Random: Kit Dan Krysta Dakwa Mereka Hampir Dipecat Kerana Nuzlocke Pokémon Run

Imej: Nintendo Life

Nah, inilah ‘Kisah Berita Pelik Minggu™ anda. Dalam klip yang disiarkan di Twitter melalui episod terbaru Podcast Kit dan Krystabekas pekerja Nintendo menerima soalan daripada salah seorang penyokong Patreon mereka sama ada mereka pernah bermain ‘Nuzlocke run’ Pokémon.

Ini mendorong pasangan itu untuk menceritakan kisah di mana mereka melontarkan idea kepada The Pokémon Company untuk memainkan larian Nuzlocke pada episod ‘Nintendo Minute’. Nampaknya, cadangan mereka bukan sahaja ditutup dengan segera, tetapi mereka didakwa hampir dipecat, dengan The Pokémon Company menyatakan bahawa Cabaran Nuzlocke adalah “pada tahap yang sama seperti hack atau ROM”.

Sememangnya, bom ini mungkin mengejutkan mereka yang biasa dengan Cabaran Nuzlocke. Bagi yang belum tahu, ia adalah set peraturan komuniti yang dikenakan sendiri yang mesti dipatuhi semasa bermain Pokémon. Dua peraturan asas termasuk melepaskan mana-mana Pokémon yang pengsan semasa pertempuran, kerana ia mesti dianggap “mati”, dan pemain mesti sahaja menangkap Pokémon pertama yang mereka temui dalam setiap kawasan. Terdapat banyak peraturan tambahan yang juga dipatuhi oleh kebanyakan pemain, dan anda boleh membaca tentang semuanya di Halaman Bulbapedia Cabaran Nuzlocke.

Terlepas dari kebiasaan anda dengan Cabaran Nuzlocke, gambaran keseluruhan ringkas kami harus menjelaskan dengan jelas bahawa ia adalah bukan pada tahap yang sama seperti penggodaman atau ROM; ia hanyalah satu set sekatan yang dikenakan sendiri yang berlaku dalam parameter teras permainan. Malah, Kit dan Krysta jelas terkejut dengan reaksi daripada The Pokémon Company dan menyerlahkan ketidakpastiannya berhubung cadangan komuniti.

Sejak klip itu dikeluarkan, Serebii juruweb Joe Merrick menyatakan bahawa dia telah menghubungi The Pokémon Company berhubung dakwaan itu, yang mengesahkan bahawa pemain bebas bermain permainan Pokémon mengikut mana-mana cara yang mereka fikirkan sesuai, selagi ia kekal dalam lingkungan permainan itu sendiri, dengan menyatakan “kami tidak mempunyai sebarang masalah dengan peminat/pencipta bermain permainan dengan peraturan Nuzlocke”.

Walaupun tidak syak lagi bahawa kisah Kit dan Krysta adalah benar, kami mengesyaki bahawa mungkin terdapat beberapa salah komunikasi mengenai definisi penggodaman dan ROM serta kaitannya (atau kekurangannya) dengan Cabaran Nuzlocke. Ada kemungkinan bahawa walaupun The Pokémon Company tidak mempunyai masalah dengan Cabaran Nuzlocke itu sendiri, ia mungkin tidak berminat dengan cabaran yang dipamerkan melalui saluran rasmi seperti Nintendo Minute. Walau apa pun, Kit dan Krysta nampaknya telah mengambil kontroversi dengan tenang, menyiarkan tweet lucu petang semalam:

Apa pendapat anda tentang dakwaan Kit dan Krysta? Adakah anda peminat Cabaran Nuzlocke? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.We would like to give thanks to the writer of this write-up for this outstanding content

Random: Kit Dan Krysta Dakwa Mereka Hampir Dipecat Kerana Nuzlocke Pokémon Run


Visit our social media profiles along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/