Pixel 7 dan 7 Pro bersedia untuk menggunakan paparan yang sama seperti siri Pixel 6 dengan sedikit tweak

Menurut spesifikasi yang baru ditemui untuk Pixel 7 dan Pixel 7 Pro, telefon perdana yang akan datang bersedia untuk menggunakan paparan yang sama seperti yang terdapat dalam siri Pixel 6 tetapi dengan beberapa tweak.

Dengan generasi Pixel 6, telefon Google telah mengambil langkah besar ke hadapan, menjadikan pilihan talian teratas mereka daripada 90Hz sehingga 120Hz. Generasi ini juga menandakan penggunaan pertama paparan melengkung untuk siri Pixel. Kedua-dua Pixel 6 dan 6 Pro menggunakan paparan Samsung yang agak baru, walaupun dalam ulasan kamikami mendapati kedua-dua peranti telah dikalahkan oleh siri Galaxy S21 Samsung sendiri dan lebih jauh lagi oleh Galaxy S22 tahun ini.

Mulai Google I/O 2022, di mana syarikat itu mendedahkan barisan penuh peranti Androidnya pada tahun 2023 (atau kebanyakannya – lebih lanjut mengenai perkara ini sedikit masa lagi), kita tahu sedikit sebanyak tentang Pixel 7 dan Pixel 7 Pro yang akan datang. Kami telah melihat bagaimana kedua-dua telefon itu akan memperhalusi reka bentuk ikonik siri Pixel 6 serta sedikit cara perkakasan dalaman akan meningkatkan perkara daripada cip Google Tensor yang sulung.

Walau bagaimanapun, terdapat sedikit tentang Pixel 7 dan Pixel 7 Pro yang masih belum dikongsi oleh Google, termasuk spesifikasi dalaman atau rupa bahagian hadapan telefon. Pada yang kedua, kami telah menemui kod dalam Projek Sumber Terbuka Android yang mendedahkan paparan yang digunakan pada siri Pixel 7.

Spesifikasi paparan Pixel 7 & 7 Pro

Lebih khusus lagi, kami mendapati bahawa Google telah mencipta dua pemacu paparan baharu, satu ditandakan dengan “C10” dan juga lain dengan “P10,” yang kita tahu sebagai versi singkatan daripada Nama kod “Cheetah” dan “Panther”. untuk Pixel 7 dan 7 Pro. Terima kasih kepada fail ini, kami kini mempunyai spesifikasi paparan yang agak tepat untuk telefon Pixel generasi seterusnya.

Pixel 7 yang lebih kecil akan menampilkan paparan 1080 x 2400 yang mampu berjalan sehingga 90Hz, manakala Pixel 7 Pro akan mempunyai paparan 1440 x 3120 yang boleh menguruskan kadar penyegaran 120Hz. Jika spesifikasi ini kelihatan biasa, itu kerana ia sama dengan apa yang ditawarkan pada siri Pixel 6 tahun lepas.

Dan itu bukan kebetulan, kerana petunjuk semasa dalam kod tersebut menghala ke Pixel 7 dan 7 Pro menggunakan panel Samsung yang sama — S6E3FC3 dan S6E3HC3, masing-masing — sebagai pendahulunya.

Di satu pihak, ini agak mengecewakan kerana ini bermakna kita tidak boleh mengharapkan banyak peningkatan dalam paparan berbanding telefon tahun lepas. Walau bagaimanapun, masih terdapat beberapa perubahan di kedai.

Perkara yang paling jelas ialah Pixel 7 ditetapkan sebagai sentuhan yang lebih kecil daripada Pixel 6, dan paparan akan mencerminkannya, iaitu 1mm lebih sempit dan 2mm lebih pendek. Sementara itu, paparan Pixel 7 Pro tidak berubah dari segi saiz berbanding Pixel 6 Pro.

Sebaliknya, Pixel 7 Pro nampaknya memperoleh mod 1080p asli untuk paparannya. Kami percaya ini boleh digunakan untuk membolehkan Android menjimatkan kuasa dengan memaparkan segala-galanya pada 1080p dan membiarkan panel “Penskalaan DDIC” tukarkannya kepada 1440p. Walaupun ini pastinya tidak begitu menyenangkan untuk dilihat, kemungkinan ini bertujuan sebagai cara pilihan untuk mengurangkan penggunaan bateri, mungkin sebagai sebahagian daripada Mod Kuasa Rendah. Samsung dan OEM Android lain telah menggunakan pilihan penskalaan yang serupa untuk penjimatan bateri.

Terutama, kemungkinan Pixel 7 Pro boleh dapatkan sedikit peningkatan perkakasan pada paparannya, kerana Google telah berusaha untuk menyokong a paparan yang hampir sama bersama yang ditanda khas untuk “C10.” Paparan ini membawa nombor model “S6E3HC4” dan mungkin satu generasi lebih baru. Buat masa ini, tiada petunjuk sama ada ini benar-benar akan muncul pada Pixel 7 Pro, tetapi set ciri yang hampir sama meninggalkan kemungkinan terbuka.

Secara keseluruhannya, spesifikasi paparan yang baru ditemui ini nampaknya meningkatkan idea bahawa Pixel 7 dan 7 Pro akan menjadi lebih banyak entri berulang, sekurang-kurangnya dalam bahagian perkakasan. Teori utama kami ialah Google sedang memulakan a Kitaran keluaran “tik-tok”. untuk siri Pixel ke hadapan, tetapi hanya masa yang akan menentukan.

Dylan Roussel menyumbang kepada artikel ini.

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan automatik yang menjana pendapatan. Lagi.


Lihat 9to5Google di YouTube untuk berita lanjut:We would love to thank the writer of this write-up for this incredible material

Pixel 7 dan 7 Pro bersedia untuk menggunakan paparan yang sama seperti siri Pixel 6 dengan sedikit tweak


You can find our social media accounts as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/