Perubahan besar Dwarf Fortress akan dikeluarkan di Steam pada bulan Disember

Kubu Kerdilpermainan simulasi byzantine dan koloni tercinta, datang ke Steam pada 6 Dis. Pengumuman hari Selasa menandakan peristiwa penting untuk Tarn Adams dan Zach Adams dari Bay 12 Games, yang mula bekerja pada permainan itu sejak 2003.

Asalnya bertajuk Hamba kepada Armok: Dewa Darah Bab II: Kubu Kerdil, mod permainan utama permainan ini melibatkan mengambil sekumpulan kecil orang kerdil dan mengukir rumah untuk mereka keluar dari hutan belantara yang tidak memaafkan. Permainan ini menggabungkan tradisi fantasi klasik yang diilhamkan oleh Tolkien dengan simulasi yang sangat kompleks yang memodelkan segala-galanya daripada perasaan, tingkah laku dan kegilaan individu hingga aliran glasier dan dinamik bendalir.

Kubu Kerdil ialah permainan yang terkenal hodoh, dengan satu set sprite primitif berdasarkan aksara ASCII. Pelaksanaan baharu ini menampilkan set jubin seni piksel baharu dan, buat kali pertama, kefungsian tetikus. Terdapat juga tutorial asas, sejenis ensiklopedia dalam permainan, runut bunyi penuh, bunyi ambien dan penambahan kualiti kehidupan lain yang bertujuan untuk mengurangkan keluk pembelajaran yang menghukumnya.

Salah satu tambahan yang lebih menarik untuk permainan ini ialah hosnya kaum haiwan sprite, kira-kira 200 semuanya, Tarn Adams memberitahu Polygon. Tetapi, dalam membincangkan kemasukan mereka, dia juga mendedahkan betapa banyak kerja yang telah dilakukan oleh dia dan abangnya, dan pasukan di Kitfox Games mereka bekerjasama pada tahun 2019. Tambahkan pada versi raksasa makhluk tersebut, dan terdapat 200 lagi. Terdapat haiwan fantasi, yang menambah 50 sprite lagi, dan haiwan biasa sudah tentu – 200 lagi. Itu menjadikan jumlah haiwan dan haiwan haiwan ke suatu tempat sekitar 650. Semua itu mempunyai versi mati, sudah tentu, serta versi patung , dan versi zombi. Tambahkan makhluk yang dijana secara prosedur, termasuk kerdil itu sendiri, yang masing-masing mempunyai lapan bahagian berbeza yang boleh dipilih oleh permainan semasa penciptaan, dan kerja itu mula bertimbun.

“Saya telah melupakan Binatang yang Terlupa, sudah tentu,” kata Tarn Adams sambil ketawa, “yang mempunyai grid gergasi kepingan yang disatukan daripada cengkerang, antena, rahang bawah, batang, sayap, ekor, dan pelbagai bilangan mata. . […] Ada banyak.”

Versi baharu permainan ini bukan hanya disesuaikan untuk pemain baharu. Kubu Kerdil veteran boleh menantikan banyak pembaikan pepijat, kata saudara-saudara itu. Selain itu, orang kerdil sendiri agak lebih mudah untuk mengawal terima kasih kepada sistem “perincian kerja tersuai” baharu (yang menggantikan pandangan/profesion/sistem buruh warisan). Selain itu, pasangan ini sangat teruja dengan permainan akhir yang dipertingkatkan.

“Saya tidak tahu berapa banyak orang akan menjerit kepada anda kerana merosakkan perkara,” Tarn Adams memberi amaran. “Ia sudah keluar selama 16 tahun, saya rasa, jadi ia seperti merosakkan filem ’80-an atau sesuatu.”

“Untuk menjadi ‘rumah gunung’ adalah perkara umum yang anda sepatutnya lakukan,” kata Zach Adams. Sebaik sahaja sebuah kubu mencapai populasi tertentu kerdil gembira, jelasnya, kontinjen bangsawan kerdil akan mengembara dari bahagian lain dunia untuk menetap di tempat yang kononnya ibu kota baru tamadun kerdil. Tetapi, daripada menghabiskan masa dan harta untuk menenangkan bangsawan itu, pemain secara tradisinya telah menenggelamkan mereka. Secara naratif ia agak mendadak, tetapi secara mekanikal ia lebih mudah daripada bergelut dengan permintaan yang berubah-ubah dan kadangkala tidak dapat dipertahankan. Walaupun adik-beradik itu tidak mahu terlalu memanjakan, penambahbaikan mereka seharusnya menjadikan senario akhir permainan itu — yang melibatkan sedikit perlombongan dan penerokaan — jauh lebih boleh dimainkan berbanding sebelum ini.

Tarn Adams juga berkata dia secara peribadi berminat untuk melihat Kubu Kerdil komuniti speedrunning jemput semula.

“Ia bukan mustahil untuk dilakukan,” kata Tarn Adams. “Ia hanya mengambil masa 47 jam Zach. Kami fikir orang ramai boleh melakukannya dengan lebih pantas.”

Permainan ini telah tersedia secara percuma sejak keluaran 2006, dan pasangan itu telah membiayai pembangunannya melalui crowdfunding. Salah satu sebab utama yang dilakukan oleh saudara-saudara di jalan ini dengan Kitfox adalah untuk meningkatkan keselamatan kewangan mereka, dan dengan pelancaran itu, mereka akhirnya ingin menjadikan matlamat peribadi itu satu kenyataan.

“Kami belum mendapat COVID lagi,” kata Tarn Adams, abangnya mengangguk bersama dalam panggilan Zoom kami. “Matlamat utama adalah untuk mendapatkan insurans kesihatan dan sebagainya yang lebih baik. Dan itu tidak akan menjadi satu perkara sehingga kami mengeluarkan permainan. Kita hampir sampai.”

We want to say thanks to the writer of this post for this incredible material

Perubahan besar Dwarf Fortress akan dikeluarkan di Steam pada bulan Disember


Visit our social media profiles along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/