Remedy mengesahkan Control 2 sedang dibangunkan untuk PS5, XSX dan PC | VGC

Ubat telah mengumumkan bahawa ia sedang membangunkan dan menerbitkan bersama sekuel kepada Kawalan dengan 505 Permainan.

Kawalan 2 (dahulunya dikenali sebagai Codename Heron) akan dikeluarkan untuk PC, PlayStation 5dan Xbox Series X|Sdan dibina pada enjin Northlight Remedy, pasangan itu diumumkan pada hari Jumaat.

Remedy akan menerbitkan permainan pada platform PC dan 505 Games akan menerbitkannya pada platform konsol. Projek itu kini dalam peringkat konsep.

Ubat pertama kali mengumumkan rancangan untuk “permainan Kawalan belanjawan yang lebih besar” pada Jun 2021. “Saya kini berbangga untuk mengesahkan bahawa permainan Kawalan belanjawan yang lebih besar, juga dikenali sebagai Codename Heron, ialah Control 2, sekuel penuh kepada permainan Kawalan kami yang memenangi anugerah,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Tero Virtala dalam sebuah kenyataan pada hari Jumaat.

Alan Wake 2 – treler pengumuman

Mikael Kasurinen, pengarah permainan francais Kawalan, berkata dalam satu kenyataan: “Dengan Kawalan, kami melompat ke dalam yang tidak diketahui. Kami mahu mencipta sesuatu yang baharu. Sesuatu yang berbeza dan tidak dijangka. Dunia yang tiada seperti yang lain. Terima kasih, hadirin, kerana menjadikan Kawalan berjaya untuk kami.

“Dengan Control 2, kami akan mengambil satu lagi lonjakan ke arah yang tidak diketahui. Ia akan menjadi perjalanan yang tidak dijangka. Ia akan mengambil sedikit masa, tetapi secara ringkasnya, ini adalah projek paling menarik yang pernah saya kerjakan. Ia masih awal, tetapi ia akan berbaloi untuk menunggu.”

Rami dan Raffi Galante, CEO bersama Digital Bros Group/505 Games, menambah: “Kami teruja untuk memperdalam kerjasama kami dengan Remedy dan meneruskan kisah kejayaan Control bersama-sama. Sejak dilancarkan pada 2019, Control telah menjual lebih 3 juta salinan.

“Kawalan adalah pelaburan terbesar 505 Games pernah dibuat, jadi ia mempunyai tempat yang istimewa di hati kami. Kami berterima kasih kepada seluruh komuniti pemain yang telah menjadikan Kawalan sebagai permainan yang bertahan lama dan disukai, malah lebih teruja untuk mengeluarkan Kawalan 2.”

Control 2 bukan satu-satunya penyertaan francais yang sedang diusahakan di Remedy. Syarikat itu sebelum ini mengumumkan rancangan untuk set spin-off berbilang pemain koperasi dalam alam semesta yang sama, yang kini diberi nama kod Condor dan sedang dibangunkan oleh Remedy’s ‘Vanguard‘ pasukan.

Remedy mengesahkan Control 2 sedang dibangunkan untuk PS5, XSX dan PC
Kawalan 2 seni konsep.

Dalam sebuah catatan blog rasmi diterbitkan tahun lepas, pengarah permainan Control Mikael Kasurinen cuba meredakan sebarang kebimbangan yang mungkin ada pada peminat Remedy tentang studio yang jarang menerokai permainan berbilang pemain.

“Kami mendapat bahawa akan ada keraguan tentang berbilang pemain. Tetapi saya percaya kita boleh mencipta pengalaman yang dikongsi tanpa menjejaskan DNA unik siapa kita, atau cerita yang ingin kita ceritakan,” jelas Kasurinen.

“Ya, kami perlu memikirkan semula sudut kami, teknik kami, minda kami, tetapi kami melihatnya sebagai cabaran yang menarik: Apakah rupa permainan berbilang pemain Remedy?

“Pasukan Vanguard telah melakukan kemajuan yang mengagumkan di hadapan itu, dan kemungkinan di sana sangat menarik. Kedua-dua permainan [Control and Condor] akan menjadi contoh yang berbeza tentang cara anda boleh mengalami dunia kita secara kolektif.

“Kami menghampiri ini dengan campuran keterujaan dan rasa hormat. Kami mahu mencipta sesuatu yang menarik, namun biasa, sesuatu yang mana-mana peminat kami boleh masuk dan berasa seperti di rumah sendiri. Bersama-sama.”

VGC Kawalan semakan menggelar permainan pengembaraan aksi ghaib “ciptaan terbaik Remedy sejak Max Payne yang asal”.