Sony menyasarkan pemain PC dengan jenama perkakasan baharu, Inzone

Pemegang tempat semasa tindakan artikel dimuatkan

Sony Electronics melancarkan jenama peralatan permainan yang dipanggil Inzone, bertujuan untuk pemain PC. Syarikat itu mengumumkan jenama baharunya pada hari Selasa dengan dua monitor 27 inci dan tiga variasi fon kepala permainan.

Inzone telah beroperasi sejak 2019 – sebelum wabak – seperti yang diperhatikan oleh eksekutif Sony pertumbuhan dalam industri permainan video dan esukan.

“Kami memasuki industri peralatan permainan dengan monitor dan set kepala pada masa yang mengujakan, kerana permainan dan e-sukan telah menjadi lebih popular sejak beberapa tahun kebelakangan ini,” kata Kazuo Kii, presiden Sony hiburan rumah dan produk bunyi kepada The Washington Post. “Kami memanfaatkan paparan berkualiti tinggi dan teknologi audio Sony untuk menyampaikan produk yang akan membolehkan pemain untuk melibatkan diri dalam dunia permainan mereka.”

Nama jenama itu, kata Kii, bertujuan untuk merujuk kepada pengalaman pemain yang mengasyikkan apabila mereka “dalam zon.”

Yang diterima masuk lewat ke pasaran permainan PC, Sony merancang untuk memenangi pemain melalui produk harga yang kompetitif. Sony merancang untuk menjual monitor resolusi $899 4K dengan kadar penyegaran 144-hertz, tersedia pada musim panas ini, dan monitor 1080p $529 dengan kadar penyegaran 240-hertz, akan datang lewat tahun ini.

Pereka PS5: ‘Apabila saya mula melukis, ia lebih besar’

Konglomerat Jepun berharap pemain PC – terutamanya pemain penembak orang pertama – akan memberi peluang kepada Inzone, dan tidak mengaitkan Sony terutamanya dengan konsol. Nama jenama itu dimaksudkan untuk merujuk kepada pengalaman pemain yang mengasyikkan apabila mereka berada “dalam zon,” menurut Kii.

“Kami tidak mengatakan kami tidak memberi tumpuan kepada pengguna PS5. Tetapi kerana kita lambat datang ke monitor dan fon kepala untuk [the] segmen permainan, kami percaya kami mempunyai peluang untuk mengejar,” kata Kii. Dia menambah bahawa dia berharap Sony dapat mengejar ketinggalan dengan merayu kepada pemain yang berdaya saing dan berpengaruh yang mungkin menggunakan produk Inzone dan mempromosikannya kepada khalayak mereka.

“Saya percaya jika pemain terkemuka dari syarikat terkemuka menyebut ‘Oh, Inzone Sony hebat,’ kita boleh mengejarnya,” kata Kii.

Walaupun Sony berharap untuk memikat pemain PC, ia tidak meninggalkan pengguna PlayStation 5 di belakang. Dari segi estetika, monitor dan set kepala direka untuk digabungkan dengan PS5, sekiranya pengguna memilikinya. Kedua-dua monitor berfungsi dengan PS5, yang akan mengoptimumkan warna skrin setelah disambungkan. Monitor juga mempunyai ciri penukar, membolehkan pengguna menyambungkan satu papan kekunci, tetikus dan set kepala ke PC dan PS5 pada masa yang sama, dan bertukar antara keduanya.

Pendekatan Sony terhadap fon kepala permainan adalah untuk mencuba untuk melihat pilihan mereka yang sesuai dengan pengguna. Syarikat itu akan menawarkan set kepala wayarles pada harga $299 dengan pembatalan hingar dan kulit sintetik, bersama-sama dengan set kepala wayarles $229 yang dikupas (tiada kulit atau pembatalan bunyi) dan sepasang fon kepala berwayar $99. Kii berkata bahawa ketiga-tiga pasangan itu akan dilengkapi dengan ciri medan bunyi spatial; pemain akan dapat mendengar sejauh mana lawan dari mereka dan di mana mereka berada, berdasarkan isyarat bunyi.

Fon kepala juga direka bentuk supaya kurang ketat di sekeliling telinga supaya pemain boleh memakainya dengan selesa selama berjam-jam.

Baca lebih lanjut: Dengan PS5, pertaruhan besar Sony ialah apa yang baik untuk pembangun akan menjadi hebat untuk pemain.

Pelancaran jenama baharu itu datang sejurus selepas pengumuman Xbox pada awal Jun bahawa ia adalah cuba merayu pemaju Jepun, yang secara tradisinya lebih banyak bekerja dengan PlayStation. Walaupun Inzone menyasarkan komuniti permainan yang lebih kerap dikaitkan dengan Windows PC dan Xbox, Kii menafikan bahawa pelancaran jenama itu adalah usaha untuk bersaing untuk penonton Xbox, dengan mengatakan bahawa ramai pemain menggunakan berbilang peranti untuk permainan.

Perkakasan Inzone dibina berdasarkan tawaran semasa Sony untuk TV, monitor dan putik telinga yang membatalkan hingar, menyesuaikan teknologi itu untuk menarik minat pemain. Syarikat itu masih belum membuat keputusan sama ada ia merancang untuk menawarkan perkakasan selain monitor dan set kepala di bawah jenama Inzone, menurut Kii.

Inzone akan datang dibungkus dengan program perisian yang dipanggil hab Inzone untuk pengguna mengakses dan menukar tetapan seperti pencahayaan dan bes.

“Bahagian permainan Sony, PlayStation, telah tertumpu terutamanya pada pasaran permainan konsol,” kata Daniel Ahmad, penganalisis kanan di firma penyelidikan Niko Partners. “Baru-baru ini firma itu sedang mencari untuk mencapai demografi pemain yang lebih luas di luar konsol, bermula dengan mereka yang bermain permainan di PC. Asia ialah satu rantau di dunia di mana permainan konsol lebih kecil daripada permainan PC dan mudah alih. Memandangkan Asia adalah pasaran kritikal untuk industri permainan, Sony sedang mencari jalan untuk menangani pasaran itu di luar konsol dengan langkah ini.”

We would like to say thanks to the writer of this article for this amazing content

Sony menyasarkan pemain PC dengan jenama perkakasan baharu, Inzone


Check out our social media profiles , as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/