Shenmue Creator Mengumumkan Air Twister Untuk Arked Apple

Yu Suzuki dikenali sebagai pencipta Shenmue, Virtua Fighter, berpuluh-puluh permainan arked dan konsol Sega klasik yang lain, dan Space Harrier, yang mungkin merupakan permainannya yang paling relevan dengan pengumuman projek terbarunya, Air Twister.

Datang secara eksklusif ke Arked Apple pada 24 Jun, Air Twister ialah penembak arked kebelakangan. Permainan ini mengikuti watak bernama Princess Arch ketika dia melancarkan perang melawan penceroboh asing dan membantu menyelamatkan angsa gergasi yang berasal dari planetnya.

Dalam taklimat untuk permainan yang dihadiri oleh GameSpot, Suzuki berkongsi minatnya terhadap permainan cakera liut klasik seperti Mystery House dan Ultima dan bagaimana ia membuatkan dia teruja untuk mengusahakan permainan yang dirasakan lebih dekat dengan akar arkednya dan merupakan permainan yang mudah dan boleh dimainkan semula.

Galeri

Suzuki melemparkan apa yang dipanggilnya permainan menembak panel sentuh kepada Apple, tetapi teragak-agak untuk memanggilnya pengganti rohani Space Harrier. Suzuki berkata dia sentiasa mempunyai idea ini untuk permainan menembak fantasi, tetapi pada tahun 80-an teknologi terhad yang tersedia membawa kepada Space Harrier. Pada 2022, dengan teknologi dan pendekatan baharu, ideanya bertukar menjadi Air Twister. “Ini adalah permainan menembak fantasi ideal saya. Saya fikir apabila anda bermain, anda akan melihat ia mempunyai rasa yang jauh berbeza,” kata Suzuki. Di luar akar Space Harrier, permainan ini juga nampaknya mengambil sedikit inspirasi daripada Rez dan Panzer Dragoon dengan senjata yang mengunci berbilang musuh dengan meleret ke atasnya pada skrin sentuh. Suzuki memang mengesahkan permainan itu juga boleh dimainkan dengan pengawal, juga.

Suzuki berkata ikan itu sebenarnya sebahagian daripada syarikat yang bergerak.

Rakaman daripada permainan itu menunjukkan Puteri Arch melayang melintasi lautan yang dipenuhi cendawan gergasi, dan mengelak ikan terapung gergasi menarik belon gergasi yang membawa rumah di belakang mereka. Suzuki berkata, rambut, pakaian dan muka Princess Arch semuanya boleh ditukar dengan pelbagai buka kunci, tetapi memandangkan ini adalah permainan Arked Apple, peningkatan penyesuaian tersebut bukan transaksi mikro.

Runut bunyi permainan ini mengejutkan dan menampilkan 19 lagu asli yang panjang penuh daripada komposer Belanda Valensia. Suzuki berkata dia peminat lama Valensia dan dapat menghubunginya di Facebook untuk melontarkannya mencipta muzik untuk permainan itu, yang dia bersetuju.

Air Twister dikeluarkan untuk Apple Arcade pada 24 Jun. Apple Arcade tersedia dengan harga $4.99 sebulan dan memberikan pelanggan akses kepada perpustakaan besar permainan iPhone dan iPad yang dipilih susun.

We want to thank the author of this post for this incredible content

Shenmue Creator Mengumumkan Air Twister Untuk Arked Apple


You can find our social media pages here and other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/