Tiada apa-apa yang OSOM – Selepas memangsa kereta api gembar-gembur, adakah anda masih berminat? [Poll]

Pasaran telefon pintar, selama bertahun-tahun sekarang, telah dikuasai oleh Samsung, Apple, dan gabungan segelintir jenama utama yang lain. Ini membawa kepada syarikat pemula yang biasanya bersaing untuk secebis pasaran, dan sering menukar halaman pada pangkalan peminat asal mereka selepas mencapai pasaran yang lebih besar. Minggu ini, dua jenama Android permulaan, Nothing dan OSOM, kedua-duanya menarik beberapa langkah kontroversi – adakah anda masih berminat dengan salah satu daripada mereka?

Tiada Telefon (1) tidak akan datang ke AS

Selepas meninggalkan OnePlus, Carl Pei dengan cepat mula bekerja pada permulaan, Tiada apa-apa. Syarikat itu dengan cepat mengeluarkan sepasang fon telinga yang disemak dengan baiktetapi semua orang mengharapkan telefon pintar pada satu ketika atau yang lain.

Sejak beberapa bulan lalu, itulah yang digembar-gemburkan Nothing, sudah tentu menggunakan taktik pemasaran tandatangan Carl Pei – malah membawa kembali sistem jemputan. Tidak dapat dielakkan, ia membina banyak keterujaan tentang peranti itu, walaupun tidak mengetahui banyak tentang apa yang akan dibawa ke meja. Dan ia berjaya, terdapat satu tan keseronokan yang mengelilingi peranti daripada peminat.

Tetapi kemudian, Tiada apa yang mengesahkan bahawa Telefon (1) tidak akan datang ke Amerika Syarikat semasa pelancaran. Sementara itu sudah tentu demi kepentingan syarikatia masih sesuatu yang mengubah cerita.

Selama berbulan-bulan, peminat di AS, dan penerbitan di AS telah bercakap tentang peranti ini, memikirkan ia akan datang ke pasaran AS. Jika Tiada apa-apa yang mengatakan ini di hadapan, atau membayangkannya, reaksinya akan jauh berbeza. Tetapi sebenarnya, ia datang entah dari mana. Sudah tentu, terdapat Nothing Phone (1) yang akan datang ke AS pada masa akan datang, sepatutnya, tetapi ia masih benar-benar menghilangkan peranti yang menarik.

OSOM OV1 sudah mati, untuk telefon crypto…

Sudah tentu yang lebih besar daripada dua langkah di sini datang dari OSOM.

Syarikat itu, yang diasaskan dan dikendalikan oleh pasukan di belakang Essential, kelihatan sangat menjanjikan pada mulanya. Reka bentuk peranti itu sama seperti PH-1 yang asal, menawarkan rupa halus yang ringkas, tetapi bagus untuk dilihat. Dan peranti itu dibina berdasarkan matlamat utama – privasi.

Antara rekod prestasi orang di belakangnya dan semua yang kami lihat setakat ini, ia adalah telefon pintar yang, secara peribadi, saya sangat nantikan.

Kini, ia adalah telefon crypto.

Semalam OSOM mengumumkan perkongsian dengan Solana, sebuah syarikat Web3 dan platform blockchain. Perkongsian itu mula-mula dianggap sebagai OSOM membina telefon pintar untuk Solana, tetapi ternyata adalah makhluk OSOM OV1 diganti oleh “Solana Saga.”

Sukar untuk tidak berasa seperti ini bukan umpan dan suis, membina gembar-gembur selama berbulan-bulan pada peranti yang tertumpu pada pasaran yang lebih kecil, yang mempunyai fokus privasi, hanya untuk membuangnya tanpa diduga untuk sesuatu yang sama sekali berbeza.

solana saga osom

Adakah anda masih berminat dengan salah satu daripada peranti ini?

Kekecewaan saya tidak dapat diukur dan hari saya rosak.

Ini adalah sentimen yang telah banyak dilontarkan sejak kedua-dua pengumuman ini, dan ia boleh difahami. Kedua-dua OSOM dan Nothing, sama ada secara sengaja atau tidak, memainkan gembar-gembur hanya untuk membuat beberapa perubahan besar-besaran kemudian. Walaupun satu pil pastinya lebih sukar untuk ditelan daripada yang lain, sukar untuk tidak merasakan rasa pengkhianatan.

Bagaimana perasaan anda mengenainya? Tinggalkan komen di bawah!

Pada nota yang berkaitan, bolehkah kita mengambil sedikit masa untuk mengingati bahawa Nothing dan OSOM mempunyai kaitan dengan Essential?

OSOM, sudah tentu, adalah benar-benar terdiri daripada pasukan yang menjadikan Telefon Essential seperti apa adanya, orang yang sama yang memberikan sokongan kemas kini epik dan reka bentuk peranti yang kurang diminati itu. Sementara itu, tiada apa-apa membeli nama Essentialwalaupun ia tidak pernah menggunakannya.

Hampir membuat anda tertanya-tanya sama ada ia bukan satu kebetulan sama sekali

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan automatik yang menjana pendapatan. Lagi.


Lihat 9to5Google di YouTube untuk berita lanjut:

We would love to thank the writer of this short article for this amazing content

Tiada apa-apa yang OSOM – Selepas memangsa kereta api gembar-gembur, adakah anda masih berminat? [Poll]


Take a look at our social media profiles along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/