Temu bual No More Heroes III dengan Goichi “Suda 51” Suda – platform baharu, mencipta final siri, port dan banyak lagi – Gematsu

Tiada Lagi Pahlawan III datang ke platform baharu awal bulan ini dengan keluaran PlayStation 5, Siri Xbox, PlayStation 4, Xbox Onedan PC (Stim) versi, jadi Gematsu duduk dengan Tiada Lagi Wira pencipta siri dan Pembuatan Belalang pengasas Goichi “Suda 51” Suda untuk membincangkan elemen baharu permainan itu, mencipta kesudahan siri ini, jika ia sungguh akhir siri ini, PlayStation dan Xbox versi dua permainan pertama, dan banyak lagi.

Dapatkan temuduga penuh di bawah.

Gematsu Temubual Goichi “Suda 51” Suda

Transkrip Temuduga

Gematsu: Perkara baharu dalam versi PlayStation, Xbox dan PC Tiada Lagi Pahlawan III?

Goichi Suda, Penerbit dan Pengarah: “Pertama, terdapat hakikat bahawa ini adalah platform yang berbeza, jadi saya percaya anda akan dapat bermain dengan grafik yang dipertingkatkan dan kadar bingkai 60 bingkai sesaat yang stabil.

“Selain itu, ciri baharu terbesar ialah penambahan suara Jepun. Kami mempunyai pelakon suara Jepun yang hebat dalam permainan ini. Ramai orang di luar sana menonton anime Jepun, jadi saya rasa anda mungkin akan mendengar beberapa suara yang dikenali dalam ansuran ini. Beberapa peminat telah berkata ia berasa seperti Gintama-Barisan gaya, tetapi banyak Gintama keluarga sebenarnya mengambil bahagian dalam permainan, jadi itu salah satu perkara menarik yang saya ingin semua orang lihat.

“Selepas bermain melaluinya dalam bahasa Inggeris, anda boleh cuba bermain dengan suara Jepun seterusnya… Permainan kedua dalam bahasa Jepun. Saya rasa itu cara terbaik untuk menikmati permainan ini.”

Dengan Tiada Lagi Pahlawan III datang ke PlayStation dan Xbox, adakah ada peluang yang boleh kita lihat Tiada Lagi Wira 1 dan 2 datang ke platform tersebut?

Suda:Tiada Lagi Wira 1 dan 2 pada masa ini hanya boleh dimainkan di Steam dan pada Tukardan saya rasa adalah lebih baik untuk menjadikannya tersedia untuk bermain pada pelbagai platform yang lebih luas, jadi itulah sesuatu yang saya ingin bekerjasama Hebat dan terlaksana akhirnya. Saya tidak boleh membuat apa-apa janji sekarang, tetapi itulah di mana kita berada pada masa ini.”

Tiada Lagi Pahlawan III tiba 11 tahun selepas entri bernombor terakhir. Bagaimana rasanya akhirnya mencipta sekuel yang telah dituntut oleh peminat selama bertahun-tahun?

Suda: “Ya, 11 tahun adalah masa yang lama; seperti lebih lama daripada jangka hayat biasa platform itu sendiri. Permainan yang telah kami bangunkan pada Wii akhirnya melompat beberapa generasi dan mendarat di Suis, dan ia adalah, hm, bagaimana saya boleh menyatakannya… Rasanya seperti kami dapat kembali ke dunia Tiada Lagi Wira cukup lancar. Tetapi walaupun dalam studio kami, pertama sekali, kami perlu memastikan bahawa orang ramai mengetahuinya Tiada Lagi Wira 1 dan 2. Apakah jenis permainan mereka, dan betapa peminat menyukainya… Saya rasa itu adalah titik permulaan sebenar kami.

“Jadi jelas sekali, kami mempunyai imej kami sendiri tentang jenis apa III kami ingin mencipta, tetapi ada juga III yang peminat mahu lihat; yang III mereka bayangkan. Jadi dalam pembangunan kami cuba memastikan bahawa visi tersebut III bertindih sebanyak mungkin.”

Adakah terdapat apa-apa yang anda ingin lakukan Tiada Lagi Pahlawan IIItetapi tidak dapat disebabkan oleh pengehadan berkaitan belanjawan atau teknikal?

Suda: “Baiklah, saya berbohong jika saya katakan tidak ada. Itu yang sukar. Sudah tentu terdapat banyak perkara yang kami mahu lakukan, dan saya telah bercakap tentang perkara ini dalam banyak temu bual sebelum ini, tetapi kami pada mulanya membayangkan mempunyai 100 bos, dan mempunyai lebih banyak watak yang boleh dimainkan selain daripada Travis sahaja; itu adalah beberapa idea yang kami pertimbangkan. Selain itu, ia akan berlaku bukan sahaja di Santa Destroy, tetapi juga tempat yang dipanggil Utopiland. Kami mahu mencipta keseluruhan peta yang boleh dilalui secara bebas. Saya benar-benar berharap untuk mencapai semua perkara itu, tetapi disebabkan faktor seperti jumlah permainan, penjadualan, belanjawan, dsb., kami akhirnya terpaksa mengurangkan banyak perkara.

“Tetapi kami benar-benar mahu memberi tumpuan kepada cerita Travis, anda tahu? Jadi dengan mempunyai watak-watak lain juga boleh dimainkan, saya rasa seperti itu akan mencairkan pertempuran terakhir Travis sendiri. Memandangkan apa yang kita ada sekarang adalah kerana mengecilkan semua perkara itu kembali, akhirnya saya fikir ia ternyata keputusan yang baik.”

Adakah anda berpuas hati dengan apa yang berlaku? Adakah terdapat apa-apa yang anda akan ubah?

Suda: “Ya, saya berpuas hati dengan permainan ini, tetapi sejak dikeluarkan, ramai peminat 1 dan 2 telah menyebut… (ketawa)…

“Jadi dalam 1 dan 2, anda dapat menukar Beam Katana, bukan? Anda boleh menaik tarafnya, dan anda boleh mendapatkan senjata baharu, dan senjata yang boleh dipilih adalah salah satunya Tiada Lagi Wira‘ Ciri-ciri utama. Tetapi kami menyingkirkan itu untuk IIIdan sebaliknya memfokuskan pada Blood Berry.

“Sejujurnya… Saya harap kami menambah lebih banyak senjata. Saya mahu memiliki tiga jenis senjata, dan itu adalah salah satu penyesalan saya. Jadi pada masa hadapan, jika kita membuat pembuatan semula atau remaster atau sesuatu, seperti mungkin 10 tahun atau lebih dari sekarang, saya mahu memastikan untuk meletakkan perkara seperti itu ke dalam permainan, jika ia berlaku. Tetapi sekali lagi, saya tidak boleh membuat apa-apa janji buat masa ini.”

awak kata Tiada Lagi Pahlawan III akan menjadi penghujung baris untuk Travis dan Tiada Lagi Wira. Tetapi adakah ini benar-benar pengakhiran? Adakah sudah pasti tiada Tiada Lagi Wira untuk datang?

Suda: “Saya maksudkan, Hideo Kojima berkata dia telah selesai dengan Metal Gear Pepejal seperti dua kali, tetapi kami masih mendapat lebih banyak (wink).

“Mengenai ia adalah perlawanan terakhir, dan pertempuran terakhir Travis, saya menganggapnya sebagai persaraan Travis, atau pelepasan yang terhormat.

“Tetapi, ya… Seperti semua ahli gusti profesional di luar sana, banyak kali mereka akan bersara, dan kemudian membuat kemunculan semula. Contohnya, beberapa kegemaran saya, seperti Terry Funk, atau Atsushi Onita, yang legenda di Jepun untuk perlawanan mautnya. Mereka telah bersara berkali-kali. Setiap kali mereka bersara, mereka membuat kemunculan semula. Saya telah melihat Terry Funk bersara seperti tiga kali. Dan setiap kali, dia kembali ke gelanggang.

“Jadi, apabila bercakap tentang Travis, baiklah… Dia memang suka pro gusti, dan ‘persaraan’nya mungkin hanya berehat sedikit. saya tak tahu. Saya lebih suka menyerahkannya kepada dia, dan lihat bagaimana perasaannya mengenainya.”

Jika anda boleh membuat permainan spin-off dalam Tiada Lagi Wira siri dalam mana-mana genre, apakah itu?

Suda: “Hm… untuk mana-mana genre? Sekarang, ia akan bersama FU, watak yang benar-benar meledak III. Dia menjadi watak pelarian, dan saya rasa kami dapat mencipta lawan yang sempurna untuk musuh terakhir Travis, tetapi FU… adakah dia benar-benar mati akhirnya? Adakah dia masih hidup? Saya pun tak tahu.

“Sekiranya FU masih hidup… Saya rasa kisahnya masih ada jalan untuk dilalui, jadi saya ingin membuat cerita FU. FU pergi ke Neraka, dan kembali dari Neraka sekali lagi… Saya tertanya-tanya sama ada kita boleh membuat permainan hack ‘n’ slash daripada cerita itu? Mungkin itulah yang akan berlaku.”

Travis Touchdown lwn Mondo Zappa lwn Juliet Starling lwn Garcia Hotspur. Siapa menang?

Suda: “Wah, susah. Saya rasa saya tidak pernah ditanya begitu sebelum ini.

“Hm, siapa paling kuat? Anda tahu, saya sangat ingin melihat pertarungan itu. Anda tahu, pada tahun 2028… Grasshopper akan menyambut ulang tahunnya yang ke-30. Memang bagus untuk membuat permainan Grasshopper All-Stars, battle royale-gaya, di mana semua watak akan bersaing antara satu sama lain. Kami sebenarnya sedang membincangkannya di Grasshopper sekarang. Jika ia akhirnya berlaku, maka kita mungkin tahu jawapannya. Siapa yang paling kuat…?”

Bolehkah anda berkongsi mesej terakhir untuk peminat sebelum anda mendaftar keluar?

Suda: “Kepada semua orang yang bermain Tiada Lagi Wiraterima kasih kerana bermain—dan kerana membeli—permainan itu.

“Watak Travis Touchdown telah digemari, diawasi, dan disokong oleh pemain, dan berjaya mencapai III. Selepas itu… ramai orang mahukan sekuel yang lain, dan kami baru sahaja membincangkan kemungkinan spin-off, tetapi saya ingin memiliki dunia Tiada Lagi Wira teruskan; untuk melihatnya menyambung kepada sesuatu. Kami telah menerima banyak komen yang serupa, tetapi… Travis benar-benar melakukan apa yang dia rasa, malah saya tidak tahu apa yang dia akan lakukan seterusnya. Tetapi suatu hari nanti, jika Travis berkata dia mahu menjadi gila lagi, untuk bertarung lagi, maka saya akan bercakap dengan Marvelous dan mungkin 10 tahun dari sekarang… mungkin lebih jauh lagi… Ia mungkin menunggu lama, atau Travis mungkin berakhir sehingga hanya tinggal bersara. Dia mungkin hanya menjalani sisa hidupnya dengan tenang, di syurga.

“Tetapi, saya ingin berterima kasih kepada semua orang kerana menyokong Tiada Lagi Wira! Kami masih tidak tahu apa yang akan berlaku kepada Travis Touchdown, tetapi saya harap anda akan terus menyokong kami! Terima kasih banyak – banyak!”

We want to thank the author of this post for this outstanding material

Temu bual No More Heroes III dengan Goichi “Suda 51” Suda – platform baharu, mencipta final siri, port dan banyak lagi – Gematsu


Check out our social media profiles as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/