Starfield Termasuk Lebih Banyak Kandungan Buatan Tangan Daripada Mana-mana Permainan Bethesda, Bersama-sama Galaxy Prosedurnya – IGN

Di tengah-tengah sejumlah besar maklumat baharu tentang Starfield daripada pameran Xbox-Bethesda, kemungkinan butiran yang paling dibincangkan ialah pengumuman Todd Howard bahawa RPG sci-fi yang akan datang akan merangkumi 1,000 planet yang boleh diterokai sepenuhnya. Howard kini telah memberitahu IGN lebih lanjut mengenai pendekatan permainan terhadap penjanaan prosedur, perkara yang ditawarkannya, dan memberi jaminan kepada kami bahawa pemain boleh mengabaikannya dan memihak kepada sejumlah besar kandungan buatan tangan sepenuhnya, jika mereka mahu.

Bercakap kepada IGN, Howard menangani reaksi besar terhadap berita ruang Starfield yang boleh diterokai secara besar-besaran: “Kami cukup sedar anda membuangnya. [information] di luar hampir penghujung, orang akan pergi ‘Apa yang anda katakan tadi?’, dan kemudian mereka akan mempunyai banyak soalan [about] bagaimana ia berfungsi.”

Walaupun Howard mengatakan bahawa pasukan itu akan menawarkan kajian mendalam pada masa hadapan tentang bagaimana kandungan itu dibuat, dan bagaimana rasanya dalam tindakan, dia menawarkan kami gambaran sekilas tentang pemikiran di sekelilingnya, berpusat pada satu falsafah: “Kami cuba mengatakan ya seboleh mungkin.”

“Kami melakukan banyak penjanaan prosedur [in Starfield], tetapi saya akan ingat bahawa kami sentiasa melakukannya,” jelas Howard. “Ia adalah sebahagian besar Skyrim dari segi pencarian dan beberapa perkara lain yang kami lakukan. Kami menjana landskap menggunakan sistem prosedur, jadi kami sentiasa mengusahakannya. [The Elder Scrolls 2: Daggerfall is] satu yang kita banyak lihat dari segi aliran permainan. Dan kami telah membangunkan beberapa teknologi prosedur dan melakukan beberapa prototaip, dan ia benar-benar mula berkembang dengan Starfield, kerana kami fikir kami boleh melakukan ini.”

Walaupun dia tidak menjelaskan secara terperinci, Howard menegaskan bahawa penjanaan prosedur Starfield cukup teguh untuk mengendalikan skala kepelbagaian yang diperlukan untuk membina 100 planet bernilai sistem suria:

“Jadi ia bermula dengan: Bolehkah anda menariknya, secara visual? Anda tahu, sebuah planet. Dan planet dengan sendirinya, jika anda memikirkannya dalam konsep permainan, hanya satu planet adalah sangat besar jika anda akan melakukannya ia dalam beberapa cara yang realistik. Jadi apabila anda berurusan dengan skala seperti itu, dan sistem prosedur, perbezaan antara, katakan, satu planet yang mempunyai beberapa variasi padanya, dan seratus planet, atau seribu planet, ia sebenarnya bukan itu. lompatan besar, jika itu masuk akal – sebaik sahaja anda mempunyai sistem yang baik berfungsi untuk itu.”

“Jika orang mahu melakukan apa yang mereka biasa lakukan dalam permainan kami, dan mengikuti pencarian utama, dan melakukan baris pencarian, anda akan melihat apa yang anda harapkan daripada kami.”


Tetapi apa yang Howard nampaknya sangat jelas ialah terdapat ‘laluan emas’ (atau mungkin ‘lebuh raya emas’ mungkin lebih sesuai) melalui Starfield, yang mewakili peminat RPG Bethesda penuh buatan tangan yang diharapkan, dan dia menekankan bahawa pasukan itu telah mencipta lebih banyak kandungan buatan tangan berbanding sebelum ini, ditetapkan dalam galaksi prosedur gergasinya:

“Saya juga harus menambah bahawa kami telah melakukan lebih banyak kerajinan tangan dalam permainan ini, dari segi kandungan, daripada mana-mana permainan yang kami lakukan. Kami [at] lebih 200,000 baris dialog, jadi kami masih melakukan banyak kraftangan dan jika orang hanya mahu melakukan apa yang mereka biasa lakukan dalam permainan kami, dan mengikuti pencarian utama, dan melakukan baris pencarian, anda akan melihat apa yang anda’ d jenis mengharapkan daripada kami. Tetapi kemudian anda mempunyai bahagian lain ini, ‘Baiklah saya hanya akan mengembara di planet ini, dan ia akan menyediakan beberapa permainan, dan beberapa kandungan rawak, dan perkara-perkara semacam itu.’ Seperti Daggerfall, jika anda pergi ke belakang.”

Sekali lagi, falsafah di sini adalah tentang mengatakan ya kepada pemain, membenarkan mereka membuat lencongan ke kawasan yang tidak akan dapat diisi oleh pereka bentuk, dan menyediakan sesuatu untuk dilakukan di sana, walaupun ia bukan sebahagian daripada permainan utama .

“Kami juga berhati-hati untuk memberitahu anda perkara itu [that procedural content] ialah. Jadi jika anda melihat ruang, anda tahu terdapat banyak bebola ais di angkasa, jadi itu salah satu pertimbangan reka bentuk besar kami pada permainan ini ialah, ‘Apakah yang menyeronokkan tentang bola ais?’ Dan kadangkala tidak mengapa jika bebola ais tidak – ia adalah apa adanya. Kami lebih suka mempunyai mereka dan berkata ya kepada anda, ‘Hei, anda boleh mendarat di atas ini.’ Berikut ialah sumber, anda boleh meninjaunya, dan kemudian anda boleh mendarat dan meluangkan masa sepuluh minit di sana dan berkata, ‘OK, sekarang saya akan pergi dan kembali ke planet lain yang mempunyai semua kandungan lain ini, dan saya akan mengikuti baris pencarian ini.’

“Jadi kami agak berhati-hati untuk berkata, ‘Di sinilah keseronokannya, di sini kandungan jenis ini,’ tetapi masih berkata ya kepada pemain dan, ‘Anda mahu mendarat di planet aneh itu, lihat dan bina sebuah pos, dan jalani kehidupan anda di sana, dan saksikan matahari terbenam kerana anda suka pemandangan bulan di sana? Pergi untuk itu.’ Kami suka perkara itu.”

“Anda mahu mendarat di planet aneh itu, menjalani kehidupan anda di sana, dan menonton matahari terbenam kerana anda suka pemandangan bulan di sana? Pergilah.”


Starfield akan tiba untuk Xbox dan PC pada tahun 2023, dan permainan pertama mendedahkan pertarungan, memperkenalkan penyesuaian, dan juga membayangkan lawatan ke Bumi dan Sistem Suria kita. Kami akan mengetahui lebih banyak lagi dalam beberapa bulan sebelum dikeluarkan, tetapi permainan ini sudah kelihatan hebat.

Joe Skrebels ialah Editor Eksekutif Berita IGN. Ikuti dia Twitter. Ada petua untuk kami? Ingin membincangkan cerita yang mungkin? Sila hantar e-mel ke newstips@ign.com.We wish to thank the writer of this post for this incredible material

Starfield Termasuk Lebih Banyak Kandungan Buatan Tangan Daripada Mana-mana Permainan Bethesda, Bersama-sama Galaxy Prosedurnya – IGN


We have our social media profiles here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/