Sonic Frontiers Menunjukkan Ruang Siber Dan Tukar Permainan Dalam Treler Baharu

Kemas kini [Tue 28th Jun, 2022 17:30 BST]: Butiran lanjut telah dikongsi oleh Sega berikutan Direct on Sonic Frontiers (terima kasih, Nintendo Semuanya!). Ini termasuk kebolehan baharu, jenis musuh tertentu dan watak baharu yang dipanggil Sage.

Kami juga mendapat lebih banyak pengesahan bahawa Tails dan Amy akan terlibat dalam beberapa cara!

Berikut ialah semua maklumat baharu daripada Sega:

cerita
Perjalanan baharu Sonic bermula apabila dia dan rakannya – Amy dan Tails – menuju ke Kepulauan Starfall untuk mencari Chaos Emeralds. Semasa mereka menghampiri pulau itu, masalah tiba-tiba melanda pesawat mereka, dan mereka disedut ke dalam portal dimensi. Sonic kemudian mendapati dirinya dipisahkan daripada rakan-rakannya dan bangun dalam dunia digital yang pelik – Cyber ​​Space. Dia secara ajaib melarikan diri dari Cyber ​​Space dan tiba di Pulau Kronos, salah satu Kepulauan Starfall, penuh dengan runtuhan purba tempat musuh-musuh aneh berkeliaran. Kemudian terpulang kepada Sonic untuk meneroka Kepulauan Starfall, mencari rakannya yang hilang dan mendedahkan misteri di sekelilingnya.

Kepulauan Starfall
Pulau pertama yang diterokai Sonic ialah Pulau Kronos. Bentuk muka bumi dan iklimnya menyaksikan hujan yang kerap, air terjun yang besar, hutan yang subur, gunung dan menara terapung di udara. Runtuhan yang bertaburan di sekitar pulau itu kelihatan seperti rumah penduduk purba – Koco.

Ruang Siber
Pintu masuk ke Ruang Siber yang dibuat oleh tamadun purba Kepulauan Starfall boleh ditemui di seluruh peta. Peminat sonik akan menyelesaikan teka-teki dan menyelesaikan cabaran untuk mendapatkan Gear Portal untuk membuka kunci pintu masuk ini mengakses tahap Cyber ​​Space yang menampilkan platform aksi larian pantas yang tradisional. Mereka perlu menyelesaikan cabaran dalam setiap peringkat Ruang Siber untuk menerima Kunci Bilik Kebal untuk maju lebih jauh dalam permainan.

Platforming zon terbuka
Pemain boleh menikmati permainan zon terbuka berkelajuan tinggi dan berinteraksi dengan pelbagai aktiviti di pulau walau bagaimanapun dan di mana-mana sahaja yang mereka pilih. Alami pertempuran yang menggembirakan, teka-teki, pencarian sampingan, Ruang Siber dan perbualan dengan watak di seluruh pulau dalam sebarang susunan yang anda mahu padankan dengan gaya permainan anda.

Dunia Permainan
Sonic Frontiers mengembangkan perkara yang diketahui dan disukai peminat tentang permainan Sonic tradisional, menggabungkan kedua-dua permainan peringkat linear dan platform zon terbuka menjadi pengembaraan Sonic baharu yang penuh aksi. Peta dunia lebih besar berbanding sebelum ini, memberikan lebih banyak ruang kepada Sonic untuk berlari dan menerokai persekitarannya, membolehkannya mengembangkan tanah di sekelilingnya sambil meneroka lebih dalam ke misteri Kepulauan Starfall.

Sistem Pertempuran
Gaya tempur Sonic lebih menggembirakan dan lancar berbanding sebelum ini. Pemain boleh menggunakan pelbagai kawalan butang untuk bertarung secara strategik, menggabungkan gerakan seperti mengelak, parry, kaunter dan banyak lagi dalam pelbagai kombo untuk mempamerkan kemahiran pertempuran yang dibuka sepanjang permainan. Jika anda lebih suka permainan yang lebih mudah, permainan ini juga mempunyai Mod Auto di mana pelbagai kombo serangan boleh dilaksanakan dengan satu butang. Semua peminat Sonic boleh menikmati sistem pertempuran yang pantas dan lancar.

Keupayaan Cyloop Baharu
Sonic mempelajari kebolehan baharu yang dipanggil “Cyloop,” mencipta kumpulan cahaya yang mencerminkan trek Sonic. Kelilingi musuh, barang dan kawasan untuk mendedahkan pelbagai kesannya dan membuka kunci rahsia Kepulauan Starfall.

Teka-teki
Terdapat pelbagai teka-teki untuk diselesaikan di seluruh runtuhan purba Kepulauan Starfall. Melengkapkan setiap teka-teki boleh memberikan item untuk meningkatkan kuasa dan pertahanan Sonic, mendedahkan bahagian tersembunyi peta dan membuka kunci cara baharu untuk menavigasi pulau dengan kelajuan yang pantas.

Gaya Permainan
Apabila anda mula-mula memulakan permainan, anda boleh memilih antara dua gaya kawalan pemain – Gaya Tindakan dan Gaya Kelajuan Tinggi. Gaya Tindakan membantu dengan platform yang lebih tepat, bagus untuk pemain yang baru mengenali permainan Sonic. Gaya Kelajuan Tinggi menawarkan lebih kelajuan, bagus untuk pemain yang biasa dengan tajuk Sonic.

Watak
Sonic the Hedgehog
Landak supersonik terpantas di dunia. Pengembaraan Sonic bermula di Kepulauan Starfall dalam mengejar Chaos Emeralds dan rakan-rakannya yang hilang. Dia juga dipandu oleh suara aneh di sepanjang jalan.

Sage
Seorang gadis misteri yang muncul di seluruh Kepulauan Starfall. Sepanjang cerita, dia memberi amaran kepada Sonic untuk meninggalkan Kepulauan Starfall walaupun misinya untuk mencari dan menyelamatkan rakan-rakannya.

Musuh
Kepulauan Starfall adalah rumah kepada makhluk aneh yang belum pernah ditemui Sonic sebelum ini. Pemain perlu menggunakan sistem pertempuran yang serba baharu dan kebolehan untuk mengalahkan musuh baharu yang pelik ini.

ASKAR: Musuh ini bertelur dalam kumpulan dan menyerang dalam gerakan menikam dengan kedua-dua belah tangan.
CYCLONE: Musuh terapung menyebabkan kerosakan dengan serangan yang kelihatan seperti puting beliung elektrik.

BANGER: Musuh seperti roda yang meluru ke arah Sonic sebaik sahaja dia dikesan dan menyerang pada kelajuan tinggi jika diprovokasi.

SHELL: Musuh yang dilindungi oleh peluru keras yang menyerang pada jarak jauh dengan gerakan jenis bumerang. Serangan Sonic tidak dapat menembusi cangkang keras, tetapi kaedah lain seperti Cyloop boleh menangkap musuh ini tanpa kawalan.
B
UBBLE: Musuh yang dibentuk oleh sekumpulan sfera yang menyerang Sonic dengan elektrik.

Bos
NINJA: Musuh dengan serangan berkelajuan tinggi mengingatkan gaya pertempuran yang serupa. Boleh menyekat serangan masuk dan menyerang dengan bayang-bayang sendiri.
MENARA: Musuh yang terdiri daripada pelbagai bahagian bertindan. Kelemahannya berada di bahagian atas kepalanya, jadi Sonic perlu memikirkan cara untuk memusnahkan setiap timbunan untuk mendapatkannya.
ASURA: Musuh besar yang kelihatan seperti bangunan tinggi. Lari ke atas lengan yang dilontarnya untuk mencari kelemahannya di bahagian atas dan menyerang.


Artikel asal[Tue 28th Jun, 2022 15:00 BST]: Kami sudah mempunyai satu tan yang pantas Sonic Frontiers treler bulan ini, tetapi Nintendo Direct Mini hari ini memberi kami rasa tambahan tentang apa yang diharapkan daripada permainan zon terbuka kabur biru.

Treler hari ini memberi kami pandangan pertama pada permainan yang berjalan di Switch, dan ia kelihatan sangat lancar! Walaupun treler baharu itu tidak mempamerkan banyak barangan baharu sebaliknya, kami dapat melihat beberapa kesan cuaca, lebih banyak pertempuran, dan lebih banyak lagi Sonic hanya berlari mengelilingi beberapa padang yang luas dan terbuka, mengumpul cincin dan memanjat menara.

Terdapat juga tanda-tanda kehadiran Eggman, dengan apa yang kelihatan seperti bangunan mekanikal dengan logo doktor jahat terpampang di sisi.

Pendedahan terbesar ialah kawasan baharu yang dipanggil ‘Cyber ​​Space’ yang akan menyembunyikan cabaran untuk anda selesaikan. Beberapa aras di kawasan ini kelihatan seperti tahap dari sejarah Sonic, dengan kawasan berasaskan Green Hill dan sesuatu yang kelihatan seperti Metal Harbour dari Pengembaraan Sonic 2. Di sini anda akan membuka kunci yang akan membantu anda maju lebih jauh — sama ada dalam cerita utama atau hanya untuk membuka lebih banyak cabaran, kami perlu tunggu dan lihat.

Sonic Frontiers akan dilancarkan pada akhir tahun ini di Switch. Adakah anda kagum dengan treler hari ini? Cepat ke komen!

We would like to thank the writer of this short article for this incredible web content

Sonic Frontiers Menunjukkan Ruang Siber Dan Tukar Permainan Dalam Treler Baharu


Our social media profiles here as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/