Prototaip Pixel 7 Pro nampaknya mengesahkan beberapa spesifikasi, mendedahkan butiran baharu

Model prototaip Pixel 7 Pro telah dianalisis untuk mendapatkan butiran baharu tentang perkakasannya, serta nampaknya mengesahkan beberapa spesifikasi yang dilaporkan sebelum ini.

Dalam beberapa bulan lepas, segelintir kecil prototaip pra-keluaran daripada Google Pixel 7 dan Pixel 7 Pro telah berjaya keluar ke alam liar. Google telah menangkap sebahagian besar unit yang bocor dan memadamnya dari jauh, menjadikannya tidak boleh digunakan (berbata-bata) dan menghalang helaian spesifikasi penuh kedua-dua telefon daripada ditemui sebelum pelancaran rasmi mereka pada akhir tahun ini.

Pemilik satu prototaip bata itu menghubungi pemilik kumpulan “Google News” di Telegram. Kumpulan itu kemudiannya menggunakan jumlah maklumat terhad yang tersedia untuk mereka — khususnya log yang dijana semasa cuba but telefon, serta kod pemuat but itu sendiri — untuk menggali beberapa spesifikasi tambahan tentang Pixel 7 Pro.

Sebagai permulaan, kami kini mungkin mempunyai butiran pertama kami tentang teras CPU yang digunakan oleh cip GS201 Pixel 7. Menurut siaran itu, cip Tensor generasi kedua harus terus menggunakan reka bentuk “4+2+2”, seperti yang dilihat pada Tensor pertama. Dalam reka bentuk itu, terdapat empat teras rendah untuk tugas mudah, dua teras peringkat pertengahan dan dua teras CPU berkuasa tinggi yang menangani beban kerja.

Tiada butiran telah ditemui berkaitan dengan teras peringkat pertengahan dan tinggi Tensor 2, tetapi ia mendakwa bahawa cip siri Pixel 7 akan menggunakan teras Cortex A55 yang sama untuk tugasan peringkat rendah. Kumpulan itu memetik satu baris dalam log but yang mencadangkan penyelesaian sedang digunakan yang digunakan semata-mata untuk cip dengan teras Cortex A55.

Butiran lain yang baru ditemui termasuk Pixel 7 Pro harus dilengkapi dengan Cirrus Logic CS40L26 cip untuk haptik, satu generasi lebih baru daripada apa yang terdapat dalam Pixel 6 Pro. Sementara itu, apabila telefon tahun lepas mempunyai perkakasan STMicroelectronics ST54K NFC yang turut menyertakan sambungan UWB, log menunjukkan kepada perkakasan yang lebih ringkas, ST21NFC, yang tidak mempunyai UWB. Kemungkinan UWB akan dikendalikan oleh komponen yang berbeza.

Pusingan terbaharu menggali prototaip Pixel 7 Pro ini juga dapat mengesahkan penemuan kami tentang nama kod peranti Google Pixel dalam pembangunan termasuk Ravenclaw dan Felixwalaupun dilaporkan tiada tanda nama kod “Lynx”.

Akhir sekali, kumpulan itu mendakwa bahawa spesifikasi prototaip Pixel 7 Pro menunjukkan panel paparan Samsung S6E3HC4, iaitu satu generasi lebih baharu daripada paparan dalam Pixel 6 Pro. Laporan awal kami tentang paparan yang digunakan dalam siri Pixel 7 menunjukkan bahawa Google sedang bersedia untuk sama ada menggunakan paparan yang lebih baharu itu atau terus menggunakan paparan yang sama dari tahun lepas.

Tidak kira paparan mana yang berakhir dalam model runcit Pixel 7 Pro pada musim gugur ini, sekurang-kurangnya satu peningkatan akan dilaksanakan. Seperti yang dilihat oleh Dylan Raga (melalui Mishaal Rahman), kod tersebut untuk kedua-dua paparan Pixel 7 Pro yang berpotensi termasuk kecerahan maksimum yang lebih tinggi iaitu 1000 nits, dalam mod kecerahan tinggi, berbanding 800 dalam telefon tahun lepas.

Secara keseluruhannya, walaupun spesifikasi ini mungkin agak menarik kepada peminat, mereka tidak banyak memberitahu kami tentang prestasi Pixel 7 Pro di dunia nyata. Selain itu, memandangkan peranti yang dianalisis secara teknikal masih merupakan prototaip, tidak kira sejauh mana ia kelihatan, terdapat potensi untuk beberapa butiran minit ini berubah sebelum pelancaran.

Lagi tentang Google Pixel:

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan automatik yang menjana pendapatan. Lagi.


Lihat 9to5Google di YouTube untuk berita lanjut:We wish to say thanks to the author of this write-up for this incredible content

Prototaip Pixel 7 Pro nampaknya mengesahkan beberapa spesifikasi, mendedahkan butiran baharu


You can find our social media profiles here , as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/