Trombone Champ ialah permainan video kegemaran baharu internet. Pemaju tidak pernah menjangkakan toot akan menjadi viral.

Trombone Champ ialah pemain permainan video terbaharu yang tidak boleh diketepikan — walaupun orang di sekeliling mereka ingin melakukannya.

Dibangunkan oleh Holy Wow Studios, permainan video berasaskan irama adalah serupa dengan Guitar Hero — tetapi menukar gitar dengan trombon. Avatar memainkan trombon semasa pemain menggerakkan tetikus mereka ke atas dan ke bawah untuk menyegerakkan dengan nada pada skrin. Pergerakan tetikus diterbalikkan, menambah satu lagi tahap kesukaran.

Permainan itu, yang dikeluarkan pada 15 September, menjadi tular minggu ini selepas orang ramai dalam talian — daripada pengulas permainan video hingga sebenar pemain trombon — mula menyiarkan rakaman diri mereka memainkannya.

Keputusan? Banyak bersuara, kepada lagu-lagu seperti lagu kebangsaan dan Simfoni Beethoven No. 5, dan seterusnya ketawa daripada orang ramai di internet.

Dan Vecchitto, pembangun permainan itu, berkata dia tidak pernah menjangka ia akan bertukar menjadi sumber ketawa yang baru ditemui di internet. Malah, Vecchitto, yang bekerja sepenuh masa dalam reka bentuk web, menjangkakan kumpulan peminat yang lebih kecil.

“Saya jelas sangat gembira mengenainya dan sedikit lega,” kata Vecchitto sambil ketawa. “Saya tidak pasti apa jawapan yang akan diberikan kerana … ia hampir selalu kedengaran buruk.”

Vecchitto, yang berkata dia membangunkan permainan video sebagai hobi, tidak pun bermain trombone.

Dia menghasilkan idea untuk Trombone Champ empat tahun lalu, diilhamkan oleh kabinet arked tradisional. Vecchitto berkata dia membayangkan kabinet yang, bukannya pistol ringan plastik, mempunyai trombon getah dengan peluncur bergerak dilekatkan padanya.

“Saya fikir ia akan menjadi lucu untuk membayangkan seseorang cuba menggerakkan gelongsor pada trombon getah gergasi masuk dan keluar supaya ia sepadan dengan garisan berlekuk-lekuk gergasi yang terbang di skrin,” katanya.

Saya tidak pasti apa jawapan yang akan diberikan kerana … ia hampir selalu kedengaran buruk.

Dan Vecchitto, pemaju trombone Champ

Membangunkan permainan adalah proses yang agak lancar, menurut Vecchitto, yang mengusahakannya pada malam dan hujung minggu.

Tetapi bahagian yang sukar untuk Vecchitto ialah dia mahu mencari lagu yang menyeronokkan kepada pemain tanpa perlu membayar sebarang royalti. Hampir semua muzik adalah klasik dan dalam domain awam.

Permainan ini menampilkan satu karya asli oleh artis yang berpangkalan di London Max Tundradipanggil “Limbo Ekor Panjang.”

Pada mulanya, Vecchitto berkata dia takut pemain trombone sebenar mungkin dihina oleh permainan itu. Bagaimanapun, dia berkata kebanyakan pemain trombone yang dia dengar telah menikmatinya.

“PERMAINAN DI MANA ANDA BERMAIN TROMBONE?!?!? Rasanya Trombone Champ betul-betul dibuat untuk saya,” hos dan trombonist G4 Austin Creed menulis tweet.

YouTuber Trombone Timo, seorang trombonist profesional dengan pengikut media sosial yang ramai, juga gemar bermain.

“Secara keseluruhan permainan ini adalah sampah lengkap – hanya bergurau,” katanya dalam permainannya ulasan video. “Ianya indah.”

Satu-satunya keluhannya? Seorang trombonist tidak menggerakkan seluruh badan mereka untuk mencapai nota tertentu seperti cara avatar permainan itu, katanya.

“Juga, ‘tromboner?'” tambahnya, merujuk kepada apa yang dipanggil pemain dalam permainan. “Marilah … [it’s] trombonist!”

Ramai yang berkata permainan itu membuatkan mereka ketawa terbahak-bahak.

“Trombone Champ sangat melucukan kerana bunyi trombone dan kentut adalah hampir sama dan oleh itu hampir sama lucu, terutamanya dengan pengulangan,” seorang tweeted.

“Trombone Champ sukar dipercayai,” penulis permainan Joseph Yaden tweet. “Permainan paling kelakar yang pernah saya mainkan.”

“Nampak video dari pc gamer..sakit perut saya ketawa terbahak-bahak..beli game dalam toot..main sendiri..sekarang jari telunjuk saya sakit dan perut saya lebih sakit,” tulis seorang pengulas di Steam , platform perkhidmatan pengedaran permainan video.

Banyak permintaan lagu tweet yang mereka harapkan suatu hari nanti dapat dilihat di “Trombone Champ.” Beberapa dicadangkan permainan ini adalah pesaing Game of the Year “segera”.

Vecchitto berkata kerana sambutan yang menggalakkan, dia akan terus mengemas kini dan mengubah suai perkara yang dia percaya sebagai permainan bertumpu trombone yang pertama.

Permainan ini, yang berharga $14.99, boleh didapati di PC melalui Steam. Vecchitto berkata dia merancang untuk mengeluarkan versi Mac dan, akhirnya, versi untuk konsol. Permainan ini juga pada masa ini hanya tersedia dalam bahasa Inggeris, tetapi Vecchitto mempunyai rancangan untuk menambah bahasa lain.

“Saya sentiasa tahu bahawa konsep itu lucu, ” kata Vecchitto. “Tetapi saya masih terkejut dengan betapa viralnya ia telah hilang.”We would love to give thanks to the writer of this write-up for this amazing material

Trombone Champ ialah permainan video kegemaran baharu internet. Pemaju tidak pernah menjangkakan toot akan menjadi viral.


Our social media profiles here , as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/