Pertempuran raksasa epik akan menjadi nadi Final Fantasy XVI

Perkara yang paling teruja dengan Naoki Yoshida Final Fantasy XVI ialah pertempuran eikon.

Dalam bercakap dengan The VergeYoshida, pengarah permainan itu, bercakap tentang bagaimana pergaduhan yang menghancurkan bumi, menumbangkan, mengheret keluar antara beberapa raksasa francais yang paling menonjol dan popular dipaparkan dengan banyak dalam entri pemain tunggal, bukan pembuatan semula terbaharu ini dalam 35 tahun -siri JRPG lama.

Saman — aka espers, aka aeons, aka eidolons, aka GF (lol) dan kini eikon — telah menjadi perlawanan dalam siri Final Fantasy, yang mewakili sejenis pilihan “pecah kaca sekiranya berlaku kecemasan” dalam pertempuran. Selama bertahun-tahun, pemain mempunyai tahap kawalan yang berbeza-beza ke atas mereka dengan kuasa untuk memanggil mereka untuk mendapatkan pukulan besar sekali seperti dalam Final Fantasy VII dan IXkeluarkan arahan kepada mereka secara langsung seperti dalam Final Fantasy X, atau untuk memanggil mereka sebagai sekutu tempur NPC seperti di FFXII. Tetapi Final Fantasy XVI nampaknya menawarkan lebih banyak untuk memanggil pertempuran daripada hanya mempunyai seorang lelaki besar muncul untuk mengalahkan lelaki lain untuk anda.

Imej: Square Enix

“Kami mempunyai pertempuran saman lawan saman yang epik ini,” kata Yoshida, bercakap melalui penterjemah. “Dan ini bukan sahaja akan berada dalam adegan potong. Pemain akan dapat benar-benar masuk ke dalam pertempuran itu dan mengawal eikon mereka sendiri dan merasai keseronokan dari dalam, bukan hanya dari jenis pandangan luar.”

Eikon adalah nadi kepada semua treler, media dan cerita yang pernah kami lihat Final Fantasy XVI setakat ini, dan memfokuskan permainan pada makhluk yang mempunyai kuasa yang besar dan hebat ini adalah kunci kepada visi Yoshida.

“Kami membayangkan Final Fantasy XVI seperti roller coaster gergasi dan berkelajuan tinggi yang akan membawa pemain ke dalam perjalanan yang mendebarkan baik dari segi cerita mahupun permainan.”

Fantasi terakhir berada di tengah-tengah tempoh “panas Garuda musim panas”. Fantasi Akhir XIV terus menikmati populariti di seluruh dunia manakala peminat tidak sabar-sabar menantikan ketibaan bukan sahaja a Teras Krisis buat semula tetapi pelancaran ansuran kedua dalam Pembuatan Semula Final Fantasy VII trilogi. Tidak kira sama ada anda seorang pemain tunggal atau MMO Fantasi terakhir peminat, anda sedang makan dengan baik. Tetapi kedatangan XVI menghidupkan semula kebimbangan tentang keupayaan Square Enix untuk membuat tajuk Final Fantasy pemain tunggal yang berjaya, asli.

Imej protagonis Final Fantasy XVI Clive Rosefield berdiri di hadapan latar belakang api

Imej: Square Enix

Tajuk yang menjengkelkan Stranger of Paradise: Asal Fantasi Akhir membuat gelombang kerana menjadi a permainan “mengerikan tetapi buat ia berkhemah”. di luar format RPG aksi tradisional, tetapi ia tidak menikmati kejayaan yang meluas. Selain itu, Final Fantasy XV adalah hit komersial tetapi kegagalan kritikal melanda kelewatan, perubahan skopperubahan platform, dan perubahan kepimpinan mencipta permainan yang tidak kemas (walaupun ditaburkan dengan beberapa detik-detik penentu siri yang benar-benar cemerlang) dengan bahagian belakang yang hampir tidak dapat dipertahankan sepenuhnya.

nak masuk XVIYoshida dan pasukannya menyedari masalah yang dihadapi FFXVpengeluaran.

“Salah satu perkara pertama yang kami lakukan pada zaman awal Final Fantasy XVI pembangunan, semasa kami masih pasukan kecil, mula-mula memberi tumpuan kepada jenis sistem permainan yang kami ada,” kata Yoshida. “Dan sebaik sahaja kami mempunyai itu, kami memuktamadkan daging skrip dan naratif.”

Hasilnya, Yoshida berkata, adalah permainan yang kini boleh dimainkan sepenuhnya dari awal hingga akhir, mudah-mudahan tanpa bimbang memerlukan DLC atau buku untuk mengisi jurang atau lebih baik meluahkan cerita permainan selepas fakta.

Peminat teruja untuk XVI dengan cara yang mereka mungkin tidak untuk yang lain Fantasi terakhir permainan kerana Yoshida. Dia adalah sebab besar mengapa Square Enix dapat menyelamatkannya Fantasi Akhir XIV daripada kekacauan yang hampir tidak boleh dimainkan ke dalam permainan yang diiktiraf secara kritis itu, baru tahun lepas, jualan popular dan percubaan percuma terpaksa digantung untuk mengurangkan kesesakan pelayan. Saya ingin tahu apa, jika ada, tentang rahsianya FFXIV sos dibuatnya FFXVI.

Tetapi Yoshida berkata bahawa bekerja pada Final Fantasy XVI tidak terlalu banyak mengambil kira pengalamannya dengan Fantasi Akhir XIV kerana ia adalah dua permainan yang sangat berbeza untuk pemain yang mahukan perkara yang sangat berbeza.

“Mengusahakan tajuk utama dan mempelajari siapa peminatnya Fantasi terakhir dan apa yang diharapkan oleh peminat daripada siri ini adalah yang terbukti paling tidak ternilai,” kata Yoshida.

Yoshida menjelaskan bahawa pengalaman membangunkan permainan ini adalah seperti perbezaan antara maraton dan larian 100 meter. Dia seorang pelari maraton, biasa membentangkan cerita untuk memastikan peminat berminat dan terus bermain, dan dia perlu melatih dirinya, boleh dikatakan, untuk berlari dengan lebih pantas dalam jarak yang lebih pendek.

“Berbanding dengan MMO, permainan pemain tunggal lebih kepada memberikan kepuasan segera,” katanya. “Ia adalah cetusan keterujaan yang melampau dan kemudian, apabila anda sampai ke penamat, berakhir dengan dentuman yang membuatkan orang berfikir ‘Wah, itu permainan yang hebat.’”

Yoshida bukan satu-satunya orang dari FFXIV pasukan bekerja pada FFXVI. Peminat pun sama teruja nak tengok XIVKomposer Masayoshi Soken mengusahakan XVImuziknya. Saya bertanya sama ada Yoshida mempunyai pandangan tentang cara Soken mengendalikan tugasan baharu itu.

Imej eikon Titan yang menyeringai mengerikan dari Final Fantasy XVI

Imej: Square Enix

Fantasi Akhir XIV sentiasa dianggap seperti a Fantasi terakhir taman tema, dan ini telah membenarkan pelbagai jenis gaya muzik,” kata Yoshida. “Final Fantasy XVI, bagaimanapun, adalah pengalaman yang lebih tertumpu yang ditetapkan dengan kukuh pada Clive Rosefield dan perjalanannya. Oleh itu, saya membayangkan pengalaman yang lebih fokus apabila ia datang kepada muzik juga.”

Yoshida berkongsi bahawa Soken memberitahunya bahawa dia sebenarnya mengalami masa yang sukar untuk menyesuaikan diri untuk bekerja pada permainan pemain tunggal.

“Memfokuskan pada satu tema sebenarnya sangat mencabar baginya,” kata Yoshida. “Sudah lama dia tidak perlu berbuat demikian dan tidak boleh melakukan apa sahaja yang dia mahu.”

Yoshida merasakan itu Final Fantasy XVI adalah masa yang akan datang baginya. Dia bercakap tentang masanya bermain Final Fantasy pertama sebagai seorang kanak-kanak dan bagaimana imaginasinya membuatkan dia berasa seperti sedang bermain filem. Kini, dengan segala kemajuan dalam teknologi, dia tidak perlu bergantung pada imaginasinya lagi.

“Saya tengok Final Fantasi XVI seperti mengambil bahagian terbaik filem dan bahagian terbaik permainan dan menggabungkannya untuk membuat jenis permainan / filem yang benar-benar interaktif,” katanya. “Bahagian yang paling menarik tentang membangunkan permainan ini ialah eikon dengan saiz dan skala pertempuran mereka. Semasa saya kecil bermain Fantasi Akhir Idengan grafik pikselnya, ini adalah bagaimana saya bayangkan mereka akan kelihatan dan dapat melihatnya sekarang sangat mengujakan.”

We wish to say thanks to the writer of this article for this outstanding web content

Pertempuran raksasa epik akan menjadi nadi Final Fantasy XVI


You can view our social media profiles here as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/