Tahun ini, iPad paling menarik Apple mungkin bukan model Pro

Khabar angin yang berkisar tentang iPad 14.1 inci telah beralih. Minggu lepas, penganalisis rantaian bekalan Ross Young diramalkan bahawa peranti berpotensi akan dijenamakan sebagai iPad Pro dan akan dilengkapi dengan paparan LED Mini / ProMotion, seperti yang terdapat pada iPad Pro 12.9-inci semasa. Kini, bagaimanapun, Young meramalkan bahawa tablet 14.1 inci tidak akan mempunyai LED Mini atau paparan kadar penyegaran adaptif 120Hz, menurut laporan daripada MacRumors.

Di hujung spektrum yang bertentangan, terdapat juga khabar angin bahawa iPad peringkat permulaan, yang kini dijual pada harga $329 dan menampilkan skrin 10.2 inci, akan mendapat peningkatan besar dengan sambungan dan spesifikasi moden.

Pengguna iPad tidak lama lagi akan mahukan lebih banyak ruang skrin untuk digunakan dengan UI berbilang tugas baharu dan mod penskalaan paparan baharu.
Imej: Apple

iPad 14.1-inci tanpa ciri Pro dan teknologi skrin termaju kelihatan agak mengelirukan pada mulanya — bukankah pengguna berkuasa mahukan skrin terbesar dan semua ciri mewah? — tetapi langkah itu memang masuk akal. Apple baru-baru ini mengumumkan a ciri multitasking baharu untuk iPadOS, dipanggil Pengurus Pentas, yang akan datang lewat tahun ini dan itu akan mendapat manfaat daripada ruang skrin tambahan. Pada pendapat saya, sekurang-kurangnya, tidak rugi bagi Apple untuk mengelak daripada harga astronomi untuk iPad pertama yang benar-benar boleh memanfaatkan sistem (walaupun Samsung mengenakan bayaran sekitar $1,000 untuk tablet 14.6 incinya, jadi lebih murah tidak semestinya bermakna sebenarnya berpatutan). Dengan itu, orang yang paling menghargai lebih banyak hartanah skrin ialah peminat iPadOS, yang mungkin tidak suka untuk memilih antara mendapatkan kanvas yang lebih besar atau menggunakan teknologi paparan yang cantik daripada Pro 12.9-inci.

Young meramalkan bahawa iPad 14.1 inci akan dikeluarkan pada suku pertama 2023.

Sebahagian daripada keputusan Apple yang dilaporkan untuk tidak meletakkan skrin maksimum pada 14.1-inci boleh berpunca daripada pertimbangan rantaian bekalan. Melihat pada masa penghantaran iPad Pro 12.9-inci, nampaknya Apple mungkin bergelut untuk bersaing dengan permintaan untuk tablet dilengkapi LED Mini. Laman web syarikat meramalkan bahawa saya akan mengambil masa lebih dua minggu untuk mendapatkan model asas Pro besar, manakala saya boleh mendapatkan versi 11 inci, atau Air, dalam beberapa jam. Beberapa konfigurasi MacBook Pro, yang menampilkan paparan LED Mini 14.2 inci, juga kelihatan agak sukar diperoleh.

Untuk iPad peringkat permulaan Apple, pembekalan panel LED Mini mungkin tidak akan menjadi kebimbangan agak seketika. Walau bagaimanapun, 9to5Mac laporan bahawa tablet itu akan mendapat kemas kini akhir tahun ini, yang akan menyertakan skrin 2360 x 1640 — resolusi yang sama seperti iPad Air semasa. The skrin model semasa ialah 2160 x 1620, jadi nampaknya skrin akan menjadi lebih besar sedikit.

9 hingga 5 juga melaporkan bahawa iPad yang dinaik taraf akan menyertai setiap model iPad semasa yang lain dengan mempunyai penyambung USB-C dan bukannya Lightning dan ia juga akan mendapat keupayaan 5G. Ia juga dilaporkan akan menampilkan cip A14 Apple, peningkatan daripada A13 dalam model semasa. Laporan itu tidak menyebut sama ada syarikat itu akan mengemas kini reka bentuk tablet bersama-sama dengan keupayaannya, tetapi jika ia benar-benar mendapat skrin dan port baharu, ia akan menjadi sangat pelik jika badannya tidak berubah juga. (Selain itu, bagaimanakah anda boleh memuatkan kedua-dua skrin yang lebih besar dan butang rumah dalam jumlah ruang yang sama?)

Bagi barisan iPad Pro, BloombergMark Gurman diramalkan minggu lepas bahawa mereka akan mendapat penyegaran akhir tahun ini (mereka dilancarkan pada April 2021). Jangkaan ialah mereka akan mendapat cip M2 yang diumumkan Apple di WWDC. Khabar angin tahun lepas menunjukkan bahawa iPad Pro 11-inci akan mendapat LED Mini, tetapi baru-baru ini telah diterbalikkan juga — Muda dan penganalisis terkenal Ming-Chi Kuo telah meramalkan bahawa iPad Pro yang lebih kecil tidak akan mendapat teknologi paparan lanjutan. Walaupun peningkatan “kelas desktop” Apple kepada iPadOS mungkin sesuai dengan pemproses kelas desktop naik taraf, ia bukanlah peningkatan yang paling menarik. Itu, nampaknya, mungkin tergolong dalam iPad kelas bawah.

We would love to give thanks to the author of this write-up for this incredible material

Tahun ini, iPad paling menarik Apple mungkin bukan model Pro


Check out our social media accounts and other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/