Sepuluh Perkara yang Saya Ingin Saya Tahu Apabila Saya Memulakan ‘Cyberpunk 2077,’ Edisi 2022

Cyberpunk 2077 kembali, dan dengan itu, lonjakan besar pemain baharu yang baru sahaja menyebabkannya mengalahkan jumlah pemain sepanjang masa The Witcher 3 di Steam. Oleh itu, saya fikir sudah tiba masanya untuk beralih kembali ke Disember 2020 apabila saya mula-mula menulis ini “perkara yang saya harap saya tahu” senarai, untuk melihat perkara yang diubah, perkara yang boleh saya kitar semula dan perkara yang perlu saya tambah.

Banyak nasihat yang saya berikan masih benar. Beberapa telah dibuat palsu setakat minggu lalu (transmog wujud sekarang!). Jadi mari kita lihat mereka, dan semoga ini dapat membantu anda semasa anda memulakan atau memulakan semula perjalanan anda.

1. Perbezaan Antara Pelancaran Dan Sekarang (baharu untuk 2022)

Saya di sini akan merujuk artikel yang lebih besar yang saya tulis memperincikan perubahan utama setiap tampung utama yang telah dilalui permainan sejak dilancarkan. Ia adalah pelbagai perkara yang besar dan besar, di mana selain beribu-ribu pembetulan pepijat dan peningkatan prestasi, kami mempunyai senjata baharu, pakaian, pangsapuri kereta, misi selain perkara seperti perubahan AI polis dan pejalan kaki serta musuh. Ia…banyak, dan akhirnya, sebab sekarang adalah masa untuk kembali.

2. Laluan Hidup Anda Tidak Penting (sama seperti 2020)

Failkan ini di bawah “janji CDPR yang rosak,” tetapi secara jujur, jangan tekankan tentang laluan hidup yang anda pilih kerana akhirnya, ia benar-benar tidak penting sama sekali. Di luar misi pengenalan dan pilihan perbualan yang sangat singkat yang tidak mengubah apa-apa pun dalam perjalanan cerita, semua laluan kehidupan, Nomad, Street Kid dan Corpo, menghasilkan V yang sama dengan berkesan dan tidak mempengaruhi mana-mana yang utama. jalan cerita atau pengakhiran dalam apa jua cara. Saya mengatakan ini di sini kerana saya pernah mendengar tentang orang yang memulakan semula kerana mereka mahu menjadi satu asal berbanding yang lain selepas pengenalan, tetapi percayalah, ia tidak berbaloi dengan masalah.

3. Pertimbangkan Memulakan Pada Kesukaran Yang Lebih Tinggi (sama seperti 2020, dan walaupun dengan kesukaran mengimbangi semula, “biasa” masih agak mudah, jika anda bertanya kepada saya)

Cyberpunk boleh menjadi sangat menyeronokkan, namun ia bukanlah permainan yang sangat seimbang. Saya bermain kebanyakan permainan di Normal untuk bermula, tetapi awal-awal lagi saya mendapati bahawa saya telah mengatasi semua musuh dengan risiko kematian yang kecil. Tetapi walaupun Sangat Keras tidak akan benar-benar menimbulkan cabaran jika anda beralih kepadanya kemudian dalam permainan apabila anda lebih berkuasa (Kemas kini 2022: Very Hard lebih sukar sekarang). Ringkasnya, saya mungkin akan mengesyorkan bermain dengan kesukaran yang lebih tinggi daripada yang biasa anda lakukan dari mula. Biasa kepada Keras, Sukar kepada Sangat Keras.

3. Dapatkan Perisian Siber Melompat Secepat Mungkin (sama seperti 2020)

Ini adalah yang besar. Walaupun permainan tidak pernah benar-benar memberitahu anda untuk melakukan ini, saya benar-benar mengesyorkan anda mendapatkan salah satu daripada dua peningkatan perisian siber kaki berasaskan lompat yang tidak menelan kos yang banyak, tetapi secara asasnya mengubah cara keseluruhan permainan dimainkan. Saya memilih lompatan berganda untuk binaan huru-hara berasaskan tindakan saya, tetapi lompatan caj akan menjadikan anda lebih tinggi. Ia mengubah setiap pertemuan, bukan sahaja dalam pertempuran terbuka, malah untuk binaan senyap, lompatan sahaja akan memberi anda akses ke tempat yang anda tidak boleh capai sebaliknya untuk penyusupan. Benar-benar peningkatan yang paling penting yang anda boleh dapatkan.

4. Sangat Sukar Untuk Disalahkan (sama seperti 2020, dan kini kos penghormatan telah dikurangkan secara mendadak)

Sejujurnya, saya tidak akan menekankan tentang “menurun pokok yang salah” dari segi pertempuran di Cyberpunk. Seperti yang saya katakan, kesukaran permainan menjadikannya sedemikian rupa sehingga anda boleh dikalahkan secara bodoh jika anda memberi tumpuan kepada mana-mana bidang pertempuran, dan tidak ada pilihan yang salah. Saya akan katakan binaan yang paling berkuasa untuk difokuskan ialah bilah, penggodaman dan pistol untuk binaan revolver sekali tembakan. Tetapi senjata api lain dan huru-hara tumpul juga boleh berfungsi dengan baik. Pilih sesuatu, beri komitmen kepadanya, dan anda mungkin akan mempunyai mata yang mencukupi pada akhirnya untuk mencuba sesuatu yang lain juga. Anda juga boleh menghargai mata faedah di ripperdocs untuk harga yang telah ditambal lebih rendah dari semasa ke semasa.

5. Pisau Baling Berdaya maju Sekarang (baharu untuk 2022)

Semasa pelancaran, anda boleh mendapat keupayaan untuk membaling pisau, tetapi ia adalah sistem yang paling kelakar, kerana anda perlu berlari dan mengambil pisau dan jika anda kehilangannya, anda perlu mencipta yang baru, yang adalah mustahil/mahal untuk pisau aras tinggi. Nah, dalam salah satu tampalan yang lalu, CDPR merombak sepenuhnya keseluruhan konsep pisau baling, menjadikannya sistem di mana pisau akan kembali ke tangan anda secara automatik, dan pisau baharu akan “mengecas semula” dengan lebih cepat. Ringkasnya, adalah mungkin untuk membuat binaan ninja yang senyap-senyap dan membaling pisau dengan cara yang tidak pada pelancaran sekarang.

6. Anda Boleh Dapatkan Kereta Terbaik Dalam Permainan Secara Percuma (sama seperti 2020, harga kereta telah dikurangkan tetapi hanya sedikit yang berbaloi untuk dibeli apabila anda boleh mendapatkan yang ini secara percuma)

Kereta, terutamanya yang bagus, di Cyberpunk adalah sangat mahal, tetapi permainan ini telah menyembunyikan beberapa kereta percuma yang bagus dalam misi atau pada peta, termasuk kereta yang saya anggap sebagai kereta terbaik dalam permainan, Caliburn, pada asasnya Bugatti, dan ia hanya duduk di sana menunggu untuk diambil. Berikut ialah cara untuk mendapatkannya, yang pada asasnya boleh dilakukan pada bila-bila masa. Jika tidak, versi berwarna berbeza harganya seperti $150K.

7. Anda Tidak Terkunci Dalam Penampilan V Anda Lagi (baru untuk 20220)

Sejak pelancaran, Cyberpunk 2077 kini telah menambah keupayaan untuk menukar perkara seperti gaya rambut dan solek anda di cermin di apartmen anda, dan dengan tampalan terakhir, keupayaan untuk benar-benar membentuk semula seluruh wajah anda semula seperti pencipta watak di Ripperdocs. Sejauh yang saya tahu, satu-satunya perkara yang anda masih tidak boleh ubah selepas fakta adalah tatu anda. Permainan ini juga baru sahaja memperkenalkan sistem transmog sebenar di mana anda boleh membuat pakaian untuk diri sendiri di apartmen anda, dan itu akan mengatasi rupa gear yang anda pakai untuk statistik dan mod mereka. Tidak lagi kelihatan seperti raksasa sampah, yang tidak berlaku selama dua tahun yang lalu.

8. Inilah Sebab Judy Atau Panam Menolak Anda (sama seperti 2020)

Saya tidak menganggap ini sebagai spoiler, tetapi saya hanya tidak mahu anda menaruh harapan tentang dua NPC yang berbeza, kerana anda mungkin akan ditolak oleh satu jika anda meneruskan hubungan romantis dengan mereka, dan permainan tidak menjelaskan sebabnya . Tetapi bukan apa yang anda lakukan salah.

Pendek kata, Judy, editor BD, hanya boleh romantik oleh wanita Vs, manakala Panam, Nomad, hanya romantik oleh lelaki Vs. Tidak kira apa keputusan cerita yang anda buat, ini tidak berubah, jadi ketahuilah bahawa “pilihan” anda pada dasarnya telah ditentukan terlebih dahulu. Dan jika anda lebih suka lelaki, River hanya boleh romantik oleh wanita Vs dan Kerry hanya romantik oleh lelaki Vs. Tidak banyak pilihan, dan anda perlu berpuas hati untuk berkawan di luar laluan khusus ini.

9. Menjarah Penthouse Yorinobu (baru untuk 2022)

Dalam cuba memikirkan perkara baru untuk ditambah kepada ini, saya mendapati satu yang saya telah terlepas selama dua tahun. Semasa misi rompakan dengan Jackie, terdapat kawasan rahsia atas bumbung yang boleh anda akses di penthouse Yorinobu yang akan memberi anda katana sakit dan pad data. Juga di dalam penthouse itu sendiri terdapat telur iguana yang boleh anda curi (ini telah ditambahkan dalam tampalan 1.5) dan kemudian menetas di apartmen anda.

10. Mengakses Engsel Pengakhiran Rahsia Pada Satu Perbualan Dengan Johnny (sama seperti 2020 dan saya masih benci mereka melakukan ini)

Sekarang kita perlu masuk ke wilayah spoiler di sini, tetapi saya akan pastikan ia ringan. Ringkasnya, terdapat pengakhiran rahsia Cyberpunk 2077 yang dianggap oleh ramai sebagai “terbaik”. Saya tidak akan menyatakan apa itu, tetapi ia memerlukan anda untuk meningkatkan hubungan anda % dengan Johnny kepada 70% (ia berada dalam menu utama di tengah). Anehnya, ini bergantung pada pilihan dialog yang sangat khusus yang anda buat semasa satu misi, selain melakukan kebanyakan misi sampingan berkaitan Johnny yang lain. Anda akan tahu misi apabila anda sampai ke sana (di ladang minyak) dan ini ialah pilihan perbualan yang anda mesti pilih untuk mendapatkan kesudahannya. Jika tidak, anda benar-benar perlu memainkan semula keseluruhan permainan untuk “melakukannya dengan betul.”

Jadi, ada kemas kini. Nikmati!

Ikut saya di Twitter, Youtube, Facebook dan Instagram. Langgan surat berita pusingan kandungan mingguan percuma saya, Tuhan Berguling.

Angkat novel sci-fi saya Siri Herokiller dan Trilogi Lahir Bumi.



We want to give thanks to the author of this write-up for this incredible material

Sepuluh Perkara yang Saya Ingin Saya Tahu Apabila Saya Memulakan ‘Cyberpunk 2077,’ Edisi 2022


You can view our social media profiles here and other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/