Tidak pernah mendengar tentang Koleksi Google? Ia menjadikan perkongsian pautan, imej dan rancangan menjadi cepat

BARUAnda kini boleh mendengar artikel Fox News!

Google ialah syarikat yang memecah belah. Mungkin anda menyukai kemudahan Gmail dan betapa mudahnya untuk mencari apa sahaja yang anda inginkan dalam talian.

Atau mungkin anda menggigil memikirkan semua data yang dimiliki oleh gergasi carian mengenai anda. Ketik atau klik untuk melihat semuanya Google tahu tentang anda

Anda mungkin melihat beberapa butiran peribadi apabila anda mencari sendiri dalam talian. Nasib baik, anda boleh meminta Google mengalih keluar nombor telefon, alamat anda dan banyak lagi. Ketik atau klik di sini untuk melihat perkara yang boleh anda hapuskan dan cara melakukannya.

Suka atau benci, Google mempunyai banyak sumber berguna untuk menjadikan hidup lebih mudah. Inilah yang anda mungkin belum cuba.

Logo Google di ibu pejabat Google di Mountain View, California. Fikirkan Koleksi Google sebagai pengagregat untuk item yang ingin anda kembalikan kemudian atau kongsi dengan orang lain. Anda boleh menyimpan pautan, imej dan tempat daripada hasil carian Google. Bagaimana anda menggunakannya terpulang kepada anda.
(Foto oleh Justin Sullivan/Getty Images)

Cara mudah untuk menyimpan dan berkongsi

Fikirkan Koleksi Google sebagai pengagregat untuk item yang ingin anda kembalikan kemudian atau kongsi dengan orang lain. Anda boleh menyimpan pautan, imej dan tempat daripada hasil carian Google. Bagaimana anda menggunakannya terpulang kepada anda. Ia berfungsi hebat untuk apa-apa sahaja dari tempat yang anda ingin lawati ke buku resipi dalam talian dengan pautan ke makanan kegemaran anda.

Ia hampir seperti menggunakan Pinterest … tanpa akaun Pinterest. Berikut ialah beberapa kegunaan pintar untuk Koleksi Google:

Papan mood untuk memberi inspirasi kepada projek menghias semula rumah anda

Petikan dan idea untuk menetapkan dan mencapai matlamat

Senarai beli-belah yang mudah

Berita berita yang anda ingin rujuk untuk kemudian

Senarai tempat kegemaran anda, perkara yang anda ingin lihat dan tempat yang anda ingin pergi

Penyelidikan perubatan tentang penyakit atau keadaan

Impian bot, kereta dan percutian apabila anda memenangi loteri

Sumber untuk menjaga orang tersayang

Segala-galanya untuk perkahwinan yang akan datang

projek DIY

Idea rambut dan solek

Koleksi juga mudah dikongsi. Sebaik sahaja anda menyediakan Koleksi, tekan sahaja Ikon kongsi di sudut kanan atas. Anda boleh mendapatkan pautan perkongsian atau menembak orang yang ingin anda kongsi dengan Tweet, Mesej Facebookatau e-mel terus dari halaman Koleksi anda.

Sekarang mari kita lihat dengan lebih dekat cara menyediakan Koleksi anda sendiri.

berkaitan: Petua dan kiat Gmail: 10 tetapan dan ciri yang terkubur untuk dicuba

Gmail, aplikasi e-mel Google yang popular. Terdapat banyak petua dan helah yang terkubur untuk meningkatkan pengalaman anda merentas semua aplikasi Google.

Gmail, aplikasi e-mel Google yang popular. Terdapat banyak petua dan helah yang terkubur untuk meningkatkan pengalaman anda merentas semua aplikasi Google.
( Imej Mateusz Slodkowski/SOPA/LightRocket melalui Getty Images)

Cara menggunakan Google Collections

Anda mungkin mempunyai satu atau dua koleksi disimpan tanpa menyedarinya. Untuk menyemak, pergi ke google.com/collections.

Mulakan Koleksi baharu pada komputer:

Pergi ke google.com/collections.

Di sebelah kiri, pilih Koleksi baru dan beri nama. klik okey untuk menyelamatkannya.

Kini anda boleh mencari perkara untuk ditambahkan.

Anda boleh menyimpan item pada mana-mana Koleksi yang anda buat terus melalui hasil carian Google.

Lakukan carian di google.com, dan klik hasil yang anda mahukan.

Di bahagian atas, klik pada tiga titik Lagi pilihan dan cari Tambah ke. Anda tidak boleh menyimpan item ini ke koleksi jika ia tiada.

Ini menyimpan item ke Koleksi terbaharu anda. Untuk memilih yang lain, klik Ubah > pilih Koleksi anda.

Anda boleh melakukan ini pada telefon anda juga.

Mulakan koleksi baharu pada Android atau iPhone:

Buka apl Google.

Di bahagian bawah, ketik Koleksi > Lihat koleksi anda > Koleksi baru.

Beri nama Koleksi dan ketik Buat.

Untuk menyimpan item, lakukan carian dalam apl Google, ketik hasil carian dan pilih Tambah ke di bahagian atas.

Untuk menyimpan imej, lakukan carian dalam apl Google dan ketik imej. pilih Lagi > Tambah ke.

Itulah anda mempunyainya.

Mahukan lebih banyak lagi pintar Google? Gunakan helah Google yang genius ini untuk menangkap ralat yang memalukan dalam e-mel anda sebelum anda menghantarnya.

Kamera Anjing Furbo. Cam haiwan peliharaan terbaru Furbo memberi anda pandangan 360 darjah. Dalam podcast ini, saya mendapat pandangan dalaman tentang tujuh ciri iOS 16 baharu yang menarik dan penggodaman fotografi untuk syot aksi.

Kamera Anjing Furbo. Cam haiwan peliharaan terbaru Furbo memberi anda pandangan 360 darjah. Dalam podcast ini, saya mendapat pandangan dalaman tentang tujuh ciri iOS 16 baharu yang menarik dan penggodaman fotografi untuk syot aksi.
(Berita Fox)

PILIHAN PODCAST: Kemas kini iPhone, amaran Twitter, penipuan Instagram

Tweeting spoiler? Letakkan amaran kandungan padanya. Anda juga harus melihat peti masuk anda untuk penipuan Instagram baharu ini. Selain itu, kamera haiwan peliharaan terbaru Furbo memberikan anda pandangan 360 darjah. Dalam podcast ini, saya telah mendapat bahagian dalam tujuh ciri iOS 16 baharu yang menarik dan penggodaman fotografi untuk syot aksi.

Lihat podcast saya “Kim Komando Today” di Apple, Google Podcasts, Spotify atau pemain podcast kegemaran anda.

Dengar podcast di sini atau di mana sahaja anda mendapatkan podcast anda. Cari sahaja nama keluarga saya, “Komando.”

Apakah soalan gaya hidup digital yang anda ada? Hubungi rancangan radio kebangsaan Kim dan ketik atau klik di sini untuk mencarinya di stesen radio tempatan anda. Anda boleh mendengar atau menonton Rancangan Kim Komando pada telefon, tablet, televisyen atau komputer anda. Atau ketik atau klik di sini untuk podcast percuma Kim.

Hak Cipta 2022, Hiburan Multimedia WestStar. Hak cipta terpelihara. Dengan mengklik pautan beli-belah, anda menyokong penyelidikan saya. Sebagai Associate Amazon, saya mendapat komisen kecil daripada pembelian yang layak. Saya hanya mengesyorkan produk yang saya percayai.

Ketahui tentang semua teknologi terkini di The Kim Komando Show, rancangan bual bicara radio hujung minggu terbesar di negara ini. Kim menerima panggilan dan memberikan nasihat tentang gaya hidup digital hari ini, daripada telefon pintar dan tablet kepada privasi dalam talian dan penggodaman data. Untuk mendapatkan petua hariannya, surat berita percuma dan banyak lagi, lawati tapak webnya di Komando.com.

We would like to say thanks to the author of this post for this outstanding material

Tidak pernah mendengar tentang Koleksi Google? Ia menjadikan perkongsian pautan, imej dan rancangan menjadi cepat


Explore our social media profiles as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/