Twitch Streamer Menewaskan Cincin Elden Tanpa Sebarang Kerosakan

Seekor singa putih besar berdiri di belakang seorang lelaki berperisai membawa kapak yang sangat besar.

Imej: DaripadaPerisian

Pada 1 April, Twitch streamer Seki melakukan sesuatu yang sangat mengagumkan dalam FromSoftware Cincin Elden. Selepas banyak percubaan dan latihan, pemain pakar itu menyelesaikan apa yang kelihatan sebagai larian tanpa pukulan/tiada kerosakan yang pertama direkodkan di dunia. Cincin Elden.

Larian tanpa pukulan/tiada kerosakan Seki mengambil masa kurang dari 3 jam untuk diselesaikan dan telah dilakukan secara langsung dalam strim, dengan dia menyiarkan imej kemenangannya tidak lama selepas itu di Twitter, teruja mengumumkan berita itu. Dalam tweetnya, Seki mendakwa bahawa lariannya yang mengagumkan adalah “yang pertama di dunia.” Sesetengah orang mempersoalkan perkara ini dan menunjuk kepada yang berbeza, lebih awal dijalankan oleh penstrim GinoMachino dari 13 Mac. Walau bagaimanapun, sementara GinoMachino telah selesai Cincin Elden tanpa mengambil sebarang pukulan, larian itu berbeza daripada apa yang dicapai oleh Seki.

“Tiada Pukulan/Tiada Kerosakan adalah lebih sukar daripada larian tanpa pukulan biasa kerana pemain tidak boleh mengambilnya [any] kerosakan alam sekitar seperti kerosakan jatuh/racun dll,” jelas Seki kepada Kotaku. “Ini menambah kesukaran untuk larian kerana saya tidak mempunyai akses kepada peminat seperti Red-Feathered Branchsword yang berpotensi meningkatkan kerosakan saya jika saya mempunyai kesihatan yang rendah.”

Ini bermaksud Seki perlu mengelakkan sebarang dan semua jenis kerosakan, besar atau kecil, semasa keseluruhan larian. Fikirkan tentang berapa kali anda telah bermain Cincin Elden dan secara tidak sengaja jatuh dan mengambil beberapa kerosakan jatuh atau kena racun dalam paya. Jika perkara seperti itu berlaku kepada Seki semasa dia berlari, dia perlu memulakan semula. Keadaan ini mengubah permainan yang sudah rumit dan mencabar menjadi binatang yang lebih sukar untuk ditakluki.

Menonton larian yang berjaya adalah liar. Melihat seseorang yang lengkap Cincin Elden dalam masa kurang dari 3 jam tanpa bar kesihatan mereka akan turun adalah kandungan yang sangat menarik, walaupun anda (seperti saya) tidak berminat dengan permainan FromSoftware atau Cincin Elden.

(Terdapat satu saat semasa larian apabila Seki memakai azimat khas yang meningkatkan kerosakan dan kesihatannya. Pada masa itu, bar kesihatannya mengembang dan kelihatan seperti dia telah menerima kerosakan, tetapi ini adalah cara item itu berfungsi.)

Menurut strim, yang telah melakukan larian tanpa pukulan yang serupa dalam permainan FromSoftware lain seperti Sekiro, dia menghabiskan lebih 130 jam hanya cuba mencuba larian tanpa pukulan/tiada kerosakan ini. Ini termasuk perancangan, latihan, dan banyak, banyak percubaan.

Bagi gear apa yang Seki lebih suka apabila cuba menewaskan Cincin Elden tanpa mengambil sebarang kerosakan, ia adalah kit asas yang menampilkan kegemaran peminat: katana moonveil.

“Saya menggunakan binaan ketangkasan/kepintaran. Senjata utama saya ialah Moonveil katana,” jelas Seki. Dia juga menggunakan mantra yang dipanggil Rock Sling untuk membantu membersihkan perusuh di kawasan tertentu permainan.

Baca Lagi: Bagaimana Untuk Mendapatkan Moonveil Katana Cincin Elden

Kadang-kadang, dengan larian seperti ini, anda mendapati bahawa bahagian permainan yang khusus dan aneh yang tidak dijangka adalah perkara yang paling sukar untuk ditangani, mungkin bahagian rawak yang dipenuhi dengan musuh toksik atau sesuatu seperti itu. Tetapi Seki memberitahu saya bahawa, secara puitis, bahagian paling sukar dalam keseluruhan larian ini adalah pada penghujungnya.

“Bahagian paling sukar dalam larian setakat ini ialah bos terakhir: Elden Beast,” kata Seki.

“Ia mempunyai langkah khusus yang sangat tidak adil: Elden Stars. Satu-satunya cara untuk mengelakkannya adalah dengan mengejutkannya semasa dia melafazkan mantra. Ini mengambil berpuluh-puluh jam latihan dan latihan yang tepat mengikut masa yang betul.”

Jadi Seki kadang-kadang tidak akan gagal dalam larian sehingga dia mencapai sangat akhir permainan, selepas pada dasarnya bermain permainan yang sempurna sehingga ketika itu. Dan jika bos memukulnya atau melakukan apa-apa kerosakan kepadanya, dia perlu memulakan semula semuanya.

Selepas melakukan sesuatu yang mengagumkan, sesetengah orang mungkin berpuas hati untuk duduk dan berehat. Mungkin bermain permainan seperti biasa dan berehat sedikit. Tetapi bukan itu yang Seki rancang. Dia memberitahu saya matlamatnya yang seterusnya adalah untuk mula bekerja untuk mengeluarkan “Segala Kenangan Larian Tanpa Hit”, yang dia panggil sebagai “ujian kemahiran sebenar.” Dia juga teruja dengan komuniti larian laju dan larian tanpa pukulan yang semakin meningkat Cincin Elden.

“Saya tidak sabar untuk melihat komuniti yang tidak terkenal bekerjasama untuk mencipta strategi baharu untuk mengalahkan permainan.”

Sementara itu, ramai orang lain masih cuba untuk mengalahkan bos pertama Cincin Elden.We wish to thank the writer of this article for this remarkable content

Twitch Streamer Menewaskan Cincin Elden Tanpa Sebarang Kerosakan


Our social media profiles here , as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/