Plot Dendam Alih Keluar YouTube Destiny 2 Membawa Kepada Tuntutan Bungie $7.6 Juta

Seni konsep untuk Destiny 1 menunjukkan Guardian menggunakan sihir solar untuk mengalahkan musuh.

Imej: Bungie

Notis alih keluar DMCA penyangak untuk Takdir 2 kandungan di YouTube awal tahun ini kini telah berkembang menjadi a Tuntutan $7.6 juta, kerana Bungie mengejar pelaku yang didakwa di mahkamah. Selain itu, beberapa Takdir 2 pencipta kandungan kini berkata mereka berasa “dikhianati” selepas orang yang kelihatan bertanggungjawab menafikan perkara ini semasa sembang persendirian Discord dengan mereka. “Saya berasa dibohongi, dikhianati, dan sangat kecewa kerana seseorang yang kita kenal dan dipercayai akan melakukan ini,” tulisnya. Takdir pengadun muzik Owen Spence di Twitter. “Secara harfiah, hampir semua muzik Destiny di YouTube hilang kerana ini.”

Banyak yang perlu dibongkar dan ia bermula semula apabila sekumpulan video YouTube, termasuk sebahagian daripada Bungie sendiri, telah dipukul dengan notis alih keluar DMCA pada bulan Mac tahun ini. Bungie mengumumkan bahawa notis itu adalah penipuan, dan beberapa minggu kemudian membawa perkara itu ke mahkamah dalam usaha untuk mendapatkan Google mendedahkan identiti sesiapa yang bertanggungjawab. Seperti yang dinyatakan oleh Bungie pada masa itu, sebahagian daripada sebab notis alih keluar penipuan boleh meningkat pada mulanya adalah kerana sistem hak cipta YouTube adalah legap dan sukar untuk dinavigasi (Bungie telah melalui perkhidmatan pelanggan dan tidak menyelesaikan masalah untuk hari). Beberapa bulan kemudian, studio kini berkata a Takdir 2 pemain bernama Nick Minor, yang menggunakan Lord Nazo di YouTube, adalah orang yang didakwa bertanggungjawab berdasarkan data peribadi yang diperoleh daripada Google pada 10 Jun.

Minor dan Bungie tidak segera menjawab permintaan untuk komen.

“Kes ini timbul daripada kempen jahat Nick Minor untuk menyampaikan notis penyingkiran penipuan kepada beberapa ahli paling terkenal dan bersemangat dalam pangkalan peminat itu, kononnya bagi pihak Bungie, sebagai tindakan balas yang jelas kerana Bungie menguatkuasakan hak ciptanya terhadap bahan Minor yang dimuat naik ke saluran YouTubenya sendiri ,” tulis syarikat itu dalam tuntutan mahkamah baharu yang difailkan pada 22 Jun di Mahkamah Daerah Barat AS di Washington.

Bungie mendakwa bahawa Minor merobek muzik untuk Takdir: Raja yang Diambil dan Takdir 2: Ratu Bomoh terus daripada runut bunyi rasmi syarikat, dan kemudian memuat naiknya ke YouTube. Walaupun notis alih keluar berulang kali, Minor meninggalkan muzik, akhirnya menyebabkan YouTube melumpuhkan saluran Minor sama sekali. Menurut Bungie, ketika itulah Minor mula menyamar sebagai agensi pihak ketiga yang digunakannya untuk menguatkuasakan perlindungan hak ciptanya yang dipanggil CSC Global dengan menggunakan alamat gmail palsu yang menyerupai milik syarikat itu.

Seolah-olah sebagai membalas dendam atas penyingkiran terhadap salurannya sendiri, Minor didakwa kemudiannya mengeluarkan tindakan curang terhadap 96 video lain, termasuk beberapa video yang dilakukan bersamanya di seluruh Takdir Pemandangan muzik YouTube. Bungie juga menuduh Minor menggunakan skrin asap kerana syak wasangka yang dicetuskan oleh tindakan penyingkirannya untuk menyemai ketidakpercayaan dalam Takdir komuniti, dan menuntut balas notis alih keluar yang sah terhadap salurannya.

“Sangat kecewa apabila mengetahui bahawa Lord Nazo, rakan kami dan seseorang yang berkomunikasi secara langsung dengan kami tentang penghapusan, adalah orang yang mengeluarkan alih keluar DMCA palsu ‘bagi pihak’ Bungie,” Owen Spence, yang mengatur campuran semula daripada Takdir 2 muzik, menulis di Twitter semalam. “[Minor] berbohong kepada kami, memulakan DM kumpulan Discord dengan saya, Promethean, Breshi, dan Lorcan0c, dan kemudian berkata perkara seperti ini, sambil bertindak seperti dia mangsa.”

The log sembang Discord yang dikatakan tunjukkan Minor menerangkan pada bulan Mac betapa mudahnya menyerahkan notis alih keluar penipuan dan mencadangkan pelakunya adalah seseorang yang menyalahgunakan sistem YouTube. A tangkapan skrin tweet lamasementara itu, nampaknya menunjukkan tulisan Minor kepada Takdir 2pengurus komuniti pada masa yang sama salurannya telah terperangkap secara salah dalam usaha hapus, walaupun didakwa menjadi orang di belakangnya. Pada masa ini dia juga menyiarkan manifesto yang mengkritik dasar alih keluar hak cipta YouTube.

Seperti yang dinyatakan oleh Bungie dalam kesnya, Takdir 2 ialah permainan perkhidmatan langsung yang berkembang maju sebahagiannya hasil daripada komuniti pemain di platform sosial lain seperti Twitch, YouTube, Twitter dan Reddit. Satu bidang kandungan komuniti ialah muzik, termasuk trek bergelung, campuran semula, orkestrasi semula dan kulit kipas. Spence membezakan apa yang dilakukan oleh Minor—memuat naik runut bunyi rasmi secara langsung dan kemudian menggelungkannya dengan suntingan audio kecil—dengan percubaan pemeliharaan berdasarkan rakaman dalam permainan serta kerja yang lebih transformatif (walaupun tidak jelas sama ada Bungie bersetuju dengan perbezaan ini). Akibat daripada tindakan jelas Minor, bagaimanapun, ramai dalam kumpulan kedua juga telah dipadamkan daripada YouTube.

Sebagai satu contoh, saluran YouTube Promethean, Archival Mind memuat naik muzik semasa ia dimainkan dalam permainan. Walaupun beberapa daripada mereka masih wujud, seperti Murid Pertama serbuan bos melawan, banyak lagi yang telah dipadamkan semasa usaha mengalih keluar untuk mengelakkan kehilangan keseluruhan saluran. Walaupun terdapat sandaran luar talian, Promethean menulis dalam kemas kini Mac di YouTube bahawa mereka akan mendapat kelulusan terlebih dahulu daripada Bungie secara langsung sebelum meneruskan dengan projek masa hadapan. Di Twitter semalam mereka hanya menulis“Nah… ada kelainan yang saya tidak nampak akan datang…”

“[Minor’s] keputusan itu, akhirnya, percubaan yang teruk untuk menarik perhatian kepada isu yang mengakibatkan memusnahkan perkara yang dia sayangi, “kata Promethan. Kotaku dalam DM Twitter. Mereka juga berkata masih terdapat “dialog berterusan” dengan Bungie tentang jenis muzik Destiny yang boleh dimuat naik ke YouTube pada masa hadapan.

Bungie juga tidak mengambil mudah tentang kesalahan yang didakwa itu. Studio sedang mencari “kerosakan dan pelepasan injunksi” atas perkara yang dikatakan sebagai kemudaratan ekonomi dan reputasi yang timbul daripada insiden itu. Kerosakan tersebut termasuk “$150,000 untuk setiap kerja yang terlibat dalam Notis Penghapusan Penipuan,” untuk jumlah penalti sebanyak $7,650,000 serta yuran guaman. Baru minggu lepas, Bungie memenangi penyelesaian dua kali ganda dalam a berselisih dengan a Takdir 2 penjual menipu. Saluran YouTube Minor, sebaliknya, mempunyai kurang daripada 3,000 pelanggan.We want to give thanks to the author of this post for this amazing content

Plot Dendam Alih Keluar YouTube Destiny 2 Membawa Kepada Tuntutan Bungie $7.6 Juta


We have our social media profiles here and other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/