Siri AMD Ryzen Threadripper 5000WX dilancarkan melalui penyepadu sistem bulan depan – VideoCardz.com


REKA BENTUK. BINA. MEMPERCEPAT. PADA PEMPROSES STESEN KERJA MUKTAMAD

AMD melancarkan barisan pemproses desktop berprestasi tinggi AMD Ryzen™ Threadripper™ pada tahun 2017. Sejak itu, pemproses Threadripper dengan cepat telah menjadi pemproses dan platform pengiraan pilihan untuk artis, arkitek dan jurutera yang paling menuntut di dunia. Setiap generasi berikutnya telah menambah prestasi CPU mentah yang besar bersama dengan keupayaan platform yang dipertingkatkan dan kebolehkembangan. Profesional kreatif tahu bahawa masa adalah wang dan pemproses Threadripper telah berkembang menjadi platform yang dipercayai untuk membantu pencipta kandungan bertaraf dunia menyelesaikan lebih banyak masa dalam masa yang singkat.

Pada bulan Mac 2022, AMD mengeluarkan pemproses AMD Ryzen Threadripper PRO 5000 WX-Series terkini dengan rakan kongsi OEM kami Lenovo dan ThinkStation P620. Keupayaan legenda ini kini berkembang ke stesen kerja Dell Precision 7865.

Memandangkan AMD terus mengembangkan perniagaan stesen kerjanya, kami gembira untuk berkongsi bahawa pemproses Ryzen Threadripper PRO 5000 WX-Series akan tersedia di penyepadu sistem terkemuka di seluruh dunia permulaan dalam Julai2022. Kami juga menjangkakan untuk menyediakan pemproses ini kepada komuniti DIY kami pada akhir tahun ini.

AMD RYZEN™ THREADRIPPER™ PRO
5000 SKU SALURAN SIRI TERAS/BENANG KEKERAPAN (BOOST*/BASE) TDP
AMD RYZEN™ THREADRIPPER™ PRO
5995WX
64 / 128 HINGGA 4.5 / 2.7 GHz 280W
AMD RYZEN™ THREADRIPPER™ PRO
5975WX
32 / 64 HINGGA 4.5 / 3.6 GHz 280W
AMD RYZEN™ THREADRIPPER™ PRO
5965WX
24 / 48 HINGGA 4.5 / 3.8 GHz 280W

MEMUDAHKAN PLATFORM

Pemproses Threadripper sentiasa menjadi platform yang ditakrifkan oleh prestasi dan keupayaan kepimpinan yang membolehkan potensi kreatif tanpa had. Mengkaji perkara yang paling dihargai oleh peminat dan pencipta kandungan kami yang paling menuntut dalam platform telah membawa kami untuk menyatukan barisan produk Threadripper dan Threadripper PRO. Melangkah ke hadapan, platform Threadripper kini akan menggunakan satu “infrastruktur biasa.” Ini bermakna terdapat satu set pemproses Threadripper PRO untuk dipilih, dengan satu soket CPU dan chipset, dan setiap pemproses akan berasaskan silikon AMD Ryzen Threadripper PRO. Ini juga bermakna bahawa semua pemproses Threadripper akan menawarkan secara asli: 128 lorong PCIe® Gen 4, sokongan UDIMM dan RDIMM 8 saluran untuk konfigurasi memori yang lebih fleksibel, cache L3 yang besar, serta faedah ciri keselamatan dan kebolehurusan yang biasa di seluruh pemproses Ryzen PRO keluarga. Spesifikasi perkakasan yang mengagumkan seperti ini adalah sebahagian besar mengapa pemproses Threadripper dipercayai untuk peminat dan pencipta profesional.

SOKONGAN OC

Sebagai tambahan kepada set ciri PRO, pengguna masih akan mempunyai akses kepada ciri menarik yang sama yang menjadikan pemproses Threadripper sebagai platform peminat sejati. Pilih papan induk WRX80 daripada rakan kongsi ODM kami akan menyokong kedua-dua memori dan overclocking CPU** untuk pengguna yang ingin menolak had stesen kerja mereka lebih jauh lagi.

MENAIK TARAF DARIPADA “ZEN 2” KEPADA SENIBINA TERAS “ZEN 3”.

Pemproses AMD Ryzen Threadripper PRO 5000WX direka untuk set cip WRX80 dan soket CPU sWRX8. Pelanggan dengan papan induk berasaskan chipset WRX80 akan dapat melakukan peningkatan drop-in kepada pemproses Threadripper PRO 5000 WX-Series selepas kemas kini BIOS, sekiranya mereka memilih untuk berbuat demikian.

Dalam dunia “satu soket” baharu untuk seni bina “Zen 3”, papan induk baharu untuk pemproses Threadripper akan berasaskan chipset WRX80. Bila ada satu set model pemproses Threadripper, anda hanya perlu memilih kiraan teras yang anda mahu dan papan induk yang mempunyai ciri yang anda perlukan.

AMD bersemangat untuk membantu pelanggan memaksimumkan potensi kreatif mereka. Dengan set prestasi dan keupayaan bersatu baharu ini kini tersedia kepada semua pelanggan Threadripper, tidak pernah ada masa yang lebih baik untuk menaik taraf stesen kerja anda dan melakukan lebih banyak kerja dalam masa yang singkat.


« akhir siaran akhbar »We would love to give thanks to the author of this article for this remarkable material

Siri AMD Ryzen Threadripper 5000WX dilancarkan melalui penyepadu sistem bulan depan – VideoCardz.com


We have our social media pages here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/