Round Up: Ulasan Ada Untuk Kembali Ke Pulau Monyet

September telah dipenuhi dengan pelbagai pengumuman, malah terdapat juga permainan baharu yang dikeluarkan seperti Splatoon 3. Untuk meraikan ‘Talk Like A Pirate Day’ satu tajuk lain yang kini tersedia di Nintendo Switch ialah Kembali ke Pulau Monyet.

Ya, ini entri besar seterusnya dalam siri pengembaraan titik dan klik Pulau Monyet. Ia menyaksikan kembalinya Guybrush Threepwood, humor jenaka dan gaya seni baharu. Ulasan pengkritik kini masuk, jadi apakah keputusannya? Baca terus untuk mengetahui!

Nota: Kebanyakan ulasan ini adalah untuk PC, kami akan menambah ulasan Nintendo Switch dalam masa:


Bermula dengan IGNia memberikan permainan 9/10:

“Kembali ke Pulau Monyet dijangka datang penuh dengan teka-teki yang direka dengan bijak, dialog lucu dan watak yang tidak dapat dilupakan. Tetapi apabila pencipta siri Ron Gilbert kembali ke kerusi pengarah siri buat kali pertama sejak 1991, ia secara tidak disangka-sangka juga menawarkan banyak hati. . Ia adalah kegembiraan pemain pengembaraan.”

The Gamer dianugerahkan versi PC permainan 4.5/5:

“Kembali ke Pulau Monyet adalah segala-galanya yang saya mahukan dan banyak lagi. Kelucuan yang membosankan dengan banyak lelucon yang layak untuk ayah, teka-teki yang mengecewakan dan menggembirakan anda, kemunculan semula yang menggembirakan di setiap sudut, dan semuanya sambil menyeronokkan tanpa susah payah. Rasanya Pulau Monyet telah sesuai datang bulatan penuh dengan tajuk ini dalam pelbagai cara, namun saya tidak boleh tidak mementingkan diri sendiri dan inginkan lebih banyak Guybrush daripada Gilbert. Masih ada ruang dalam buku skrap untuk lebih banyak pengembaraan, dan jika kita bernasib baik, mungkin kita tidak akan mempunyai untuk menunggu 30 tahun untuk gelaran seterusnya.”

GameSpot memberikannya 9/10:

“Pemain yang kembali akan memuja khidmat peminat dan rasa kemesraan biasa yang meresapi seluruh pengalaman, namun ia masih berusaha untuk menjadikan dirinya agak mudah didekati untuk pemula. Tidak dinafikan bahawa unsur-unsur tertentu akan hilang tanpa sambungan yang berusia beberapa dekad itu, tetapi mempunyai sejarah dengan siri ini tidak penting untuk menikmati keseronokan terbaharu Guybrush Threepwood. Return to Monkey Island mengisahkan kisah yang sihat dan menarik tentang kecurangan yang boleh menarik minat sesiapa sahaja yang mencari pengembaraan yang menyeronokkan di laut lepas.”

Ars Technica berkata ia mesti dimainkan:

“Saya mula Kembali ke Pulau Monyet menyangka permainan ini hanya akan menjadi permainan klasik yang menyeronokkan, menghiburkan, tetapi saya meninggalkan pulau itu dengan percaya bahawa saya telah bermain dengan menyegarkan dan benar-benar perlu permainan—yang menggunakan interaktiviti untuk bercakap dengan semangat manusia dengan cara yang tidak pernah dilakukan oleh filem atau buku. saya cinta Kembali ke Pulau Monyetdan saya teruja untuk anda mengetahui rahsianya juga.”

Dan RockPaperShotgun juga menyukainya:

“Saya fikir ia adalah salah satu permainan mata dan klik terbaik untuk diberikan kepada seseorang pada tahun 2022 untuk membuktikan permainan mata dan klik itu bagus. Tetapi saya juga cukup sedar diri untuk mengetahui bahawa saya tidak akan menyukai Return Ke Pulau Monyet jika saya tidak mempunyai sejarah dengan siri ini. Tetapi saya ada. Jadi saya melakukannya. Yo ho ho, dan sebotol seronok.”


Adakah anda akan menambah Return To Monkey Island pada koleksi Nintendo Switch anda? Beritahu kami di bawah.We would like to thank the author of this post for this remarkable material

Round Up: Ulasan Ada Untuk Kembali Ke Pulau Monyet


Discover our social media profiles , as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/