Tiga Penemuan Tidak Dijangka Di Pameran Kereta Jepun Perdana Ireland – Speedhunters

Terdapat banyak kandungan daripada rancangan dan acara Ireland sejak beberapa ketika yang lalu, jadi saya benar-benar tidak bercadang untuk membawa anda lagi sepanjang tahun ini.

Ini adalah walaupun pada hakikatnya Japfest – secara tradisinya pameran kereta Jepun terbesar di Ireland – masih diteruskan, kerana antara Pesta LZ dan juga BBQ kotak jus, saya berasa seperti kita telah melihat segala-galanya berfaedah tahun ini. Dari perspektif JDM, sekurang-kurangnya.

Sememangnya, dan seperti biasa, saya silap.

Terdapat banyak pertindihan kereta antara tiga acara, yang dijangkakan untuk sebuah negara kecil seperti Ireland. Walau bagaimanapun, terdapat sekurang-kurangnya tiga kereta yang saya rasa memerlukan sekurang-kurangnya liputan.

Pertama sekali, ialah trak Datsun B120 ini.

2022 Japfest Spotlights Speedhunters oleh PMcG-7
2022 Japfest Spotlights Speedhunters oleh PMcG-12

Tidak boleh keliru dengan kereta ciri Speedhunters terbaruini adalah kali pertama saya menggunakan binaan ini, yang akhirnya menjadi ‘Car of the Show’.

Tersembunyi di barisan tengah yang luar biasa, Datsun ialah penutup pameran yang betul. Bukan sahaja dari tahap kecemerlangan umum di sekeliling kereta (perincian gentian karbon khususnya adalah ciuman chef) tetapi apa yang tersembunyi di bawah bonet.

2022 Japfest Spotlights Speedhunters oleh PMcG-2

Ruang enjin yang dicukur rapi dan dilicinkan adalah rumah kepada 20-injap 4A-GE Toyota yang dihormati dengan badan pendikit individu dan manifold ekzos yang direka dengan kemas.

Halus, tetapi hebat.

2022 Japfest Spotlights Speedhunters oleh PMcG-14

Seterusnya ialah sesuatu yang kita semua pernah lihat sebelum ini dalam beberapa bentuk atau yang lain, tetapi saya rasa ia akan mengambil masa yang lama sebelum saya melihatnya sebersih ini semula.

EK9 Honda Civic Type R ini berkemungkinan berada dalam keadaan lebih baik daripada keadaan baharu.

2022 Japfest Spotlights Speedhunters oleh PMcG-16

‘Pristine’ tidak mula menggambarkannya, dan pemiliknya berminat (dan memang betul) untuk berkongsi setiap bahagian kereta itu dengan penonton yang hadir.

Saya mempunyai besar tempat yang lembut untuk EK9, jadi sungguh mengasyikkan untuk melihatnya dalam keadaan sempurna dan tidak terjejas.

2022 Japfest Spotlights Speedhunters oleh PMcG-20
2022 Japfest Spotlights Speedhunters oleh PMcG-23

Malah, saya rasa saya tidak pernah melihat a baru EK9 dalam hidup saya, sebagai Civic pertama yang menerima lencana Jenis R ialah model Jepun sahaja. Ini adalah sedekat yang pernah dicapai oleh kebanyakan orang.

Walaupun saya menyukai contoh yang diubah suai, saya gembira melihat seseorang mempunyai kekangan untuk mengekalkannya.

2022 Japfest Spotlights Speedhunters oleh PMcG-33

Kereta ketiga dan terakhir pendek ini lampu sorot-o-rama secara teknikal muncul dalam liputan Juicebox BBQ saya, tetapi saya dapat merakamnya dengan lebih terperinci di Japfest.

Ia adalah DA7 Integra yang kelihatan tidak bersalah dari kejauhan, tetapi apabila saya mula-mula melihat gulungan ini hingga ke BBQ, saya tahu ada sesuatu yang tidak kena, walaupun saya tidak dapat meletakkan jari saya padanya.

Mungkin ia adalah hujung ekzos yang rendah dan direka dengan kemas, camber negatif halus di hadapan, atau brek hadapan 4-pot Brembo biru?

2022 Japfest Spotlights Speedhunters oleh PMcG-28

Ternyata sangkaan saya betul, kerana kereta ini bukan sahaja menampilkan K20A dengan pengering rambut yang besar, ia juga dipadankan dengan sistem 4WD Honda CR-V.

‘Siri, tunjukkan definisi orang tidur’.

2022 Japfest Spotlights Speedhunters oleh PMcG-34

Ia bukan satu-satunya Honda Integra K-swapped dan pengecas turbo yang hadir, tetapi saya telah merancang ciri berasingan untuk DC2 ini.

2022 Japfest Spotlights Speedhunters oleh PMcG-35

Jenis R seperti Frankenstein ini mempunyai sedikit rahsia peralihan langsung, tetapi lebih banyak lagi pada hari lain…

Paddy McGrath
Instagram: pmcgphotos
Twitter: pmcgphotos
paddy@speedhunters.com

2022 Japfest Spotlights Speedhunters oleh PMcG-5
2022 Japfest Spotlights Speedhunters oleh PMcG-9We would like to thank the author of this write-up for this incredible material

Tiga Penemuan Tidak Dijangka Di Pameran Kereta Jepun Perdana Ireland – Speedhunters


Discover our social media profiles and other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/