Studio Sony, penerbit permainan utama menawarkan sokongan awam untuk hak pengguguran

Besarkan / Hanya beberapa francais permainan yang diwakili oleh studio yang keluar untuk menyokong hak reproduktif hari ini.

Bulan lepas, Insomniac Games (Spider-Man) Ketua Pegawai Eksekutif Ted Price dilaporkan memberitahu pekerjanya syarikat induk Sony “tidak akan meluluskan SEBARANG kenyataan daripada mana-mana studio mengenai topik hak reproduktif.” Itu nampaknya tidak lagi benar, kerana Insomniac dan studio Sony yang lain telah tweet kenyataan untuk menyokong “kebebasan reproduktif” berikutan keputusan Mahkamah Agung pagi ini membalikkan yang telah lama wujud Roe lwn Wade duluan mengenai isu tersebut.

“Kami adalah manusia yang membuat permainan,” Insomniac tweeted pagi ini. “Kebebasan reproduktif dan autonomi badan adalah hak asasi manusia.”

Menjelang petang, banyak studio permainan Sony Amerika Utara yang lain telah mula menghantar tweet mesej serupa, termasuk Pukulan Mamat (Hantu Tsushima), Anjing nakal (Yang terakhir antara kita), Studio Santa Monica (Dewa Perang), Studio San Diego (MLB: Pertunjukan), dan Studio Bend (Hari Berlalu). Beberapa studio Eropah Sony, termasuk Molekul Media (LittleBigPlanet), Permainan Gerila (Horizon), dan PlayStation London Studiojuga telah menyertai dengan kenyataan sokongan tweet.

“Naughty Dog percaya kebebasan reproduktif dan autonomi badan adalah hak asasi manusia dan penting untuk kesihatan dan kesejahteraan semua orang,” tulis studio itu dalam tweetnya. “Kami akan terus menegakkan nilai-nilai ini dan secara aktif menyokong semua pekerja kami dalam menerima penjagaan yang mereka perlukan dan inginkan.”

Perjalanan dan sokongan lain

Sedikit mengenai “menyokong secara aktif[ing]” pekerja mungkin kurang penting untuk Naughty Dog yang berpangkalan di Santa-Monica kerana California nampaknya akan terus melindungi akses pengguguran melalui perundangan. Untuk studio Sony di negeri yang kurang mesra pengguguran, walaupun (seperti Permainan Bluepoint yang berpangkalan di Austin, Texas), syarikat induk itu masih belum mengikuti secara terbuka telunjuk Microsoft, yang dilakukan pada awal Mei untuk membiayai perjalanan ke luar negeri bagi pekerja yang memerlukannya untuk mendapatkan rawatan berkaitan pengguguran.

Takdir-pemaju (dan tidak lama lagi akan menjadi anak syarikat Sony) Bungie mengetuai industri permainan oleh menawarkan sokongan awam yang kuat untuk “pilihan reproduktif” bulan lepas. Hari ini, Bungie mengemas kini kenyataan awamnya mengenai isu itu dan menggariskan program pembayaran balik perjalanannya sendiri “untuk digunakan oleh mana-mana pekerja apabila mereka atau tanggungan tidak mendapat akses kepada penjagaan kesihatan yang mereka perlukan di tempat mereka tinggal. Kami tetap tidak berputus asa dalam komitmen kami untuk mempertahankan pilihan dan kebebasan pembiakan.”

Dalam satu kenyataan yang diberikan kepada akhbar, Activision Blizzard mengesahkan rancangannya, yang pertama kali diumumkan awal bulan ini, untuk menawarkan “faedah perjalanan perubatan yang diperluaskan” untuk isu-isu “termasuk kesihatan reproduktif, rawatan yang mengesahkan jantina, penjagaan pemindahan dan sebarang penjagaan perubatan lain. . yang tidak tersedia di negeri orang yang dilindungi, atau dalam jarak 100 batu dari tempat mereka tinggal.”

Penerbit permainan utama lain termasuk Ubisoft, Bethesda, Makmal Nianticdan Devolver Digital telah mengeluarkan kenyataan di tweet untuk menyokong hak reproduktif hari ini. Dan Persatuan Pembangun Permainan Antarabangsa memberitahu Ars dalam satu kenyataan bahawa “kami percaya autonomi dan pilihan tubuh terhadap hal-hal reproduktif dan penjagaan kesihatan sendiri” adalah penting untuk misi organisasi. “Seseorang mesti mengawal hal-hal kesihatan mereka sendiri untuk berjaya menguruskan kerjaya dan kehidupan mereka.”

Awal bulan ini (dan di tengah-tengah melaporkan tekanan daripada pekerja) Seni Elektronik tweet kenyataan Bulan Kebanggaan yang mengandungi frasa “Hak Wanita adalah Hak Asasi Manusia.”We want to say thanks to the writer of this write-up for this amazing web content

Studio Sony, penerbit permainan utama menawarkan sokongan awam untuk hak pengguguran


You can view our social media pages here and other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/