Sukar untuk mempercayai bahawa Samsung matte The Frame sebenarnya adalah TV

Tidak semua orang mengambil berat tentang mempunyai spesifikasi TV terbaik atau kualiti gambar yang murni. Ternyata terdapat ramai orang yang benci mempunyai TV tradisional — segi empat tepat hitam hodoh ini — mengganggu suasana dan hiasan ruang tamu mereka. Mereka adalah orang yang sama yang telah menjadikan TV The Frame Samsung menjadi populariti yang begitu hebat. Saya mempunyai ahli keluarga dan rakan sekerja yang semuanya telah membeli The Frame pada tahun lepas kerana betapa baiknya ia menyamar sebagai karya seni apabila tidak digunakan. Anda boleh memperibadikan bezel TV dan menukar antara pilihan yang berbeza untuk mendapatkan rupa yang anda inginkan apabila ia berada di dinding anda.

Walau bagaimanapun, sesetengah daripada mereka mungkin tidak lama lagi berharap mereka akan menunggu sedikit lebih lama untuk membeli. Kerana, untuk tahun 2022, Samsung telah memperkenalkan paparan matte yang mengurangkan silau dan menjadikan karya seni yang dipamerkan oleh The Frame hampir kelihatan seperti kanvas. Baru-baru ini saya mendapat peluang untuk melihat Bingkai matte dan membandingkannya bersebelahan dengan model tahun lepas, dan walaupun Bingkai yang lebih lama tidak mempunyai apa yang saya anggap sebagai paparan “berkilat”, perbezaannya agak luar biasa. Ia sampai ke tahap di mana saya mempersoalkan sama ada saya sedang melihat set TV sebenar dan perlu mendekati untuk memburu piksel. Mereka memang berada di sana.

Samsung 2021 The Frame (kiri) berbanding edisi matte 2022 (kanan).

Bingkai baharu masih mempunyai bezel boleh disesuaikan yang sama dan kini datang dalam lebih banyak saiz, antara 43 inci ($999.99) hingga gergasi 85 inci yang melebihi $4,000. Semuanya mempunyai resolusi 4K. Jika anda mengambil berat tentang permainan, gunakan 55 inci dan ke atas kerana anda kehilangan kadar penyegaran cecair 120Hz jika anda bergerak lebih kecil.

1649088695 427 Sukar untuk mempercayai bahawa Samsung matte The Frame sebenarnya adalah

Bingkai masih menawarkan bezel boleh disesuaikan yang diperbuat daripada bahan termasuk kayu.

1649088695 424 Sukar untuk mempercayai bahawa Samsung matte The Frame sebenarnya adalah

Ya, terdapat piksel. Ini sebenarnya TV.

Tetapi skrin matte itu adalah bintang pertunjukan. Kedai seni Samsung mempunyai beribu-ribu karya untuk dipilih, dan karya seni kelihatan lebih nyata dan meyakinkan berbanding sebelum ini. Kesannya dibantu oleh keupayaan The Frame (apabila dalam mod ambien) untuk mengoptimumkan kedua-dua kecerahan paparan dan imbangan putih untuk apa jua bilik dan persekitaran di dalamnya.

Walaupun begitu, saya ingin tahu sama ada menukar kepada kemasan yang lebih matte akan menjejaskan kejelasan dan ketajaman TV. Samsung memberitahu saya bahawa ia tidak menjangkakan sebarang pertukaran besar, tetapi saya mengesyaki The Frame tidak akan menyaingi OLED baharu syarikat itu atau TV LED Mini terkini dari segi kualiti gambar apabila anda sebenarnya menonton kandungan. Mungkin pasaran sasaran untuk The Frame tidak begitu peduli.

1649088695 94 Sukar untuk mempercayai bahawa Samsung matte The Frame sebenarnya adalah

Faedah skrin matte lebih jelas apabila dilihat dari sudut.

Walaupun mengetepikan soalan itu, The Frame masih bukan TV yang paling mengagumkan di atas kertas: tiada apa-apa peredupan tempatan, yang pastinya mengecewakan pada harga ini. Tetapi ia menyokong permainan 4K pada 120Hz, jadi… keadaan boleh menjadi lebih teruk? Bingkai pada asasnya ialah a cukup bagus TV yang kelihatan lebih berkelas daripada mana-mana pesaingnya. LG OLED saya mempunyai mod seni padanya, tetapi tiada siapa yang tersalah anggap ia sebagai cetakan berbingkai. Samsung memiliki pasaran ini setakat ini.

Secara peribadi, saya seorang yang boleh bertolak ansur dengan mempunyai TV biasa di ruang tamu saya dan akan mengambil set OLED di atas The Frame setiap kali. Tetapi bagi kontinjen pelanggan yang enggan menggunakan cara itu, TV seni dinding Samsung edisi 2022 merupakan pencapaian yang mengagumkan, dan saya tidak sabar-sabar untuk menyemaknya pada minggu-minggu akan datang.

Fotografi oleh Chris Welch / The Verge

We would like to give thanks to the author of this article for this incredible web content

Sukar untuk mempercayai bahawa Samsung matte The Frame sebenarnya adalah TV


Find here our social media profiles , as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/