Permainan Terhangat Musim Panas Mempunyai Masalah Menipu

Neon White tenggelam di lautan dalam Neon White.

Tangkapan skrin: Annapurna / Kotaku

Ia seperti kerja jam: Permainan keluar dengan komponen daya saing yang mantap…dan dibanjiri serta-merta oleh pemain yang melonjak ke puncak melalui cara jahat dan tidak dibenarkan—penipu, dengan kata lain. Mangsa terbaru ialah Putih Neonpermainan lari pantas berbilang genre yang dibangunkan oleh Angel Matrix dan diterbitkan oleh Annapurna Interactive.

Apa yang paling ingin tahu tentang serangan penipuan ini Putih Neon ialah sudah ada cara rasmi untuk mengurangkan masa anda dengan serius—tidak perlu menipu. Putih Neonkononnya penembak orang pertama tetapi boleh dikatakan lebih kepada platform teka-teki yang pantas, distrukturkan di sekitar tahap bersaiz gigitan yang anda selesaikan dalam satu minit atau kurang. Matlamat anda adalah untuk berlumba ke penghujung secepat mungkin, membunuh semua musuh di sepanjang jalan. Jika anda pergi dengan cukup pantas, anda akan memperoleh pingat “ace”, mendedahkan papan pendahulu dalam talian untuk tahap itu.

Ia agak mudah, tetapi kebanyakan tahap mempunyai pintasan yang dipanggang: Jika anda menggunakan senjata yang betul pada masa yang betul, anda boleh melangkau keseluruhan segmen, mengurangkan detik berharga dari masa anda. Sebahagian daripada kegembiraan Putih Neon berada dalam memainkan semula tahap untuk mencari, dan kemudian melaksanakan, pintasan. (Jika anda terlepas, lihat Pujian Zack tentang mengapa mereka sangat seronok untuk ditemui.) Pintasan inilah yang menyebabkan anda kadangkala melihat perbezaan—jurang 5, malah 10 saat—antara kedudukan anda di papan pendahulu dan yang berada di bahagian paling atas. Memecahkan tempat di eselon atas mewajibkan mengetahui pintasan tahap dan memakunya dengan sempurna.

Jalan pintas ini adalah bukanwalau bagaimanapun, di sebalik perkara luar yang melampau menarik perhatian pemain.

Minggu lepas, hanya beberapa hari selepas itu Putih Neon telah dibebaskan, seorang pemain menyindir bahawa setiap kedudukan di bahagian atas papan pendahulu telah diambil oleh pemain dengan masa larian 0.06 saat (tidak mungkin untuk mana-mana peringkat dalam permainan). Satu lagi ditunjuk bahawa pemain bernama Nosee mencurigakan mencatat masa 15 saat yang sama untuk semua peringkat dalam Putih Neonmisi kelapan; untuk salah satu peringkat itu, terdapat jurang 16 saat antara Nosee yang menduduki tempat pertama dan orang lain dalam sepuluh teratas. Hampir tidak mungkin markah itu dicapai melalui pintasan rasmi; jika terdapat pintasan rasmi, pemain mungkin sudah mengetahuinya sekarang dan berkongsinya jauh dan luas. Di forum Steam, sekumpulan pelari laju mengeluh berapa ramai pemain mempunyai masa yang dikatakan mustahil, dan bagaimana mereka menghalang pemain yang sah daripada memperoleh rekod dunia yang layak. (Seseorang memetik pepatah, “Jika ada persaingan, ada penipu.”)

It’s unclear how exactly some players are cheating. But even if I knew, I wouldn’t say. Until Angel Matrix rolls out a fix, telegraphing the exact method for cheating would likely only spur copycats.

The cheating problem has saturated to the point the player base recognizes it, and has developed patchwork, community-driven solutions with the game’s best players, recalibrating their rankings to adjust for cheaters. Dalam klip ini, sebagai contoh, seorang pemain mencatatkan masa 26.85 saat dengan pantas pada tahap “Bandar Terlupakan”. Padahal Putih NeonPapan pendahulu secara rasmi menyenaraikannya di tempat kesepuluh, pemain (sebenarnya) menuntut tempat kesembilan kerana orang di atas mempunyai masa yang hanya boleh diperoleh melalui penipuan.

Wakil untuk Angel Matrix memberitahu Kotaku yang sedang diteliti oleh studio Putih Neonisu penipuan tetapi enggan comment lagi. Sementara itu, saya rasa saya ada penyelesaian: Orang ramai, jangan curang, ayuh!We want to give thanks to the author of this post for this remarkable material

Permainan Terhangat Musim Panas Mempunyai Masalah Menipu


Check out our social media profiles , as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/