Tiada apa-apa yang mengingatkan kita bahawa inovasi reka bentuk telefon pintar tidak mati

Reka bentuk ialah perkataan yang begitu bermakna sehingga ia juga merupakan perkataan yang tidak bermakna.Jony Ive

Apabila kita bercakap tentang reka bentuk telefon pintar, kita sering menyebut dan mendengar perkara seperti, “reka bentuk adalah subjektif,” “reka bentuk adalah pilihan peribadi,” dan sebagainya. Ya, reka bentuk adalah polarisasi. Hampir setiap tinjauan pendapat reka bentuk telefon pintar yang kami keluarkan Pihak Berkuasa Android membahagikan orang ke dalam kem lawan. Tetapi ada kalanya anda hanya perlu keluar dan menghargai sesuatu untuk kebaikan yang dibawanya. Dalam kes Nothing Phone 1, ia adalah reka bentuk.

Semak: Reka bentuk telefon pintar terbaik dan terburuk dari tahun lepas

Petikan Jony Ive di atas dengan sempurna menggambarkan masalah dengan rupa telefon pintar hari ini. Sangat sedikit telefon yang benar-benar boleh membezakan diri mereka daripada yang lain, lebih-lebih lagi apabila jenama besar dan sub-jenama mereka hanya mengambil reka bentuk yang sama dan menampar nama yang berbeza padanya. Saya melihat anda, OnePlus, Oppo, Realme dan Xiaomi. Walaupun telefon, terutamanya dalam segmen pertengahan, mempunyai banyak reka bentuk yang dipanggil, kebanyakannya gagal melangkaui perubahan warna, tekstur dan bentuk dan peletakan modul kamera belakang belakang. Reka bentuk benar-benar telah menjadi perkataan yang bermakna sangat sedikit dalam landskap telefon pintar.

Ia seperti sistem pemberitahuan pada steroid.

Dan tiada apa-apa pun dengan bahagian belakangnya yang telus dan antara muka “Glyph” yang kelihatan sangat berbeza daripada apa-apa di luar sana sekarang. Dalam istilah kamus, perkataan “glyph” berasal daripada seni bina Yunani, tetapi makna yang lebih moden ialah “simbol yang menyampaikan maklumat secara bukan lisan.” Dalam kes Nothing Phone 1, Glyph ialah sesuatu yang menyampaikan maklumat tanpa perlu menyalakan paparan telefon.

Tiada apa-apa Lampu pengecasan Telefon 1 MKBHD

Penunjuk pengecasan di bahagian belakang Telefon 1.

LED di bahagian belakang peranti boleh dipancarkan dalam corak yang berbeza dan disegerakkan dengan bunyi yang berbeza. Ia seperti sistem pemberitahuan pada steroid, berdenyut untuk panggilan masuk, mesej, makluman apl dan banyak lagi. Saya amat menyukai bar kemajuan pengecasan yang kemas (gambar) yang bercahaya di bahagian bawah penutup belakang. Keseluruhannya juga boleh menyala sekaligus untuk bertindak sebagai lampu pengisi untuk kamera. Dan terima kasih kepada pendekatan yang diterajui komuniti Nothing, antara muka akan dibuka untuk orang ramai membina lebih banyak kesan tersuai. Itu sepatutnya menarik.

Secara jujur, ini adalah inovasi yang paling saya lihat dalam reka bentuk telefon pintar dalam beberapa ketika. Telefon 1 bukan sahaja memberi kita pandangan di bawah tudungnya, tetapi ia juga mempunyai beberapa ciri menyeronokkan yang dikaitkan dengan reka bentuknya yang unik. Tidak seperti Edisi Penjelajah Mi 8 Xiaomi, yang menjaja ketelusan tetapi sebaliknya memberi kami banyak litar palsu di bahagian belakang, Tiada apa-apa yang telah mencipta penutup belakang yang menarik dan berfungsi.

Tiada apa-apa yang telah mencipta penutup belakang yang menarik tetapi berfungsi yang bersinar dalam lautan kesamaan.

Jangan salah faham. Saya tidak menolak semua OEM telefon pintar lain dan pilihan reka bentuk mereka. Jenama yang mantap membuat telefon yang menarik kepada pasaran besar-besaran, dan dalam hal itu, mereka perlu lebih kurang bermain selamat dengan pilihan mereka. Ini bermakna melengkapkan telefon dengan beberapa kamera di belakang, paparan besar di hadapan, dan pelbagai pilihan warna.

Cadangan kami: Telefon pintar murah terbaik yang boleh anda beli sekarang

Walau bagaimanapun, Nothing adalah permulaan dan memasuki pasaran yang sukar. Kekurangan cip global adalah sangat nyata, mengakibatkan kelewatan pelancaran, kemungkinan pembatalan produk dan kenaikan harga komponen. Tiada apa-apa pun yang menghadapi cabaran sukar dalam pasaran yang sesak dengan pilihan. Selain itu, Telefon 1 tidak dijangka menjadi pembunuh utama seperti telefon OnePlus awal, walaupun Carl Pei berada di belakangnya.

Tiada gambar langsung telefon 1 bercahaya

Jadi apakah yang dilakukan oleh syarikat baharu untuk menonjol dalam persekitaran sedemikian? Membuat hanya satu lagi telefon biasa pastinya bukan jawapannya. Ia akan hilang dalam lautan papak yang sama. Bereksperimen dengan reka bentuk perindustrian ialah Tiada pertaruhan terbaik untuk menyerlahkan kebosanan. Ia satu-satunya perkara yang boleh diharapkan oleh firma untuk membuat perubahan, terutamanya memandangkan pelancar Nothing tidak begitu banyak yang perlu dilakukan sekarang.

Reka bentuk mungkin tidak menarik minat semua orang, tetapi Tiada apa-apa yang perlu terlalu risau tentang itu.

Walaupun anda percaya bahawa persediaan penutup belakang Telefon 1 adalah gimik yang dimuliakan, ia tetap satu cara yang bijak. Syarikat itu mungkin overhyping telefon dan reka bentuknya mungkin tidak menarik kepada semua orang, tetapi ia tidak perlu terlalu risau tentang itu. Tidak ada yang baru dan, oleh itu, mampu mewarna di luar garis. Telefon 1 juga tidak akan mempunyai pengeluaran besar untuk bermula, jadi firma itu tidak akan mempunyai inventori mati di tangannya sekiranya reka bentuk tidak menemui ramai peminat. Ia mampu untuk menyasarkan niche tertentu, seperti usaha pertama Pei, OnePlus, lakukan pada masa itu.

1656180928 531 Tiada apa apa yang mengingatkan kita bahawa inovasi reka bentuk telefon

Untuk OnePlus, ia adalah OS sianogen. Telefon pertama dihantar dengan versi komersil CyanogenMod — ROM tersuai yang dibangunkan komuniti paling popular ketika itu. Itu bukan sahaja menarik peminat setia perisian itu, tetapi ia juga menarik minat orang yang lebih suka estetika yang bersih seperti stok. Glyph dan reka bentuk telus Nothing Phone 1 mengikut resipi yang sama — mereka hanya melakukannya dengan perkakasan dan bukannya perisian.

Anda boleh melihat Pei mempunyai tema reka bentuk yang unik dalam fikiran untuk ekosistem yang lebih luas.

Tambah pada fakta bahawa Nothing Phone 1 memuji reka bentuk produk pertama syarikat — tunas Ear 1 — dan anda boleh melihat Pei mempunyai tema dalam fikiran untuk ekosistem yang lebih luas. Dalam temu bual dengan Kertas dinding, Pei menyatakan penghargaannya untuk “penglihatan koheren” Apple untuk produknya. “Jika anda mempunyai jadual yang penuh dengan produk daripada pengeluar lain, anda tidak benar-benar melihatnya,” katanya sambil menekankan bagaimana Nothing mahu mencipta bahasa reka bentuknya sendiri untuk ekosistemnya.

Berkaitan: Tiada apa-apa yang meminjam semua langkah yang betul dari buku main OnePlus awal

Tiada telefon 1 di tangan

Mengikatnya dengan busur adalah perkara yang Tiada perlu dilakukan sekarang. Khabar angin baru-baru ini menunjukkan bahawa Telefon 1 akan menampilkan cipset siri Snapdragon 700. Itu secara automatik meletakkannya dalam kumpulan telefon yang kurang berkuasa. Pasti, cip kelas pertengahan Qualcomm menawarkan keupayaan 5G yang komprehensif dan kuasa yang mencukupi untuk keperluan harian — Pixel 5 ialah contoh utama peranti siri Snapdragon 700 yang baik — tetapi mereka tidak mempunyai kelajuan pemprosesan dan kehebatan kamera yang hanya boleh ditawarkan oleh SoC perdana. Tiada spesifikasi lain bagi Telefon 1 yang bocor setakat ini, tetapi gambar yang dilukis bukanlah sesuatu yang tidak pernah kita lihat sebelum ini.

Apakah pendapat anda tentang reka bentuk Nothing Phone 1?

4802 undi

Oleh itu, membetulkan reka bentuk itu, memastikan ia berfungsi seperti yang dimaksudkan, dan memastikan ia tidak kehabisan bateri telefon dengan teruk adalah sesuatu yang kami harap Tiada apa-apa yang memberi perhatian. Kerana ia mungkin satu-satunya dan bidak terbesar dalam permainan. Buat masa ini, saya suka apa yang saya lihat, dan begitu juga dengan ramai pembaca kami yang mengundi dalam tinjauan pendapat kami di atas.

Seterusnya: Jika Nothing Phone 1 tidak murah, ia akan gagal

We want to give thanks to the writer of this write-up for this remarkable web content

Tiada apa-apa yang mengingatkan kita bahawa inovasi reka bentuk telefon pintar tidak mati


Check out our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/