Tinjauan: MacBook M2 yang manakah anda sanggup beli?

Selepas beberapa khabar angin dan kebocoran, Apple akhirnya memperkenalkan generasi seterusnya keluarga cip Apple Silicon untuk Mac dengan cip M2. Sudah tentu, selain mengumumkan cip baharu, syarikat itu turut melancarkan dua mesin yang dilengkapi M2 baharu: MacBook Air 13-inci dan MacBook Pro. Dengan ini, MacBook M2 yang manakah anda sanggup beli?

M2 MacBook Air

Bintang pertunjukan itu pastinya MacBook Air, yang bukan sahaja menerima cip M2 tetapi juga reka bentuk yang sama sekali baru. Berbeza dengan MacBook Air M1 sebelum ini, yang masih berasaskan reka bentuk klasik berbentuk baji bagi MacBook Air asal, model baharu ini mempunyai reka bentuk rata seperti MacBook Pro dan iMac terkini.

Walaupun ia tidak mempunyai teknologi Mini-LED dan ProMotion tidak seperti MacBook Pro yang lebih mahal, MacBook Air baharu mempunyai panel LCD 13.6 inci yang lebih besar yang 25% lebih cerah (sehingga 500 nits). Paparan pergi ke tepi ke tepi dan mempunyai takuk di bahagian atas dengan kamera menghadap hadapan 1080p terbina dalam.

Dari segi ketersambungan, Apple telah mengekalkan dua port USB-C yang serasi dengan Thunderbolt 3, tetapi kali ini dengan pengembalian penyambung MagSafe untuk pengecasan pantas. Bagi warna, MacBook Air 2022 didatangkan dalam Space Grey, Silver, Starlight dan Midnight.

Harga untuk MacBook Air baharu bermula pada $1199 dengan GPU 8 teras, 8GB RAM dan 256GB storan. Pengguna boleh menyesuaikannya dengan GPU 10-teras dan sehingga 24GB RAM dengan storan 2TB. Walau bagaimanapun, ia hanya akan melanda kedai pada bulan Julai.

M2 MacBook Pro

Sebaliknya, M2 MacBook Pro mempunyai rupa yang lebih biasa kerana Apple pada asasnya mengekalkan reka bentuk yang sama seperti generasi sebelumnya. Ia menampilkan panel LCD 13-inci (juga kecerahan sehingga 500 nits) dengan bezel biasa di sekelilingnya dan tiada takuk di bahagian atas – yang mungkin merupakan perkara yang baik untuk sesetengah pelanggan.

Menariknya, Apple juga memilih untuk mengekalkan Touch Bar yang kontroversial pada M2 MacBook Pro, walaupun komponen itu telah dikeluarkan daripada MacBook Pro 14-inci dan 16-inci yang lebih berkuasa yang diperkenalkan tahun lepas. Walau bagaimanapun, model ini juga mengekalkan kamera web 720p lama.

M2 MacBook Pro baharu hanya mempunyai dua port USB-C yang serasi dengan Thunderbolt 3. Tiada MagSafe seperti pada MacBook Air baharu mahupun pembaca kad HDMI dan SD seperti pada MacBook Pro yang lebih mahal. Ia ditawarkan dalam warna Silver dan Space Grey. Walau bagaimanapun, tidak seperti MacBook Air, MacBook Pro 13-inci mempunyai kipas dalaman untuk prestasi mampan yang lebih baik semasa menggunakan aplikasi yang memerlukan sumber.

Harga untuk MacBook Pro baharu bermula pada $1299 dengan GPU 10-teras, 8GB RAM dan 256GB storan. Pengguna boleh menyesuaikannya dengan sehingga 24GB RAM dengan 2TB storan. Yang ini boleh didapati di kedai mulai 24 Jun.

Mana satu yang anda sanggup beli?

Sekarang kami ingin tahu sama ada anda sedang mempertimbangkan untuk membeli MacBook baharu – dan jika ya, yang manakah?

M2 MacBook Air sememangnya kelihatan lebih menarik dalam semua aspek, tetapi sesetengah pengguna mungkin memilih M2 MacBook Pro kerana kipas dalaman, bateri yang lebih besar sedikit dan paparan tanpa takuk. Sudah tentu, anda mungkin berminat untuk membeli Mac M1 pada harga yang lebih rendah.

Kongsi pendapat anda dalam tinjauan pendapat di bawah dan juga di bahagian komen:

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan automatik yang menjana pendapatan. Lagi.

Model asas iPad Air 5 tidak mempunyai pertukaran memori walaupun


Lihat 9to5Mac di YouTube untuk lebih banyak berita Apple:

We would like to give thanks to the author of this article for this outstanding material

Tinjauan: MacBook M2 yang manakah anda sanggup beli?


Take a look at our social media accounts and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/