Slow Roads menawarkan pengalaman pemanduan yang sejuk dan tidak berkesudahan dalam penyemak imbas anda

Besarkan / Jalan Perlahan membolehkan anda memandu melalui landskap yang dijana secara dinamik tanpa had dengan cara yang mudah.

Ars Technica

Beberapa hari lalu, pemaju yang berpangkalan di Edinburgh, Scotland bernama Anslo diumumkan Jalan Perlahan, permainan pemanduan percuma dan santai dengan landskap pemandangan yang dijana mengikut prosedur yang dijalankan dalam penyemak imbas web. Ia boleh didapati di slowroads.io dan tidak memerlukan log masuk atau pemasangan untuk dimainkan.

banyak memandu permainan video mengunci anda ke dalam peraturan yang boleh membuatkan pemanduan berasa tertekan, yang bagus jika anda berada dalam suasana persaingan. Tetapi kadangkala anda mungkin mahu berehat dan menikmati perjalanan. Di situlah Jalan Perlahan masuk. Dalam permainan, anda tidak boleh ranap, gagal atau kalah. Jalan ini terbentang selama-lamanya apabila landskap yang indah melintas. Jika anda mengemudi dari jalan raya, tekan “R” untuk menetapkan semula kedudukan kereta anda di atas turapan. Malah jalan raya adalah pilihan: Pandu di luar jalan atau di bawah air jika anda mahu.

Permainan ini berjalan dalam pelayar Chrome, Firefox, Safari dan Edge.

Kawalan pemanduan di Jalan Perlahan adalah mudah. Gunakan kekunci WASD standard atau kekunci anak panah pada papan kekunci anda untuk mengendalikan kenderaan anda. “W” (atau anak panah atas) memecut, “S” (atau anak panah ke bawah) ialah brek. “A” dan “D” (atau anak panah kiri dan kanan) mengendalikan stereng. Anda boleh meningkatkan kereta anda dengan menahan Shift atau ketik dua kali “W”. Selain itu, “C” menukar sudut kamera dan kitaran “Q” dan “E” melalui keadaan cuaca dan pencahayaan yang tersedia. Dan jika kawalan papan kekunci bukan perkara anda, anda boleh bertukar kepada stereng berasaskan tetikus.

Anslo dibina Jalan Perlahan menggunakan perpustakaan JavaScript 3D yang dipanggil tiga.jsdan pembangun menerangkan secara terperinci bahagian belakang teknikal permainan dalam a Jawatan sederhana, termasuk menjana peta tak terhingga dengan cepat dan mengendalikan fizik. Ia adalah demo teknikal yang agak canggih yang juga menyeronokkan.

Apabila pertama kali bermain, jelas sekali bahawa grafik bukanlah perkara yang penting Jalan Perlahan, dan itu berfungsi untuk kelebihannya. Ia menampilkan visual minimalis dan kesan bunyi sebahagiannya kerana permainan ini boleh membebankan sesetengah mesin. “Enjin sedang menolak sempadan apa yang munasabah untuk permainan pelayar,” tulis Anslo dalam a Jalan Perlahan Soalan Lazim. “Walaupun pengoptimuman ditambah secara konsisten.”

Jika Jalan Perlahan adalah lembap untuk anda dan anda mempunyai GPU yang baik dalam mesin anda, pastikan pecutan perkakasan GPU didayakan dalam penyemak imbas anda. Contohnya, dalam Chrome, klik butang elips (tiga titik) dan buka Tetapan. Seterusnya, klik menu “Sistem” dalam bar sisi, kemudian flip suis di sebelah “Gunakan pecutan perkakasan apabila tersedia” ke kedudukan “hidup”.

Anslo menganggap permainan ini pada dasarnya lengkap tetapi meminta derma yang mungkin membiayai penambahan ciri seperti kesan cuaca yang lebih baik (seperti hujan), lebih banyak jenis kenderaan dan sokongan pengawal. Tiada rancangan untuk keluaran sumber terbuka sekarang, tetapi ia tidak diketepikan. Sementara itu, Anslo komited untuk mengekalkan Jalan Perlahan “tersedia secara percuma dan bebas daripada iklan,” menurut halaman Perihal permainan. “Nikmati ini sebagai jeda daripada kapitalisme yang melarikan diri.”We want to give thanks to the author of this short article for this amazing content

Slow Roads menawarkan pengalaman pemanduan yang sejuk dan tidak berkesudahan dalam penyemak imbas anda


Find here our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/