Tidak mengapa jika Pixel Watch hanya menguruskan hayat bateri sehari

Manakala Google mengesahkan bulan lepas itu Pixel Watch sedang dalam perjalanan, masih banyak yang kita tidak tahu tentang peranti itu, seperti spesifikasi perkakasannya. Kilang khabar angin telah menjadi riuh rendah, bagaimanapun, dan intipatinya ialah peranti itu dikatakan akan dipaparkan bateri 300mAh dan Samsung pemproses boleh pakai gen terakhir. Laporan terkini daripada 9 hingga 5 Google mendakwa bahawa jam tangan akan mendapat hayat bateri sekitar 24 jam dengan sekali cas dan pengecasan pantas itu tiada dalam campuran. Ia mungkin menggoda untuk menangis malapetaka dan kesuraman, tetapi jika ini berlaku? Nombor ini adalah par untuk kursus.

Hayat bateri kekal sebagai salah satu cabaran terbesar bagi pembuat jam tangan pintar. Cuba bungkus dalam bateri yang lebih besar untuk mendapatkan lebih banyak jus dan berakhir dengan jam tangan besar yang mengecualikan sesiapa yang mempunyai pergelangan tangan. Cuba reka bentuk jam tangan yang nipis dan anggun, dan anda akan mendapat sesuatu yang hampir tidak boleh bertahan pada hari kerja. Tambahkan paparan sentiasa hidup, ciri yang semakin popular dan berakhir dengan hayat bateri yang lebih teruk. Cuba masukkan seberapa banyak ciri lanjutan yang mungkin, dan lihat kelajuan bateri itu daripada 100 kepada sifar peratus.

Ia juga membebankan pengguna. Jika anda ingin menjejak tidur, mempunyai jam tangan pintar dengan hayat bateri yang cukup lama dan/atau pengecasan pantas adalah satu kemestian. Perkara yang sama berlaku jika anda seorang yang aktif yang melakukan beberapa jam aktiviti GPS setiap hari. (Ini adalah salah satu sebab mengapa ramai ahli maraton memilih Garmin, Polar atau Coros berbanding yang boleh dipakai yang lebih “maju”.) Ia juga menjadi pertimbangan bagi mereka yang menggunakan jam tangan pintar mereka untuk menerima panggilan semasa dalam perjalanan.

Fenix ​​7S mempunyai hayat bateri yang menakjubkan… tetapi ia juga mempunyai pengecasan solar, tidak mempunyai skrin OLED dan tidak mempunyai sambungan selular.
Foto oleh Victoria Song / The Verge

Apabila anda menggabungkan semua faktor ini bersama-sama, Pixel Watch yang mempunyai 24 jam pada satu cas adalah baik mengikut piawaian hari ini. Saya masih belum menguji jam tangan Wear OS yang tahan lebih lama daripada sehari. Apple terperangkap dengan anggaran hayat bateri 18 jam untuk semua jam tangan pintarnya — walaupun banyak model akan memberi anda lebih banyak daripada itu. Jam tangan Tizen Samsung sering berlegar sekitar 24–48 jam, manakala Galaxy Watch 4 terkenal kerana terjatuh amat pendek daripada anggaran hayat baterinya selama 40 jam. Sementara itu, Fitbit pernah mengetuknya keluar dari taman apabila ia berkaitan dengan hayat bateri, tetapi memandangkan ia menambahkan paparan sentiasa hidup pada penjejak terbaharunya, ia menyusut kepada dua hingga tiga hari dengan ciri didayakan.

Sudah tentu, anda akan menemui jam tangan kecergasan dengan hayat bateri yang melebihi seminggu — kadangkala berbilang minggu. Saya telah menguji Garmin Forerunner 255 selama lebih seminggu dengan kira-kira lima jam aktiviti GPS, dan saya masih mempunyai baki 40 peratus bateri. Walau bagaimanapun, itu adalah kerana jam tangan ini mengutamakan penjejakan kecergasan, mempunyai skrin transflektif kuasa rendah dan tidak mempunyai banyak ciri “pintar”. Ini biasanya berlaku dengan jam tangan kecergasan berbilang sukan.

Google Assistant pada Samsung Galaxy Watch 4

Mendayakan Google Assistant pada Galaxy Watch 4 menjadikan hayat bateri yang suram lebih teruk.
Foto oleh Victoria Song / The Verge

Anda tidak boleh memiliki kek anda dan memakannya juga — belum lagi. Pada masa ini, terdapat hubungan songsang antara hayat bateri dan set ciri pada jam tangan perdana. Lebih banyak ciri yang anda inginkan, lebih teruk hayat bateri anda. Jika anda mahukan paparan OLED sentiasa hidup, anda perlu bersabar dengan pengecasan yang kerap. Jika anda mahu pembantu digital yang boleh dicetuskan oleh kata bangun? Maaf, anda perlu berhati-hati tentang pengecasan. Jika anda ingin menjejak tidur dengan pasti, anda memerlukan jadual pengecasan yang kreatif.

Penyelesaian terbaik setakat ini ialah pengecasan pantas. Sekiranya khabar angin itu benar, perkara yang paling mengecewakan ialah pengecasan pantas tidak ada di atas meja. Sekali lagi, ini juga agak baru untuk jam tangan pintar mewah. Fosil telah mendayakannya untuk sementara waktu, tetapi Fosil juga mempunyainya satu jam tangan mampu selular. (Dan ia bukan model terbaharu pun.) Apple mengambil masa sehingga 2021 untuk mendapatkan pengecasan pantas sebenar pada Apple Watch Series 7. Ia juga tidak boleh dilakukan pada Galaxy Watch 4. Kemungkinan besar, ramai pemilik jam tangan pintar sudah biasa dengan masa pengecasan selama dua jam, walaupun mereka tidak begitu gembira mengenainya.

Jika — dan ini adalah besar jika — Pixel Watch boleh mengurus 24 jam dengan paparan sentiasa hidup didayakan semasa mendengar Assistant di latar belakang, itu sudah cukup bagus. Ia hanya satu perkara yang “buruk” jika Google gagal menyampaikan jam tangan yang tidak boleh bertahan sepanjang hari bekerja dengan kira-kira satu jam aktiviti GPS. Buat masa ini, kami tidak tahu kerana kami tidak mempunyai produk akhir di tangan kami. Sehingga kami melakukannya, adalah lebih baik untuk menerima sebarang khabar angin tentang hayat bateri dan prestasi Pixel Watch dengan sebutir garam yang berat.

We want to thank the author of this article for this amazing web content

Tidak mengapa jika Pixel Watch hanya menguruskan hayat bateri sehari


You can view our social media pages here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/