‘Saya betul-betul fikir dia **** atau sesuatu’ – Harada dan MarkMan bercakap pertama kali bertemu Yoshinori Ono dan idea besarnya yang mengubah FGC


Saya betul betul fikir dia atau sesuatu Harada dan.webp


Walaupun Yoshinori Ono telah menjadi tokoh yang memecah belah dalam komuniti permainan pertempuran, dia selama bertahun-tahun dihormati sebagai lelaki yang menghidupkan semula Street Fighter dengan personalitinya yang besar dan idea yang lebih besar.

Pengarah Tekken Lama Katsuhiro Harada dan Pengarah Pembangunan Perniagaan Evo MarkMan Julio baru-baru ini membincangkan tanggapan pertama mereka selepas bertemu bekas Penerbit Street Fighter dan bagaimana beberapa ideanya mengubah FGC menjadi lebih seperti sekarang.

Dalam episod terbaru Bar Haradasaingan mesra Ono bertanya kepada MarkMan apa yang dia fikirkan tentang bertemu dengan pembangun apabila Street Fighter 4 keluar dan berkongsi kisah lucunya untuk mengenali satu sama lain.


“Saya pernah berjumpa [Ono] beberapa kali sebelum ini, tetapi apabila saya mula-mula bercakap dengannya, saya benar-benar menyangka dia seorang **** atau sesuatu,” kata Harada. “Seketika kemudian saya perasan dia langsung tidak minum alkohol walaupun… Kami katakan 3 maksiat utama ialah minum, makan dan menggoda, tetapi dia tidak melakukan apa-apa.”


Jelas, Harada nampaknya merujuk menggunakan dadah dalam bit yang ditapis, tetapi dia tidak mahu meletakkannya pada rakannya walaupun ia hanya gurauan.


MarkMan, bagaimanapun, bercakap sedikit berbeza tentang masa awalnya dengan Ono semasa dia bekerja di Mad Catz membangunkan kayu arked dan perkakasan lain mereka.


“Saya rasa tanggapan awal saya terhadap Ono-san ialah dia mempunyai banyak idea liar dari segi mengembangkan jenama Street Fighter,” kata MarkMan. “Banyak yang kami lakukan di Mad Catz dari segi menyokong idea-idea komuniti datang dari Ono-san.Jadi dialah yang sebenarnya mengesyorkan kami menaja pemain seperti Daigo Umehara-san. Dia adalah pemain pertama yang ditaja oleh Mad Catz, dan saya rasa itu membuat berita besar dan agak mengubah mentaliti pemain pro di Jepun dan bagaimana ia dilihat di peringkat global.”


Sungguh menarik untuk mendengar bahawa Ono sekurang-kurangnya sebahagiannya bertanggungjawab untuk membawa penajaan yang lebih besar dan khusus pemain kepada FGC lebih sedekad yang lalu, yang sudah tentu meningkat selama bertahun-tahun menjadi ramai / kebanyakan pemain peringkat pro menerima sokongan daripada pasukan eSports semua saiz.


Perasaan anda tentang adegan FGC yang kompetitif semasa terpulang kepada anda, tetapi peralihan itu telah membolehkan lebih ramai pemain mengembara ke seluruh dunia dengan kerap dan memberi mereka peluang untuk mengejar permainan pertempuran sebagai kerjaya, yang sebenarnya tidak wujud di pihak pemain industri sebelum ini.


Ono dipandang tinggi di kalangan peminat selama bertahun-tahun bukan sahaja kerana pencapaian pasukannya dengan Street Fighter 4, tetapi dorongan awal Capcom untuk kembali ke permainan pertempuran dengan Marvel vs. Capcom dan Darkstalkers juga.


Malangnya, persepsi awamnya akan mula berubah dari semasa ke semasa, kerana Capcom mula membuat kesilapan besar dengan setiap keluaran pejuang besar mereka bermula dengan Ultimate Marvel vs. Capcom 3 dan Street Fighter X Tekken, yang diteruskan melalui permulaan kasar Street Fighter 5 dan Marvel vs. Capcom: Infinite gagal membuat percikan.


Berapa banyak daripada keputusan itu sebenarnya berada di pangkuan Ono untuk apa yang berlaku di belakang tabir mungkin tidak akan diketahui walaupun.


Ono akan mengumumkannya berlepas dari Capcom pada Ogos 2020 di tengah-tengah khabar angin bahawa Street Fighter 6 menghadapi isu pembangunan dalaman selepas 27 tahun bersama syarikat itu.


Dia bangkit semula hampir serta-merta, walau bagaimanapun, dan menjadi presiden kepada apa yang kini dikenali sebagai Lasengle Inc, jadi dia mungkin baik-baik saja.


Anda boleh melihat episod penuh Harada’s Bar di bawah, dan perbincangan mengenai Ono bermula kira-kira 16 minit ke dalam video.
Sumber imej: GameSpot.We want to thank the author of this article for this outstanding content

‘Saya betul-betul fikir dia **** atau sesuatu’ – Harada dan MarkMan bercakap pertama kali bertemu Yoshinori Ono dan idea besarnya yang mengubah FGC


Our social media profiles here and other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/