Portal mendapat peningkatan kesan sinar pada musim luruh ini

Portal peminat akan dapat melihat ruang ujian Sains Aperture dalam cahaya baharu musim luruh ini, apabila Nvidia mengeluarkan Portal dengan RTXversi terkini bagi platformer orang pertama klasik yang membawa grafik surih sinar kepada permainan.

Diumumkan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Nvidia Jensen Huang semasa beliau Ucaptama Nvidia GTC pada hari Selasa, Portal dengan RTX “membayangkan semula grafik permainan klasik dengan pengesanan sinar penuh dan menggugah seni yang sama sekali baharu daripada yang asal,” kata Nvidia dalam catatan blog. Dari segi maksud “pengesanan sinar penuh”, Nvidia berkata bahawa permainan akan menggunakan pengesanan sinar untuk setiap cahaya dan bayang-bayang yang dipancarkannya, serta untuk pencahayaan tidak langsung dan pencahayaan global; penyebaran cahaya melalui kesan volumetrik seperti kabus dan asap; dan pantulan berdasarkan bahan seperti permukaan logam. Banyak lagi butiran boleh didapati dalam catatan blog.

Portal dengan RTX akan tersedia sebagai kandungan boleh dimuat turun percuma untuk orang yang sudah memiliki kandungan asal Portal, Nvidia mengumumkan. Mungkin ini hanya merujuk kepada mereka yang mempunyai salinan di Steam; Pautan catatan blog Nvidia kepada a Penyenaraian wap untuk Portal dengan RTX. Nvidia merujuknya sebagai mod untuk permainan asal; tidak jelas sama ada ia boleh dibeli Portal dengan RTX secara berasingan, tanpa memiliki salinan Portal. Perlu diingat bahawa walaupun nama add-on mempunyai “RTX” di dalamnya — istilah yang digunakan Nvidia untuk memasarkan kad grafik berkeupayaan pengesanan sinar dan teknologi yang berkaitan — halaman Steam mengatakan bahawa Portal dengan RTX akan “serasi dengan semua GPU berkeupayaan pengesanan sinar.”

1663711819 236 Portal mendapat peningkatan kesan sinar pada musim luruh ini

Semuanya dalam Portal dengan RTX memancarkan lebih banyak cahaya dan memantulkan lebih banyak cahaya.
Imej: Lightspeed Studios/Nvidia dan Imej: Lightspeed Studios/Nvidia

Nvidia berkata bahawa pasukan Lightspeed Studios dalaman yang dibuat Portal dengan RTX dengan membina pengalamannya menambah pengesanan sinar kepada Gempa 2 dan Minecraft. Tetapi Lightspeed berkembang Portal dengan RTX menggunakan alat baharu, Nvidia RTX Remix, yang Nvidia akan keluarkan secara percuma kepada orang ramai. Nvidia menyifatkan RTX Remix sebagai “platform pengubahsuaian” yang “boleh menambah pengesanan sinar dengan hanya beberapa klik, dan memberi pengubah alat untuk membuat remaster yang bercita-cita tinggi, walaupun untuk permainan yang sebelum ini tidak boleh diubah suai.”

Lightspeed melakukan kerja yang luas untuk membayangkan semula Portal dengan pengesanan sinar, termasuk usaha menambah tekstur pada dinding supaya cahaya lebih berinteraksi dengannya. “Bagi permukaan, jika ia rata, seperti kebanyakannya dalam permainan pada tahun 2007, cahaya tidak akan bertindak balas secara realistik,” kata Nvidia. “Dalam proses membuat semula setiap satu Portalbahan permukaan, kami telah memperkenalkan perincian, seperti bonggol, divot dan rivet, membolehkan cahaya jatuh merentasinya dengan tepat, memantulkan cahaya, mencipta bayang-bayang baharu dan menjana pantulan yang tepat.”

Portal dengan RTX direka sebahagiannya sebagai pameran untuk yang baharu Kad grafik siri GeForce RTX 40 bahawa Nvidia juga mengumumkan pada hari Selasa. Oleh itu, ia akan dilancarkan dengan sokongan untuk DLSS 3, versi terkini teknologi pembinaan semula imej proprietari Nvidia, yang memerlukan GPU yang disebutkan di atas untuk berfungsi. Portal dengan RTX dijadualkan akan dikeluarkan pada bulan November — 15 tahun selepas permainan asal mula muncul, dan bulan yang sama dengan RTX 4080 ditetapkan untuk dilancarkan.

We want to give thanks to the writer of this post for this incredible material

Portal mendapat peningkatan kesan sinar pada musim luruh ini


Find here our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/