Sumber: Nest Wifi Baharu akan memperkenalkan Wi-Fi 6 kepada talian penghala mesh Google

Sumber telah berkongsi butiran baharu tentang penghala mesh seterusnya dalam siri Google/Nest Wifi, termasuk pengenalan Wi-Fi 6 dan kembali kepada kesederhanaan Google Wifi asal.

Pertama kali diperkenalkan pada 2016, the Google Wifi siri direka untuk menjadikan sambungan internet yang pantas dan stabil tersedia di seluruh rumah anda. Di bawah hud, pengalaman ini dikuasakan oleh rangkaian mesh, tetapi Google secara amnya melakukan tugas yang hebat untuk membuat perkara semudah mungkin untuk disediakan.

Sebahagian daripada kesederhanaan ini adalah dalam perkakasan itu sendiri, sebagai Google Wifi asal (dan keluaran semula 2020) gunakan perkakasan yang sama untuk kedua-dua penghala asas yang bersambung ke modem anda dan titik mesh yang memanjangkan isyarat rangkaian anda.

Pada 2019, talian itu telah diperluaskan untuk memasukkan Wifi Sarang sistem, yang merumitkan perkara dengan mempunyai dua perkakasan yang berbeza. Ini ialah penghala Nest Wifi asas dan titik Nest Wifi, yang dengan bijak berganda sebagai (cemerlang) Pembesar suara Pembantu Google.

Menurut sumber, penghala syarikat seterusnya akan melihat kembali kepada reka bentuk bersatu Google Wifi asal. Seperti sebelum ini, anda boleh membeli Nest Wifi seterusnya dalam pek satu, dua atau tiga, bergantung pada keperluan rumah anda. Setakat ini, kami tidak dapat mengesahkan sama ada penghala baharu akan menampilkan pembesar suara pintar Google Assistant seperti pendahulunya.

Tidak lama selepas Nest Wifi mula-mula dilancarkan, ia telah ketinggalan zaman di mata peminat rangkaian kerana pelancaran rasmi Wi-Fi 6. Siri Pixel mengguna pakai Wi-Fi 6 dengan generasi Pixel 6, tetapi standard itu memulakan penggunaan awam yang lebih luas dengan iPhone 11 pada 2019. Sumber itu telah mengesahkan bahawa perkakasan baharu itu akan mendapat manfaat Wi-Fi 6 dan, berpotensi, juga Wi-Fi 6E.

Dalam senario terbaik, penghala Google Wifi berkuasa 6 Wi-Fi berkemampuan menyediakan 9.6 Gbps data merentas peranti anda yang disambungkan, peningkatan yang besar berbanding maksimum 3.5 Gbps Wi-Fi 5. Di luar peningkatan kelajuan mentah ini — yang kini perlu diikuti oleh penyedia internet — Wi-Fi 6 juga dioptimumkan untuk realiti rumah pintar yang mempunyai banyak peranti berdekatan dan pada rangkaian yang sama. Semasa anda mengemas kini peranti individu kepada peranti yang menyokong Wi-Fi 6, anda akan melihat peningkatan secara beransur-ansur merentas rangkaian.

Sementara itu, Wi-Fi 6E, ciri yang belum disahkan untuk Google/Nest Wifi seterusnya ini, menambah jalur isyarat ketiga pada campuran. Sehingga tahap ini, penghala Wi-Fi telah disambungkan dalam spektrum 2.4 GHz dan 5 GHz. Dari masa ke masa, banjaran ini menjadi lebih sesak, terutamanya di kawasan bandar. Untuk mengatasi potensi gangguan, Wi-Fi 6E menggunakan spektrum 6 GHz.

1655516410 372 Sumber Nest Wifi Baharu akan memperkenalkan Wi Fi 6 kepada talian
Imej: Wi-Fi Alliance

Walaupun Wi-Fi 6E tidak akan mempunyai apa-apa langsung kesan pada kelajuan sambungan maks anda, ia sepatutnya membawa anda lebih dekat kepada “senario kes terbaik” untuk rangkaian rumah anda. Lebih penting lagi, kerana siri Google Wifi sentiasa dibina untuk memudahkan urusan, anda tidak perlu memikirkan banyak tentang peningkatan tepat Wi-Fi 6 dan 6E.

Kami juga pernah mendengar bahawa penghala mesh Google yang akan datang boleh dikeluarkan dalam beberapa warna, seperti Nest Wifi sebelum ini. Peranti baharu itu dijangka mempunyai palet warna yang menjadi pelengkap kepada peranti Nest dan Google lain yang dikeluarkan tahun ini.

Memandangkan setiap peranti Google Wifi lain telah dilancarkan pada penghujung tahun, adalah wajar untuk pengganti Nest Wifi berkebolehan Wi-Fi 6 ini diumumkan semasa acara Pixel 7 pada musim luruh ini.

Lagi tentang Dibuat oleh Google:

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan automatik yang menjana pendapatan. Lagi.

1655516410 638 Sumber Nest Wifi Baharu akan memperkenalkan Wi Fi 6 kepada talian

Lihat 9to5Google di YouTube untuk berita lanjut:

We want to say thanks to the author of this write-up for this remarkable material

Sumber: Nest Wifi Baharu akan memperkenalkan Wi-Fi 6 kepada talian penghala mesh Google


Check out our social media profiles , as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/