Pesaing sebenar pertama The Sims tiba pada masa yang tepat

The Sims telah menjadi francais yang popular dan tahan lama kerana ia memanfaatkan fantasi yang begitu mudah tetapi memuaskan: bermain dengan watak-watak yang mengarut di rumah anak patung. Pemain berada dalam kawalan akhirnya, tetapi cerita itu boleh nyata dalam sedozen cara yang berbeza — atau mungkin tiada cerita langsung, dan kegembiraan datang daripada mencipta rumah kecil yang sempurna.

Pemaju Sims Maxis baru-baru ini mendedahkan tajuk seterusnya dalam francais, yang dipanggil sementara Projek Rene. Maxis tidak berkongsi tetingkap keluaran, tetapi kami tahu bahawa ia mungkin akan mengambil masa beberapa tahun sebelum kami dapat memberi The Sims 5 putaran. Walaupun menunggu, ia masih merupakan masa yang mengujakan untuk genre life sim, terutamanya kerana persaingan di kaki langit dalam bentuk Paralivesdibuat oleh studio yang lebih kecil.

Pangkalan peminat Sims tidak pernah menjadi monolit; sesetengah orang menyukai drama yang muncul di kawasan kejiranan, manakala yang lain berada di sana untuk obses terhadap perabot dan susun atur pejabat yang sempurna. Peminat Sims tidak boleh bersetuju tentang permainan apa untuk dimainkan; sebilangan besar peminat kekal dengan permainan terdahulu dalam siri ini seperti The Sims 3 atau pun The Sims 2. The Sims 4 juga semakin panjang di dalam gigi; dengan pelancaran awalnya pada tahun 2014, permainan ini akan muncul sebagai satu dekad, manakala pendahulunya mempunyai jangka hayat yang hampir lima tahun. Pek pengembangan ialah satu lagi topik yang dipertikaikan — untuk mengumpulkan semua DLC untuknya The Sims 4seorang pemain perlu mengeluarkan ratusan ringgit.

Tidak hairanlah apabila pesaing tulen kepada francais Sims muncul, ia akan menarik minat pemain. Alex Massé memulakan projek pada 2018 selepas menyedari bahawa genre simulator kehidupan dipenuhi dengan permainan seperti Lembah Stardew, tetapi tidak ada perkara lain yang serupa dengan The Sims. Massé kini merupakan pemaju utama di Paralives pasukan, iaitu dibiayai oleh Patreon yang sangat berjaya bahawa, pada masa penulisan, menarik $40,000 sebulan.

Imej: Pasukan Paralives

“Projek ini bermula sebagai prototaip kecil untuk mempamerkan idea baharu untuk bahagian pembinaan rumah dalam permainan, yang sentiasa menjadi kegemaran saya dalam The Sims,” ​​kata Massé. “Saya serta-merta terharu dengan sambutan positif di media sosial yang membantu saya mengumpul wang di Patreon untuk mengubah projek itu menjadi sesuatu yang lebih bercita-cita tinggi, daripada solo kepada satu pasukan yang terdiri daripada 10 orang.”

The Paralives pasukan telah berkongsi kemajuannya sepanjang jalan di media sosial, berkongsi proses membina penyesuaian, mencipta watak tersuai dan kini elemen simulasi kehidupan yang membentuk kehidupan seharian watak. Terdapat beberapa ciri mengagumkan yang dipamerkan, seperti perbezaan ketinggian untuk aksara dan pemilih warna tersuai untuk perabot. Beberapa ciri ini bahkan telah ditunjukkan dalam pratonton Project Rene, yang memfokuskan pada alatan untuk mod bina dan beli.

“Semua orang di Paralives pasukan sangat teruja dengan pendedahan Projek Rene, “kata Massé. “Kami menyukai hakikat bahawa mereka membawa semula elemen penyesuaian yang kami sukai The Sims 3, seperti keupayaan untuk mewarna semula objek secara bebas dan memilih corak dan tekstur yang berbeza. Untuk Paraliveskami ingin menawarkan tahap penyesuaian yang tinggi kerana kami percaya ia sangat penting untuk membina permainan dan sebagai pemain, kami gembira melihat bahawa Project Rene turut menuju ke arah itu.”

Dengan sekuel kepada The Sims 4 masih menjadi jalan keluar, Paralives mempunyai peluang untuk bersinar — tetapi masih ada ruang untuk kedua-dua permainan simulasi di atas meja. Massé membuat spekulasi bahawa ia adalah simulasi sehari-hari yang akan dibuat Paralives berbeza, bukan sekadar membina dan mencipta. Memandangkan pembangun telah berkongsi watak dan membina penyesuaian di media sosial, pasukan teruja untuk mula menunjukkan pandangan mereka terhadap interaksi sosial dan simulasi kehidupan.

“Jika anda memikirkannya, mengurus watak anda dalam The Sims berfungsi sedikit seperti menguruskan watak anda dalam permainan main peranan. Terdapat begitu banyak RPG di luar sana tetapi orang ramai terus menghasilkan idea baharu dan mekanik permainan, memastikan genre itu sentiasa segar.”

Dia menambah, “Mengenai orang yang membandingkan The Sims dengan Paralives, kami faham bahawa ia akan sentiasa berlaku kerana tiada permainan lain dalam genre tertentu itu. Sudah jelas bahawa akan ada ciri yang sama antara kedua-dua permainan tetapi pada akhirnya, saya pasti bahawa mereka akan berasa agak berbeza dengan cara mereka sendiri dan orang ramai akan dapat menikmati kedua-duanya.”We wish to thank the author of this short article for this outstanding web content

Pesaing sebenar pertama The Sims tiba pada masa yang tepat


Visit our social media accounts and also other related pageshttps://paw6.info/related-pages/