Sonic Origins: Peminat Nampak Tidak Gembira Tentang Perubahan Besar Pada Runut Bunyi Sonic 3 – IGN

Sonic Origins dimaksudkan untuk menjadi perayaan tulen bagi permainan Sonic the Hedgehog klasik 2D, tetapi tidak semua kandungan menjadikannya sebagai kompilasi yang dilancarkan lewat minggu ini.

Permainan ini, yang termasuk versi remastered Sonic 1, 2, 3 & Knuckles, dan CD, juga menampilkan potongan adegan animasi baharu, objektif bonus dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, peminat tidak berpuas hati bahawa permainan itu tidak mengandungi runut bunyi yang asli dan tulen untuk Sonic the Hedgehog 3.

Runut bunyi Sonic the Hedgehog 3 mempunyai a sejarah yang rumit. Ia adalah sekeping trivia permainan video yang terkenal yang Michael Jackson nampaknya bekerja pada runut bunyi Sonic 3, yang telah membawa kepada spekulasi bertahun-tahun mengenai hak undang-undang yang Sega mungkin atau tidak perlu mengeluarkan semula permainan itu dengan muzik asalnya.

Selama bertahun-tahun, Sega mengeluarkan semula versi yang dicontohi Sonic 3, yang termasuk muzik asal. Tetapi kini, versi permainan itu tidak tersedia kerana Sega menyahsenarai permainan Sonic klasik daripada etalase digital sebelum keluaran Origins.

Kini, dengan Origins, nampaknya disahkan bahawa Sega tidak menggunakan semula muzik asal dalam Sonic 3. Awal bulan ini, pengurus media sosial Sonic Katie Chrzanowski mengesahkan runut bunyi asal penuh tidak akan kembali untuk Sonic Origins.

“Kami tidak boleh menggunakan semua bunyi asal [from S3&K]. Jun Senoue telah bekerja keras untuk menyesuaikan muzik asal yang digubah pada 1993 untuk Origins,” kata Chrzanowski. Dia juga berkata bahawa Senoue menggunakan cip bunyi yang sama dari Genesis untuk menghasilkan semula rekreasi setia bahagian Sonic 3 & Knuckles runut bunyi.

Muzik 1993 yang dirujuk oleh Chrzanowski adalah daripada prototaip Sonic the Hedgehog 3 yang muncul pada November 2019. Versi permainan yang digali menampilkan trek muzik yang tidak digunakan yang akhirnya digantikan dalam versi terakhir yang diketahui peminat hari ini. Prototaip termasuk muzik untuk Zon Malam Karnival, Zon Penutup Ais, Zon Pangkalan Pelancaran, tema Knuckles, menu pertandingan dan kredit.

Untuk Sonic Origins, nampaknya Senoue mengambil muzik prototaip itu dan menciptanya semula untuk digunakan dalam versi kompilasi Sonic 3, dan peminat tidak terlalu gembira dengan hasilnya.

Senoue telah mengusahakan siri Sonic the Hedgehog sejak Sonic 3 pada tahun 1994 dan juga sedang mengusahakan Sonic Frontiers yang akan datang. Anda boleh mendapatkan idea tentang cara kerjanya pada trek prototaip berbunyi sendiri dalam video pecahan daripada GameXplain:

Ramai peminat kelihatan baik dengan pilihan untuk menggunakan trek prototaip kerana keadaan undang-undang, tetapi tidak berpuas hati dengan cara versi baharu lagu prototaip itu akhirnya dibunyikan.

di atas Resetera, Peminat Sonic juga tidak berpuas hati dengan elemen produk akhir ini, dengan perbualan yang mengelilingi muzik hilang Sonic 3 mendominasi perbualan dalam utas ulasan Sonic Origins. Sesetengah peminat mengatakan mereka merancang untuk meneruskan koleksi kerana ini, sementara yang lain mengatakan mereka akan mengambil versi Steam dan menunggu modders untuk memasukkan muzik asal ke dalam permainan.

Sonic Origins – Tangkapan skrin

Ini bukan kontroversi pertama yang ditangani oleh Sonic Origins. Apabila permainan diumumkan, peminat berasa marah dan keliru dengan strategi DLC rumit Sonic Origins.

Sonic Origins dilancarkan pada 23 Jun untuk PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch dan PC. Untuk mengetahui lebih lanjut, anda boleh menyemak 18 minit pertama permainan di PS5.

Logan Plant ialah seorang penulis bebas untuk IGN. Anda boleh menemuinya di Twitter @LoganJPlant.We would love to say thanks to the writer of this write-up for this remarkable content

Sonic Origins: Peminat Nampak Tidak Gembira Tentang Perubahan Besar Pada Runut Bunyi Sonic 3 – IGN


Visit our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/