Resident Evil 4 Remake diumumkan pada acara PlayStation State of Play

Pembuatan semula pengembaraan zombi Resident Evil 4 yang telah lama ditunggu-tunggu adalah kemuncak pameran dalam talian Sony’s State of Play pada petang Khamis.

Filem asal 2005 menandakan perubahan radikal dalam arah siri Resident Evil, dengan fokus baharu pada aksi dan paparan kamera ‘di belakang bahu’ yang disegarkan untuk menggantikan visual orang ketiga yang berderit. A cerita disiarkan di blog Sony berikutan acara selama setengah jam itu, berjanji bahawa pembuatan semula itu akan mengekalkan intipati permainan sambil “membayangkan semula” cerita, memodenkan visual dan mengemas kini kawalan. The penggoda untuk permainan itu turut menjanjikan kandungan realiti maya untuk set kepala PlayStation VR. Tarikh keluaran pada 24 Mac 2023 telah diberikan.

Treler baharu turut ditunjukkan untuk Final Fantasy 16tajuk terbaru dalam siri lakonan daripada Square Enix dan Pejuang Jalanan 6, yang menampilkan beberapa pejuang klasik dan gaya visual baharu yang luar biasa padanan animasi realistik dengan kesan percikan cat yang hebat meletup. Kedua-duanya dijadualkan pada tahun hadapan.

Terdapat beberapa tajuk baharu yang menarik juga. Pengembaraan seram angkasa Protokol Callisto menyerupai Dead Space dengan penekanannya pada pengembara angkasa yang panik dipecah belah oleh makhluk asing yang muram. Ia merupakan tajuk pertama daripada Striking Distance Studios, yang dibentuk oleh Glen Schofield, pencipta bersama siri Dead Space. Ia akan keluar pada 2 Disember. Kami juga melihat penembak aksi orang ketiga berlorek sel yang cantik Rollerdrome daripada pencipta Roll7 siri OlliOlli sims luncur bergaya, dan Eternights, sim dating pengembaraan yang dipengaruhi anime.

Mungkin estetika yang paling menarik pada malam itu adalah miliknya Musim Surat untuk Masa Depan, permainan jalan raya berbasikal di mana pemain mengambil gambar dan mendokumentasikan dunia yang ditakdirkan sebelum kiamat yang akan datang. Terdapat juga treler baharu untuk pengembaraan kucing cyberpunk Stray, yang juga mempunyai tarikh keluaran – 19 Julai.

Kami menjangkakan untuk mendengar lebih lanjut mengenainya PlayStation VR 2pengganti yang dikemas kini secara menyeluruh kepada set kepala VR asal Sony, yang telah dilancarkan untuk PS4 pada 2016. Menampilkan visual julat dinamik tinggi 4K dan dua paparan OLED 2000 x 2040, ia ditetapkan untuk menyampaikan resolusi empat kali ganda daripada pendahulunya, manakala pengawal baharu membawa maklum balas haptik dan pencetus penyesuaian, serupa dengan pad Dual Sense PS5.

Pendedahan terbesar ialah versi VR Resident Evil Village, dengan treler baru mungkin boleh diramalkan berpusat pada musuh kultus, Lady Dimitrescu. Terdapat juga coretan The Walking Dead: Saints & Sinners Bab 2: Retribution, No Man’s Sky berjalan di PlayStation VR 2 dan Horizon VR: Panggilan Gunungyang menampilkan banyak pendakian dan pertempuran jarak jauh.

Dari awal lagi, Sony menjelaskannya bahawa tidak akan ada pengumuman mengenai tajuk utama pihak pertama yang baharu; mereka pasti akan datang kemudian pada musim panas. Tetapi pengesahan Resident Evil 4 kembali dan beberapa butiran menarik tentang Final Fantasy XVI, dengan protagonis baharu Clive Rosfield mempamerkan pelbagai serangan berapi-api, sekurang-kurangnya menetapkan pentas untuk beberapa bulan pengumuman permainan. E3 tiada pada tahun ini, tetapi terdapat pameran utama Microsoft Bethesda pada 12 Jun, dan pengembalian untuk GamesCom pada bulan Ogos. Setakat gembar-gembur industri permainan 2022, kami baru sahaja bermula.

We would like to say thanks to the writer of this write-up for this outstanding content

Resident Evil 4 Remake diumumkan pada acara PlayStation State of Play


Take a look at our social media profiles along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/