Tiada USB-C! iPhone 15 Tanpa Portabel: Apple menurunkan lima petunjuk utama secara langsung di udara sebelum mematikan port pengecasan!

Pada masa ini, kita semua telah mendengar tentang mandat baharu Kesatuan Eropah yang bertujuan untuk membolehkan hampir semua peranti mudah alih menggunakan USB-C menjelang musim luruh 2024. Sudah tentu, pembuat telefon Android tidak akan terjejas oleh undang-undang baharu memandangkan bajet Telefon Android pada masa kini sama ada sudah menggunakan USB-C atau bertukar kepada port pula…

Walau bagaimanapun, cerita di Cupertino tidak begitu jelas! Seperti yang kita sedia maklum, iPhone 14 masih mengecas melalui Lightning, jadi dua tahun akan datang yang mungkin menjadi penentu untuk Apple keadaan pelabuhan. Sebagai penganalisis dan pembocor yang paling boleh dipercayai Ming-Chi Kuo menunjukkan pada bulan Mei, dia menjangkakan iPhone 15 untuk bertukar ke USB-C:

Bagaimanapun, itu empat bulan lalu! Dan walaupun saya tidak semestinya mempunyai sebab untuk tidak mempercayai analisis rantaian bekalan Kuo, saya kebetulan mempunyai perasaan yang aneh bahawa Apple akan menarik satu lagi helah “bicu fon kepala/dulang kad SIM” yang berani kepada kita semua!

Jadi, inilah lima sebab utama mengapa (setakat ini), saya jangan lihat iPhone 15 mengguna pakai USB-C dan sebab saya menjangkakan iPhone 15 dan/atau iPhone 16 akan bergerak terus kepada sepenuhnya… tanpa portabel.

Acara Apple September menunjukkan Apple tidak bersedia untuk mematuhi EU: Lima petunjuk bahawa iPhone 15 tidak mendapat USB-C

AirPods Pro 2 mendapat sokongan untuk MagSafe dan kini boleh mengecas melalui pengecas Apple Watch

Anda lihat, tidak lama dahulu, kami melihat render yang bocor yang menunjukkan AirPods 2 yang dikatakan dengan port pengecasan USB-C. Sudah tentu, kita kini melihat kebocoran ini jauh dari tepat. Apakah yang telah dilakukan oleh Apple? Syarikat itu menggandakan MagSafe dengan AirPods Pro 2 seolah-olah membuat kenyataan bahawa “ini adalah masa depan pengecasan Apple”!

Hakikat bahawa Apple enggan memberikan 2022 AirPods Pro port pengecasan USB-C adalah petunjuk terbesar bahawa Tim Cook & Co sedang merancang untuk masa depan tanpa USB-C pada AirPods dan iPhone – satu-satunya dua produk Apple yang pada masa ini tidak menyokong pengecasan USB-C.

Cuba pertimbangkan! Jika Apple akan memberikan iPhone 15 port USB-C, mengapa syarikat itu tidak menetapkan adegan untuk “peralihan besar” dengan memberikan AirPods Pro 2 USB-C sekarang? Nampaknya Apple akan mengeluarkan AirPods Pro baharu setiap tiga tahun sekarang (iaitu jurang masa antara AirPods Pro Generasi Pertama dan Kedua). Ini bermakna peluang seterusnya Cupertino untuk menukar port pengecasan pada AirPods ialah pada 2025, iaitu setahun selepas mandat USB-C EU akan berkuat kuasa.

Apple mengeluarkan dulang kad SIM daripada iPhone 14, jadi mengapa tidak membuang port pengecasan juga?

Petunjuk kedua dari acara Apple baru-baru ini yang menjerit “tiada USB-C pada iPhone”, mestilah fakta bahawa Cupertino cukup “berani” sekali lagi! Selepas melepaskan bicu fon kepala dengan iPhone 7, kini Apple melakukan perkara yang sama dengan dulang kad SIM pada siri iPhone 14 (sekurang-kurangnya di AS).

Keputusan Apple untuk menghapuskan dulang SIM pada iPhone 14 disambut dengan perasaan bercampur-baur daripada pengguna iPhone di AS. Ramai telah menegaskan bahawa perjalanan dengan iPhone anda kini akan menjadi lebih mencabar. Tetapi adakah tindak balas yang berpotensi menghalang Cupertino daripada bergerak lebih dekat kepada masa depan tanpa port? Tidak juga! Apple tidak takut untuk mengeluarkan dulang kad SIM daripada iPhone 14, jadi mengapa tidak membuang port pengecasan juga?

Apple tidak mengambil berat tentang pengecasan yang sangat pantas – iPhone 14 tidak mendapat kelajuan pengecasan yang lebih pantas yang dikhabarkan

Jika anda masih ingat, sejurus sebelum acara “Far Out” Apple, terdapat beberapa khabar angin tentang sedikit peningkatan kelajuan pengecasan untuk siri iPhone 14 baharu. Khabar angin itu salah. Tetapi yang lebih penting, Tim Cook & Co terus menunjukkan bahawa memasuki perlumbaan pengecasan pantas bukanlah salah satu keutamaan Apple.

Pengecasan pantas dan pemindahan data yang lebih pantas adalah salah satu faedah utama USB-C, dan dari segi rupa, Apple tidak fikir ia adalah kunci kepada pengalaman pengguna pada iPhone lama dan baharu. Jadi, peminat pengecasan pantas yang betul, seperti saya, perlu menunggu sehingga Cupertino dapat mencipta versi teknologinya sendiri. Siapa tahu bila! Dan siapa tahu bagaimana!

Cara atau lebuh raya Apple – Pulau Dinamik iPhone 14 Pro ialah satu lagi peringatan bahawa Apple tidak akan bermain mengikut peraturan

Yang ini agak sukar, tetapi tidakkah anda bersetuju bahawa sebahagian besar daripada tingkah laku bajingan Apple sebagai sebuah syarikat ialah ia suka perkara dilakukan mengikut terma dan syaratnya sendiri? Pulau Dinamik iPhone 14 Pro hanyalah satu lagi peringatan bahawa Apple degil dan tidak akan mematuhi sebarang piawaian industri. Ini cara Apple atau lebuh raya!

Anda lihat, jika kami menerima bahawa iPhone sedang bergerak ke arah masa depan “skrin penuh”, bukankah lebih mudah dan cepat bagi Apple untuk menggugurkan ID Wajah sama sekali; berikan iPhone 14 Pro pembaca cap jari di bawah paparan dan kamera swafoto lubang tebuk kecil di tengah – seperti Galaxy S22, dan panggil ia sehari (buat masa ini)?

Tetapi tidak! Nampaknya Apple telah penglihatan yang jelas masa depan dengan Face ID pada iPhone. Tim Cook & Co mempunyai rancangan, dan mereka mengikutinya, dan jika itu bermakna iPhone 14 Pro akan mempunyai potongan besar berbentuk pil pada paparannya dan bukannya lubang tebuk kecil, maka ia akan. Keadaan Lightning – USB-C – Portless tidak terlalu berbeza. Visi yang jelas tentang masa depan tanpa… pelabuhan!

Apple (masih) mengutamakan keuntungan dan yang lain kedua, dan USB-C tidak akan menguntungkan seperti MagSafe

Petunjuk terakhir tetapi tidak kurang pentingnya untuk “iPhone 15 tanpa USB-C” ialah… Apple adalah perniagaan. Malah, satu yang sangat berjaya. Salah satu perniagaan (undang-undang) paling berjaya yang pernah dilihat di dunia. OK, anda faham maksudnya…Lihat, Tim Cook & Co tidak takut untuk menghantar harga iPhone 14 EU & UK melalui bumbung untuk mengekalkan dan mungkin meningkatkan margin mereka di tengah-tengah krisis kewangan. Harga iPad dan MacBook juga dijangka meningkat pada musim luruh ini. Malah Apple menaikkan harga produk lama seperti iPhone SE!

Oleh itu, mengetahui bahawa Cupertino membuat komisen yang baik (atau malah hebat) untuk semua perkara/aksesori Lightning dan MagSafe, mengapa orang California akan menyerahkan semuanya untuk USB-C jika mereka boleh terus membuat jumlah wang yang sama atau lebih jika iPhone tidak mudah alih? Ia bukan perkara yang dilakukan oleh perniagaan.

Bagaimana iPhone 15 akan dicas, dan bagaimana Apple boleh mengelakkan mandat USB-C EU: Undang-undang USB-C EU tidaklah semenakutkan seperti yang anda sangkakan!

Oleh itu, untuk menjelaskan perkara ini, iPhone dan AirPod yang dijual di EU sememangnya perlu beralih kepada menggunakan port USB-C menjelang musim luruh 2024. Ia telah termaktub dalam undang-undang sekarang. Walau bagaimanapun! Tiada satu pun daripada ini bermakna bahawa beralih kepada USB-C akan menjadi satu-satunya pilihan Apple untuk iPhone 15/iPhone 16.

Seperti yang dikongsi oleh pegawai EU dalam respons e-mel kepada Computerworldmenggunakan USB-C akan menjadi mandat sahaja untuk peranti yang mempunyai port di tempat pertama. Ini bermakna penyelesaian yang paling jelas untuk Apple, dan perkara yang saya fikir akan berlaku dengan iPhone 15/iPhone 16, adalah untuk pergi tanpa port sepenuhnya!

Untuk rekod, EU mengatakan bahawa “memandangkan teknologi wayarles masih memerlukan masa untuk dibangunkan, 24 bulan selepas Arahan mula berkuat kuasa, Suruhanjaya EU akan meminta badan penyeragaman Eropah untuk membangunkan piawaian untuk wayarles juga”.

Dengan kata lain, EU merancang untuk memperkenalkan piawaian pengecasan tanpa wayar juga – lambat laun. Walau bagaimanapun, ini tidak akan mengganggu rancangan Apple (sepatutnya) untuk iPhone tanpa port dengan pengecasan MagSafe, kerana semua iPhone sejak 2017 juga menyokong pengecasan wayarles Qi, yang merupakan standard industri semasa.

Penyelesaian pengecasan alternatif untuk iPhone 15 Apple di tengah-tengah mandat USB-C

Semua yang dikatakan, iPhone tanpa port (secara teknikal) bukan Apple sahaja penyelesaian kepada dilema pengecasan.

  • Apple secara teknikal boleh menghantar iPhone 15 dengan port USB-C sahaja di Eropah dan mengekalkan kombo Lightning – MagSafe di seluruh dunia
  • “Penyelesaian” yang lain, sekurang-kurangnya setakat siri iPhone 15, ialah Apple sebenarnya boleh membuat keputusan untuk melakukannya tiada apa! Ini kerana mandat EU bermula kira-kira setahun selepas keluaran iPhone 15.

Jika Apple memilih untuk bermain permainan menunggu, mungkin iPhone 16 yang menjatuhkan port sama sekali (atau mendapat USB-C, jika ramalan saya salah). Walau apa pun, September 2023 dijangka menjadi kunci untuk Apple dan situasi pengecasan iPhone, dan saya meletakkan taruhan saya pada… tiada pelabuhan!

Apa tekaan anda? Adakah Apple akan mengikut arahan EU, atau adakah Tim Cook & Co akan melakukan satu lagi langkah berani dan memberi kami iPhone tanpa port?

We want to say thanks to the writer of this post for this incredible web content

Tiada USB-C! iPhone 15 Tanpa Portabel: Apple menurunkan lima petunjuk utama secara langsung di udara sebelum mematikan port pengecasan!


We have our social media profiles here as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/