Peta Google Kini Akan “Semak Vibe” Kejiranan Destinasi Anda

Dua tangkapan skrin ciri baharu pada Peta Google

Peta Google berharap anda akan menggunakannya untuk mendapatkan suasana untuk tempat yang anda tuju.
Imej: Google

Walaupun Amazon memegangnya besar-besaran peranti showcase hari ini, Google mengumumkan beberapa yang baharu ciri carian, termasuk kemas kini keselamatan. Anda boleh membaca tentang cara Google akan membantu anda mengeluarkan maklumat sensitif daripada enjin cariannya di sini. Tetapi jika anda ingin tahu tentang beberapa ciri baharu yang lebih memfokuskan UI yang datang ke telefon pintar anda, teruskan membaca.

Peta Google tidak lama lagi akan mendapat kemas kini yang besar yang diharapkan syarikat akan memberi inspirasi kepada anda untuk terus menggunakannya untuk merancang pengembaraan anda. Jika anda menuju ke bahagian baharu bandar, ciri yang dipanggil Neighborhood Vibe akan membantu anda mendapatkan “getaran” tentang ke mana anda akan pergi dengan memaparkan ulasan pengguna semasa anda menyorot melalui kawasan tersebut. “Untuk menentukan suasana kejiranan, kami menggabungkan AI dengan pengetahuan tempatan daripada pengguna Peta Google yang menambahkan lebih daripada 20 juta sumbangan pada peta setiap hari,” tulis Google dalam blog pengumuman.

Kerana jika ada sesiapa yang saya percayai untuk mengetahui apa yang ada di tempat saya tinggal, ia adalah sekumpulan rando internet sumber ramai.

Ciri ini akan mula dilancarkan secara global dalam beberapa bulan akan datang untuk kedua-dua Android dan iOS, walaupun anda boleh melihat beberapa jejaknya pada masa ini. Ketik pada Meneroka butang apabila anda berada di kawasan di Peta Google dan ia akan memaparkan ulasan Jurupandu Tempatan terkini.

Tangkapan skrin pemandangan udara fotorealistik Taman Oracle di San Francisco.

Pemandangan udara fotorealistik Taman Oracle di San Francisco.
Tangkapan skrin: Florence Ion / Gizmodo

Google juga akhirnya menolak melalui paparan mendalam ke Peta Google, yang mana ia diusik awal musim panas ini. Daripada perlu menyeret dan menyorot di sekitar Street View dua dimensi cuba melihat perkara yang berdekatan, anda akan dapat meneroka perwakilan udara 3D fotorealistik untuk mercu tanda terkenal di seluruh dunia dan melihat perkara seperti tempat untuk memasuki tempat dan tempat letak kereta berdekatan. .

Sememangnya, ini adalah cara yang berkesan untuk mendapatkan “semakan getaran” tentang rupa tanda tempat itu secara peribadi dan perkara yang mengelilinginya. Tetapi ia juga bersaing dengan ciri yang ditambahkan pada Peta Apple tahun lepas.

Paparan mendalam Peta Google akan dilancarkan dalam beberapa bulan akan datang di tempat terpilih, termasuk San Francisco, Los Angeles, New York dan London. Tetapi setakat hari ini, anda boleh mengemas kini Peta Google pada telefon pintar anda untuk melihat satu daripada 250 pandangan udara statik yang akan bercambah dalam mod mendalam. Pandangan ini bukanlah keseluruhan perkara yang anda boleh lakukan dalam ciri ini, tetapi ia adalah satu rasa yang menarik tentang perkara yang akan datang.

Saya mengemas kini Peta Google dan mendapat peluang untuk mencuba pemandangan Taman Oracle di San Francisco, tempat San Francisco Giants bermain. Pandangan udara pada masa ini terhad kepada video panning dan bukannya sesuatu yang boleh anda berinteraksi. Akhirnya, apabila pengalaman paparan mengasyikkan penuh dilancarkan tahun ini, anda akan dapat berinteraksi dengan kawasan tiga dimensi.

Akhir sekali, anda akan dapat menggunakan Carian dengan Live View tidak lama lagi. Seperti keupayaan untuk mendapatkan arah berjalan menggunakan realiti tambahan, Carian dengan Pandangan Langsung akan menyerlahkan perkara yang anda mungkin skop, seperti restoran dan ATM—serupa dengan cara ia membenderakan tempat tersebut pada peta rata. Keupayaan itu akan tersedia terlebih dahulu di San Francisco, New York, London, Paris, dan Tokyo.

Penambahbaikan akan datang pada Carian Visual

Awal tahun ini, Google diumumkan multisearch dalam Lens, ciri yang membolehkan anda mencari sesuatu dengan imej dan teks. Pada acara Carian Padanya, Google mengemas kini kami tentang ciri tersebut; ia akan tersedia dalam lebih 70 bahasa dalam beberapa bulan akan datang. Keupayaan untuk “berbilang carian” mengikut lokasi yang terdekat dengan anda juga akan mula dilancarkan dalam bahasa Inggeris di AS pada akhir tahun ini.

Pintasan carian juga perlahan-lahan dilancarkan kepada pengguna iOS sekarang, untuk membantu anda memanfaatkan Google sepenuhnya. Mulai hari ini pada iOS, kemas kini anda Apl Carian Google untuk melihat sama ada pintasan carian baharu telah dilancarkan kepada anda. Pintasan sepatutnya muncul di bawah bar carian dalam apl Google iOS. Mereka menawarkan cadangan tentang cara menggunakan Google, seperti menterjemah teks dengan kamera. Saya masih belum dapat melihat ciri ini pada iPhone 14 Pro Max saya yang menjalankan iOS 16.1 Beta, walaupun saya telah mengemas kini apl itu.

Kebanyakan pengumuman carian Google hari ini bukanlah kejutan yang lengkap, memandangkan syarikat itu menggoda kebanyakan perkara yang sedang diusahakannya di Google I/O awal tahun ini. Sekurang-kurangnya, kami tahu bila menjangkakan kebolehan carian baharu ini muncul pada telefon pintar kami.

We want to give thanks to the author of this write-up for this remarkable content

Peta Google Kini Akan “Semak Vibe” Kejiranan Destinasi Anda


Our social media profiles here , as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/