Sanders dan Warren Meletakkan Apple pada Notis Dengan Tekan Pengecas Universal

Apple iPhone 12 Pro

Apple iPhone 12 Pro
Foto: Caitlyn McGarry/Gizmodo

Apple kembali menjadi tumpuan selepas sekumpulan Senator menerbitkan surat pada hari Khamis bertanya yang Jabatan Perdagangan AS untuk mewujudkan standard pengecasan universal untuk telefon pintar.

Ditandatangani oleh Sen. Ed Markey (D-MA), Sen. Elizabeth Warren (D-MA), dan Sen. Bernie Sanders (I-VT), dokumen itu menggesa Jabatan Perdagangan untuk mengambil selepas Kesatuan Eropah dengan membuat rancangan untuk mencipta standard pengecasan biasa. Tidak seperti EU dengan mandat USB-Cnya, pegawai demokratik ini secara amnya meminta strategi dibangunkan dan menyerahkannya kepada Jabatan Perdagangan untuk menyelesaikan satu pelabuhan universal.

Hujah ahli politik itu sama seperti yang dibuat oleh EU: bahawa piawaian pengecasan boleh mengurangkan sisa elektronik, menghapuskan kos yang tidak perlu untuk pelanggan dan “memulihkan kewarasan dan kepastian kepada proses pembelian elektronik baharu.” Bersama-sama dengan faedah alam sekitar, ahli politik mengatakan “keusangan yang dirancang” yang disebabkan oleh piawaian pengecasan yang tidak serasi berkembang adalah mahal dan mengecewakan pengguna.

Surat itu ditujukan kepada Setiausaha Perdagangan Gina Raimondo, yang masih belum menjawab.

“EU telah bertindak secara bijak demi kepentingan awam dengan mengambil alih syarikat teknologi yang berkuasa dalam isu pengguna dan alam sekitar ini,” tulis para senator. “Amerika Syarikat harus melakukan perkara yang sama. Kami menggesa anda untuk berkoordinasi dengan pejabat dan agensi di seluruh Jabatan Perdagangan untuk membangunkan pelan komprehensif yang akan melindungi kedua-dua pengguna dan alam sekitar dengan menangani kekurangan piawaian pengecasan AS yang sama.”

Walaupun industri ini sebahagian besarnya telah menggunakan USB-C (dengan Apple menjadi kelebihan besar) sebagai standard universal, senator AS ini mendakwa rata-rata pengguna memiliki tiga pengecas telefon mudah alih dan 40% pemilik telefon pintar mengatakan mereka “tidak dapat mengecas telefon bimbit mereka. telefon kerana pengecas yang tersedia tidak serasi.” Apabila kabel tidak dapat mengecas peranti mereka, ia akan dibuang, menambah kepada 53.6 juta tan metrik e-sisa yang dijana pada 2017 sahaja, menurut surat itu.

Baca antara baris di sini dan anda lihat itu Apple tidak lama lagi boleh diminta untuk beralih daripada penyambung Lightning proprietarinya kepada USB-C. Seperti yang sedia ada, Apple adalah satu-satunya syarikat teknologi utama di AS bukan mengguna pakai USB-C pada telefon pintarnya, sebaliknya memilih kabel proprietari lama yang membolehkan keserasian MagSafe. Perundangan ini mungkin akan terpakai pada telefon pintar, tablet dan pembesar suara, tetapi sekiranya ia diperluaskan, MacBook Apple adalah jelas, kerana mereka sudah mengecas melalui USB-C.

Pengkritik, terutamanya Apple, telah menyeru peraturan EU dengan mendakwa ia boleh menyekat inovasi. Pembuat iPhone berhujah bahawa beralih kepada pengecas biasa boleh mendatangkan lebih banyak kerosakan daripada kebaikan dan memaksa perpindahan daripada kilat ke USB-C akan menghasilkan lebih banyak sisa elektronik daripada yang dikurangkan. Apple menegaskan bahawa industri telah pun merujuk kepada dua piawaian pengecasan sebagai hasil daripada dasar sukarela yang dikuatkuasakan oleh EU pada 2019.

The anggaran EU bahawa mandat USB-C boleh menjimatkan pengguna 250 juta euro setahun dan mengurangkan sisa elektronik sebanyak 11,000 tan setiap tahun. Ia memberi jaminan kepada pembuat telefon dan pengguna bahawa undang-undang akan dikemas kini untuk mengikuti perkembangan teknologi.

Mewajibkan standard pengecasan biasa boleh menjadi tidak lebih daripada formaliti jika khabar angin tentang Apple memindahkan iPhone ke USB-C adalah benar. Penganalisis Apple yang boleh dipercayai Ming-Chi Kuo mendakwa awal tahun ini bahawa iPhone yang akan tiba pada separuh kedua 2023-mungkin iPhone 15-akan buang penyambung Lightning untuk USB-C. Satu lagi laporan mendakwa ujian untuk menggantikan Lightning dengan USB-C sedang dijalankan.

We would love to say thanks to the author of this post for this outstanding content

Sanders dan Warren Meletakkan Apple pada Notis Dengan Tekan Pengecas Universal


Explore our social media profiles as well as other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/