Sebab Mengapa Anda Perlu Menunggu M2 MacBook Air Daripada Membeli M2 MacBook Pro

Apple melancarkan model MacBook Air dan MacBook Pro berkuasa M2 baharu pada awal tahun ini pada acara WWDC 2022nya. Buku nota baharu tiba dengan banyak perubahan dan penambahan untuk meningkatkan pengalaman pengguna anda. Walaupun cip M2 adalah perkara biasa dalam kedua-dua model MacBook, anda perlu mempertimbangkan pelbagai faktor lain sebelum memutuskan yang mana satu untuk diperoleh. Jika anda ingin membeli tawaran terkini daripada Apple, terdapat beberapa aspek yang perlu anda ambil perhatian. Di bawah ialah beberapa sebab mengapa anda perlu menunggu untuk M2 MacBook Air baharu dan bukannya membeli M2 MacBook Pro.

M2 MacBook Air ialah Mesin Baharu Dengan Reka Bentuk Baharu dan Banyak Kegunaannya Berbanding dengan M2 MacBook Pro

Sebelum kita beralih ke perkara utama, ambil perhatian bahawa model MacBook Air dan MacBook Pro kedua-duanya cukup berkebolehan apabila ia berkaitan dengan kuasa pemprosesan. Apple mengumumkan cip M2 baharu tahun ini yang menyediakan keupayaan CPU dan GPU yang dipertingkatkan. Anda boleh menyemak sebab kami mengapa M2 MacBook Air adalah pilihan yang lebih baik berbanding dengan M2 MacBook Pro.

Pembangun Menggunakan Notch MacBook Pro untuk Fail AirDrop

Reka Bentuk dan Estetika

Salah satu sebab utama mengapa anda perlu menunggu M2 MacBook Air baharu ialah faktor reka bentuk dan bentuk. Apple meninggalkan reka bentuk terjepit tahun ini dan menggunakan pendekatan yang seimbang. M2 MacBook Air baharu kini menyerupai model MacBook Pro 14 inci dan 16 inci. Namun begitu, notebook ini agak nipis berbeza dengan model ‘Pro’ dan ia juga ringan. Jika anda seorang pelajar, MacBook Air adalah pemenang yang jelas dalam hal mudah alih.

Paparan dan Takik

Walaupun kualiti paparan adalah lebih kurang serupa pada model M2 MacBook Air dan MacBook Pro, model sebelumnya dilengkapi dengan takuk. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, takuk itu turut menyumbang kepada reka bentuk yang menyerupai model M1 Pro dan M1 Max MacBook Pro tahun lepas. Takik itu memberi ruang untuk paparan 13.6 inci yang lebih besar berbanding paparan 13.3 inci M2 MacBook Pro. Walaupun paparan yang lebih besar, MacBook Air adalah lebih kecil dalam jejak berbanding dengan MacBook Pro. Ini kerana Air mempunyai bezel yang lebih nipis pada semua sisi.

Pelancaran dan Ciri M2 MacBook Air dan MacBook Pro

MacBook Air 15-inci dan MacBook 12-inci baharu untuk dilancarkan pada 2023, cip M2 Pro dan M2 Max untuk Debut Tahun Ini

Pengecasan MagSafe

Walaupun MacBook Air dan MacBook Pro dengan cip M2 diumumkan bersebelahan, hanya Air yang menampilkan teknologi MagSafe baharu Apple untuk pengecasan. Ia adalah salah satu tambahan yang paling dinanti-nantikan yang dibawa Apple kembali ke barisan MacBook. Pada MacBook Pro, anda akan menggunakan port USB-C untuk mengecas peranti.

Kekunci Fungsi

Pada M2 MacBook Pro baharu, anda akan menemui Touch Bar dan bukannya kekunci Fungsi. Walaupun ia adalah ciri yang inovatif, menurut Apple, ramai pengguna masih lebih suka kekunci fungsi fizikal. M2 MacBook Air baharu, sebaliknya, menampilkan kekunci Fungsi yang disukai kebanyakan pengguna.

Pelancaran dan Ciri M2 MacBook Air dan MacBook Pro

Kamera FaceTime

MacBook Air baharu menampilkan kamera FaceTime HD 1080p yang dinaik taraf yang menghasilkan hasil yang hebat. M2 MacBook Pro, sebaliknya, membawa ke hadapan kamera 720p FaceTime HD yang sama. Memandangkan kebanyakan daripada kita masih bekerja dari rumah kerana pandemik global yang berterusan, panggilan Zoom atau FaceTime tidak pernah mendapat permintaan yang lebih. Selepas itu, kamera hadapan MacBook Air lebih unggul daripada Pro.

Pilihan Warna Baharu

MacBook Air baharu dengan cip M2 hadir dalam empat pilihan warna. Jika anda ingin mendapatkan sesuatu yang baharu, adalah lebih baik untuk mendapatkannya dalam warna baharu dan anda boleh mendapatkan mesin terbaharu dalam Perak, Kelabu Angkasa, Cahaya Bintang dan Tengah Malam. MacBook Pro hadir dalam pilihan warna yang sama seperti pendahulunya – Kelabu Angkasa dan Perak.

Pelancaran dan Ciri M2 MacBook Air dan MacBook Pro

harga

MacBook Air baharu menampilkan reka bentuk serba baharu, cip M2 terkini, dan tambahan MagSafe dan syarikat itu meletakkan harga pada $1,199. M2 MacBook Air baharu menampilkan reka bentuk lama yang sama dan tidak datang dengan apa-apa yang penting dan Apple berharga $1,299. Perbezaan harga $100 adalah besar memandangkan perubahan yang diperkenalkan tahun ini dengan MacBook Air. Anda boleh menyemak butiran lanjut tentang M2 MacBook Air dan MacBook Pro dalam kami jawatan pengumuman.

Walaupun model MacBook Air dan MacBook Pro baharu menampilkan cip yang sama di dalam, model yang kedua didatangkan dengan haba yang lebih baik. MacBook Air senyap kerana ia tidak disertakan dengan kipas dan Apple telah mengehadkan prestasi mesin supaya ia tidak menjadi panas. MacBook Pro dengan cip M2 dilengkapi dengan kipas yang membolehkannya menawarkan prestasi CPU dan GPU yang dipertingkatkan. Pada akhirnya, semuanya menyempitkan kepada jenis kerja yang anda rancang untuk lakukan pada buku nota.

Ini sahaja yang ada untuknya, kawan-kawan. Kongsi pilihan anda di bahagian komen di bawah.

We wish to give thanks to the writer of this article for this remarkable content

Sebab Mengapa Anda Perlu Menunggu M2 MacBook Air Daripada Membeli M2 MacBook Pro


Visit our social media profiles and also other related pageshttps://paw6.info/related-pages/