Persembahan Menawan River City Girls Zero Menopeng Pukulan Vintaj yang Mengecewakan

Riki, Kunio, Misako dan Kyoko ketawa sambil berjalan bergandingan di jalan.

Imej yang diambil beberapa saat sebelum bencana.
Imej: WayForward / Sistem Arka Berfungsi

Kita mungkin perlu menunggu sedikit masa lagi sebelum ini kita boleh ora ora ora jalan kita masuk Gadis Bandar Sungai 2tetapi mengalahkan mereka peminat boleh memuaskan rasa lapar mereka dengan melencong masa ke dalam pengeluaran semula permainan yang lebih lama dari tahun 90-an, kini diberi tajuk semula Sifar Gadis Kota Sungai. Ia keluar untuk hampir setiap platform sekarang, termasuk PC dan Suis.

Sifar Gadis Kota Sungaidisatukan oleh WayForward, ialah penyetempatan permainan Super Famicom 16-bit 1994 yang dibangunkan oleh Almanic Shin Nekketsu Kōha: Kunio-tachi no Banka. Berkat kejayaan 2019 Gadis Kota Sungai, Shin Nekketsu Kōha secara rasmi boleh dimainkan di Barat buat kali pertama. Daripada tergesa-gesa bergaduh sebagai teman wanita sukeban Misako dan Kyoko (jangan risau, mereka boleh dimainkan kemudian dalam permainan), anda kembali ke pelana sebagai kekasih mereka, Riki dan Kunio.

River City Girls Zero / WayForward / Sistem Arka Berfungsi

Baca Lagi: Gadis Kota Sungai Adalah seperti Tebusan Bandar Sungai Tetapi Dengan Gadis

Permulaan permainan menyaksikan Riki dan Kunio dipenjarakan selepas pasangan itu dirangka kerana jenayah yang tidak mereka lakukan. Selepas keperluan banchō mencangkung, pasangan itu menewaskan lelaki yang paling sukar dalam slammer, melarikan diri, dan memulakan jalan sesat mereka untuk mencungkil orang brengsek yang mendalangi kematian mereka. Mulai saat ini, RCG ZeroNaratif menjadi permainan telefon berdarah di mana pesalah dan teman wanita mereka memukul rentetan muka yang boleh ditebuk sebelum mengetahui siapa yang membingkai Riki dan Kunio. manakala RCG Zeropemeliharaan daripada Shin Nekketsu KohaGrafik dan muzik dialu-alukan, pemeliharaan permainan era ’94 terbukti menjadi penghalang kepada keseronokan saya terhadap permainan itu.

Tidak seperti RCG’s kekayaan rentetan kombo dan gerakan khas yang aneh, RCG Zero mempunyai senjata serangan yang terhad. Kit alatan anda terdiri daripada pukulan, sepakan, penghalang, pukulan dan tendangan khas, dan pukulan atau tendangan lompat yang cuba dan benar. Di atas kertas, mekanik yang tidak penting ini terdiri daripada setiap pukulan mereka. Tetapi dalam praktiknya, mereka sangat mengehadkan, terutamanya memandangkan keterbatasan pertempuran.

Riki dan Kunio menewaskan penjahat di atas jambatan kayu yang reyot.

Penduduk River City adalah benar dan mereka akan menyakiti anda.
Tangkapan skrin: WayForward / Sistem Arka Berfungsi

While it was easier to land full combos in RCG, starting your attack too close to the enemy could lead to whiffs and retaliation. RCG: Zero offers much less margin for error on both fronts, so if you don’t execute perfectly, nine times out 10 the enemy’s attack will land first and knock you swiftly onto your generous ass, making for an irksome playthrough.

If your button inputs happen to be a millisecond slower than that of the computer’s, your would-be flurry of attacks is swatted away by a simple punch or kick. To deal with this, I either had to cheese enemies with jump kicks or get lucky by striking within the narrow window of blocking one of their attacks. All the same, either of these tactics made for a pyrrhic victory.

Misako and Kyoko kick a bad guy off the top of a merry go round.

Misako used “flying sukeban.” It was really effective.
Screenshot: WayForward / Arc System Works

This made the gameplay less like a frenetic beat ‘em up and more like a methodical game of kiting and micromanaging enemies at a chess player’s pace. To make matters worse, punches and kicks from your characters feel futile in comparison to enemies because, unlike you, they do not stagger when put on the receiving end of a combo. To make matters all the more frustrating, their punches tend to land more often and hit twice as hard as yours. A game being difficult is all well and good, but a game being this busted is just excessive.

RCG Zero lacks RCG’s revive mechanic of menghentak hantu kembali ke dalam badan KO anda, serta pengambilan item. Sebaliknya, empat watak yang boleh dimainkan berfungsi sebagai bar kesihatan tambahan anda. Sebagai contoh, jika Kunio semakin terkoyak dari pantat kepada selera makan, anda boleh bertukar kepada Riki, Kyoko atau Misako dan menggunakan bar kesihatan penuh mereka untuk melengkapkan peringkat. Tetapi kerana kecerobohan kotak hit dan musuh yang memukul sewenang-wenangnya lebih keras daripada anda, bos yang berlawan menjadi aktiviti bertukar-tukar antara watak dan berdoa agar tumbukan saya mendarat terlebih dahulu.

manakala RCG ZeroPermainan itu memburukkan lagi, segala-galanya tentang permainan itu sangat hebat. Sejurus selepas itu, permainan ini tidak membuang masa untuk membangkitkan rasa anime pagi Sabtu dengan lagu tema yang menarik dengan kembali perempuan komposer Megan McDuffie. Sinematik pembukaannya juga diiringi dengan mahir dengan gaya anime David Liu yang licin dan mendalam.

RCG Zero juga mempunyai banyak penyesuaian. Dari skrin jeda, anda boleh menogol penapis CRT (TV sekolah lama) dan menukar seni sempadan dan saiz skrin. Permainan ini juga membolehkan anda memilih antara terjemahan yang agak literal dan lebih rancak RCG-teks gaya. Walaupun WayForward pada mulanya mendapati dirinya berada di tengah-tengah beberapa wacana daripada perkataan teks asalnya sebagai “harfiah,” saya lebih suka RCGpenyetempatan gaya untuk citarasa bahasa kelakar yang membelah sisi dan kerana semakin saya bermain RCG Zerosemakin saya mendapati diri saya hilang RCG.

Baca Lagi: Gadis Kota Sungai Sekuel Bertujuan Menyempurnakan Gabungan Anime Dan Gusti Yang Berair Itu

Misako menendang penunggang motosikal berhampiran keluar dari jalan.

“Lepaskan motosikal saya. Saya tidak kenal awak.”- Kyoko (mungkin)
Tangkapan skrin: WayForward / Sistem Arka Berfungsi

Ini bukan untuk mengatakan itu RCG Zero tidak mempunyai keseronokan sendiri mengalahkan segmen, cuma mereka terbukti lebih memenatkan daripada mengujakan selepas beberapa ketika. RCG ZeroTahap gimik juga cenderung melebihi sambutan mereka dengan panjang beberapa segmen aksi. Walaupun menyeronokkan untuk melompat ke atas permainan merry-go-round dan menendang penjahat dari atas bumbung mereka, perlu mengulangi tindakan itu beberapa kali yang ganjil selepas itu membuatkan set set kreatif berasa seperti mengalas untuk masa larian permainan. Saya juga mula percaya bahawa adegan pergaduhan motosikal dalam permainan video hanya menyebalkan kerana keluhan yang saya hadapi mengenai padding dan permintaan permainan untuk ketepatan kotak hit sikat gigi halus hanya diburukkan semasa tempoh yang panjang. RCG Zeropergaduhan lebuh raya.

Cukuplah untuk mengatakan, walaupun RCG Zero adalah lapisan cat segar di atasnya Shin Nekketsu Koha: Kunio-tachi no Banka, pemuliharaan hafalan permainan beat-’em-up sekolah lama mendatangkan keburukan kepada permainan. Daripada hanya menyuntik pandangan modennya pada francais melalui cutscenes dan teks baharu yang mewah, saya harap WayForward telah meluangkan masa tambahan untuk melancarkan pertempurannya juga.We would love to thank the writer of this short article for this awesome web content

Persembahan Menawan River City Girls Zero Menopeng Pukulan Vintaj yang Mengecewakan


Our social media profiles here , as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/