Tinjauan: Ciri iOS 16 yang dikhabarkan yang manakah anda paling teruja untuk melihatnya?

Memandangkan WWDC 2022 semakin hampir, kita hanya tinggal seminggu lagi untuk melihat iOS 16 untuk kali pertama. Berdasarkan khabar angin, kemas kini besar seterusnya kepada sistem pengendalian iPhone dan iPad dijangka mempunyai perubahan ketara, termasuk pemberitahuan yang diubah suai, ciri kebolehcapaian baharu dan multitasking yang lebih baik untuk pengguna iPad. Sekarang kami ingin mengetahui ciri iOS 16 yang dikhabarkan yang anda paling teruja untuk melihatnya.

Mengenai antara muka pengguna, iOS 16 harus mengekalkan reka bentuk yang sama seperti iOS 15 – jadi jangan mengharapkan perubahan reka bentuk yang besar seperti dalam iOS 7. Walau bagaimanapun, ini tidak bermakna bahawa tidak akan ada sebarang ciri baharu yang menarik akan datang. dengan kemas kini. mengikut Bloomberg’s Mark Gurman, iOS 16 akan membawa peningkatan besar pada skrin kunci, termasuk keupayaan seperti widget.

Widget ini mungkin akan membenarkan pengguna mendapat akses pantas kepada maklumat seperti cuaca dan paras bateri terus dari skrin kunci, sama seperti yang mungkin dilakukan dengan widget skrin utama. Widget skrin kunci ini sepatutnya menjadi sebahagian daripada widget baharu Mod “paparan sentiasa hidup” untuk model iPhone 14 Pro lewat tahun ini.

Apple juga telah mengusahakan sistem pemberitahuan yang dirombak. Butirannya tidak jelas pada ketika ini, tetapi 9to5Mac telah mengetahui bahawa ini termasuk pilihan baharu dalam Mod Fokus. Begitu juga, iOS 16 juga akan menambah ciri baharu pada apl Apple asli seperti Berita dan Kesihatan.

Baru-baru ini, Mark Gurman juga mendedahkan bahawa akan ada “lebih banyak fungsi seperti rangkaian sosial” dalam iMessage. Lebih khusus lagi, wartawan itu menjangkakan ciri baharu berkenaan pemesejan audio. iOS 16 juga dijangka memperkenalkan teknologi AR/VR baharu akan menjadi asas untuk Alat dengar realiti campuran baharu Apple.

Apple baru-baru ini mengesahkannya iOS 16 akan menyertakan ciri kebolehcapaian baharutermasuk kapsyen langsung, pencerminan Apple Watch dan pengesanan pintu.

Bahagian iPad iOS 16

Bagi pengguna iPad pula, iPadOS 16 dikhabarkan akan membawakan lebih banyak keupayaan multitasking kepada versi tablet iOS. Apple telah bereksperimen dengan cara baharu untuk membenarkan pengguna membuka dan mengubah saiz dua atau lebih apl pada masa yang sama dalam iPadOS.

Penambahan terkini kepada infrastruktur WebKit pada GitHub menunjukkan sokongan untuk “mod berbilang tugas” baharu yang membolehkan tetingkap boleh diubah saiz secara bebas pada iPadOS. Kemas kini menunjukkan bahawa iPadOS akan menampilkan togol sistem baharu untuk mendayakan “mod berbilang tugas” dengan tetingkap aplikasi.

Ciri iOS 16 yang dikhabarkan yang manakah anda paling teruja untuk melihatnya?

Setelah anda mengetahui semua khabar angin terkini tentang iOS 16, ciri manakah yang paling anda teruja untuk melihat minggu depan?

Secara peribadi, saya tidak sabar menunggu skrin kunci yang direka bentuk semula – yang hampir sama sejak zaman awal iPhone. Dan kerana saya juga mempunyai telefon Android di sini, saya menyedari betapa jauh ketinggalan sistem pemberitahuan iOS berbanding persaingan. Sebagai contoh, adalah baik untuk mempunyai butang untuk diingatkan tentang pemberitahuan pada suatu masa nanti.

Tetapi bagaimana dengan anda? Beritahu kami dalam tinjauan pendapat dan di bahagian komen di bawah.

Sebagai peringatan, pihak WWDC 2022 ucaptama pembukaan akan berlangsung pada hari Isnin, 6 Jun, jam 10 pagi PT.

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan automatik yang menjana pendapatan. Lagi.

Tinjauan Ciri iOS 16 yang dikhabarkan yang manakah anda paling


Lihat 9to5Mac di YouTube untuk lebih banyak berita Apple:

We wish to give thanks to the writer of this post for this remarkable content

Tinjauan: Ciri iOS 16 yang dikhabarkan yang manakah anda paling teruja untuk melihatnya?


You can find our social media profiles here , as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/