Semua kamera Google Nest kini berfungsi dengan Amazon Alexa

Berita baik untuk rumah pintar dibahagikan: mulai minggu ini, kamera Google Nest terbaharu kini boleh menstrim ke paparan pintar Amazon Alexa anda, termasuk peranti Echo Show, Fire TV dan tablet Fire. Berikutan pengumuman Amazon minggu lalu bahawa kamera pihak ketiga boleh memanfaatkannya ciri orang baharu dan pengumuman pakej pada pembesar suara pintar EchoGoogle Nest telah mengemas kini kemahiran Alexa yang merana untuk menyertakan kamera terbaharunya.

Kemahiran Google Nest Alexa menambah keupayaan untuk melihat suapan langsung dan mendapatkan pengumuman gerakan pada pembesar suara Echo daripada Google Nest Cam (luar/dalaman, bateri), Google Nest Cam (berwayar, dalam)dan Nest Cam dengan lampu limpah. Ia juga menambahkan pemberitahuan tekan loceng pintu dan perbincangan dua hala kepada sokongan Google untuk Loceng Pintu Nest (bateri).

Itu adalah sebagai tambahan kepada sokongan sedia ada untuk tontonan langsung daripada Nest Cams yang lebih lama, Nest Cam IQ (dalam/luar) dan Nest Doorbell (berwayar), yang dahulunya dipanggil Nest Hello. Alexa baru ciri pengumuman pengesanan orang akan datang ke kamera baharu pada satu ketika, menurut Amazon, tetapi pengumuman pengesanan pakej pada masa ini tidak dirancang untuk disokong.

Google Nest Floodlight Cam kini berfungsi dengan pembantu suara Alexa Amazon.
Foto oleh Jennifer Tuohy / The Verge

Maksudnya ialah anda kini boleh menstrim semua kamera Nest anda ke Rancangan Gema dan melihat suapan langsung model baharu pada Fire TV atau tablet Fire. Anda juga boleh menerima pengumuman gerakan pada pembesar suara Gema dan paparan pintar anda, dan kedua-duanya melihat serta bercakap dengan pelawat di Nest Doorbell (bateri) melalui Pertunjukan Gema.

Selain ceramah dua hala pada Loceng Pintu Nest, anda juga boleh mendapatkan pemberitahuan tekan loceng pintu, membenarkan anda menggunakan Pertunjukan Gema seperti interkom untuk loceng pintu anda. Sudah tentu, jika anda mempunyai paparan pintar Google Nest, anda telah dapat melakukan ini untuk seketika — sama jika anda mempunyai a Bunyikan Loceng Pintu dengan peranti Echo Show. Kedua-dua persediaan tersebut juga boleh secara automatik menarik suapan pada paparan pintar anda jika loceng pintu anda ditekan. Itu nampaknya tidak berlaku untuk penyepaduan merentas platform.

1651811962 799 Semua kamera Google Nest kini berfungsi dengan Amazon

Echo Show 10 kini boleh menstrim paparan langsung Loceng Pintu Google Nest anda (bateri), serta mengumumkan apabila seseorang menekan loceng pintu.
Foto oleh Jennifer Pattison Tuohy / The Verge

Perintah suara Alexa untuk kemahiran baharu termasuk “Alexa, tunjukkan [camera name] suapan” dan “Alexa, jawab pintu depan.” Kemahiran ini juga menggabungkan kemahiran terdahulu daripada Google Nest yang dibenarkan Termostat Sarang pengguna untuk mengawal termostat mereka (semua model) dan kamera Nest yang lebih lama. Jika anda mempunyai peranti Nest yang lebih lama, kemahiran itu hanya akan berfungsi jika anda telah memindahkan peranti anda Akaun Nest ke Akaun Google.

Semua keharmonian dalam rumah pintar ini bagus untuk dilihat dan berkemungkinan merupakan pendahulu kepada akan datang Perkara standard rumah pintar, yang menjanjikan untuk menyatukan semua peranti kami supaya kami boleh mengawal apa sahaja dengan mana-mana apl atau pembantu suara yang kami pilih. Walaupun kamera bukan sebahagian daripada lelaran pertama spek Matter, gembira untuk melihat bahawa semua orang masih berbaik-baik.

Sekarang, bilakah kita boleh menjangkakan untuk menarik paparan langsung daripada kamera Ring pada paparan pintar Google Nest Hub?

We wish to thank the writer of this article for this awesome content

Semua kamera Google Nest kini berfungsi dengan Amazon Alexa


Discover our social media accounts as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/