Ulasan AirPods Pro 2: Kualiti Bunyi, Pembatalan Bunyi dan Hayat Bateri Diuji

AirPods Pro generasi kedua Apple akan mula tiba kepada pelanggan dan dilancarkan di kedai pada hari Jumaat, 23 September. Terdahulu, ulasan pertama fon kepala wayarles kini telah dikongsi oleh penerbitan media terpilih dan saluran YouTube.

Berharga $249, AirPods Pro generasi kedua menampilkan kualiti audio yang lebih baik, hayat bateri yang lebih lama dan sehingga 2x lebih banyak pembatalan bunyi berbanding AirPods Pro yang asal. Ia juga menampilkan kawalan kelantangan berasaskan leret, sensor pengesan kulit terbina dalam yang dipertingkatkan yang menghidupkan atau mematikan main balik audio dengan lebih tepat dan pilihan hujung telinga XS baharu.

AirPods Pro baharu didatangkan dengan sarung pengecas yang dikemas kini dengan pembesar suara terbina dalam dan cip U1 untuk sokongan Find My dengan Precision Finding, bukaan untuk memasang lanyard untuk kemudahan membawa, dan rintangan air dan peluh bertaraf IPX4. Selain Lightning dan MagSafe, kes itu kini boleh dicas dengan pengecas Apple Watch.

Kami telah mengumpulkan ulasan bertulis dan video mengenai AirPods Pro baharu di bawah.

Ulasan Bertulis

The VergeChris Welch berkata terdapat penambahbaikan “banyak” pada pembatalan hingar aktif:

Tetapi Apple telah membuat keuntungan yang besar dengan pembatalan hingar aktifnya. Syarikat itu berkata, secara purata, pelaksanaan baharu adalah “sehingga” dua kali lebih berkesan daripada AirPods Pro asal. Dan walaupun saya kekurangan alat pengukuran saintifik, dakwaan itu nampaknya tidak realistik. Di pejabat kami, saya baru-baru ini memindahkan meja dan kini duduk berhampiran lubang udara yang mengeluarkan bunyi yang berterusan. AirPods Pro asal meninggalkan kesan itu dalam mod pembatalan hingar, tetapi ia benar-benar sunyi dan tidak dapat dilihat dengan pasangan gen kedua. Saya masih boleh mendengar rakan sekerja berbual jika mereka berjalan terus di sebelah meja saya, tetapi pada kebanyakan masa, AirPods Pro memberikan saya banyak ketenangan. Saya juga telah memerhatikan peningkatan yang sah apabila berulang-alik di kereta api bawah tanah, dan kurang bunyi keseluruhan jalanan yang melaluinya apabila melintasi Brooklyn hari ke hari.

Welch juga melihat peningkatan kualiti bunyi secara keseluruhan:

Mari kita mendalami kualiti bunyi. Apple telah mereka bentuk semula sepenuhnya penguat dan pemacu dalam AirPods Pro, dan walaupun pemacu tersebut adalah saiz 11 milimeter yang sama dengan apa yang terdapat dalam AirPods gen ketiga, ia kelihatan lebih baik dan memberikan output paling bersih dan paling dinamik bagi mana-mana AirPod setakat ini.

EngadgetBilly Steele mencapai hayat bateri sekitar enam jam seperti yang diiklankan:

Semasa ujian saya, saya berjaya menggunakan enam jam dan lima belas minit dengan gabungan pembatalan hingar, mod ketelusan dan panggilan. Itu lebih daripada generasi sebelumnya (4.5 jam) dan ia setanding dengan kebanyakan pertandingan hari ini. Pasti, sesetengah syarikat menawarkan 10 jam lebih dengan bayaran, tetapi purata adalah sekitar lima hingga tujuh untuk produk pembatalan hingar yang telah saya uji. Lebih hayat bateri akan sentiasa bagus, tetapi enam atau tujuh jam Apple mengumpulkan sudah cukup untuk membantu anda melalui hari kerja jika anda berehat sebentar.

GizmodoAndrew Liszewski berkata ciri kawalan volum berasaskan leret baharu adalah peningkatan yang dialu-alukan, tetapi kadangkala boleh menjadi “sedikit cerewet”:

Ia adalah peningkatan yang dialu-alukan, tetapi malangnya yang saya dapati agak rumit untuk membuat kerja. Ia kadangkala memerlukan beberapa leretan sebelum apa-apa berlaku.

Sebagai seseorang yang secara amnya tidak suka menyentuh fon telinga saya semasa saya memakainya (tidak dapat dielakkan ia tercabut sedikit) saya mungkin akan terus menggunakan arahan suara Siri untuk pelarasan kelantangan atau melangkau trek (satu perkara yang Siri lakukan dengan sangat baik) .

MobileSyrupPatrick O’Rourke berkata kawalan kelantangan berasaskan leret ialah ciri AirPods Pro kegemarannya, memberikan pengalaman mendengar yang lebih mudah:

Mengikut pengalaman saya, kawalan sentuh volum AirPods Pro baharu sangat responsif dan berfungsi dengan perubahan yang halus. Jika anda, sebagai contoh, hanya mahu menurunkan atau menaikkan kelantangan dengan satu atau dua takuk, anda boleh melakukannya dengan leretan ringkas. Kawalan juga ditandakan dengan bunyi klik yang sedikit, menunjukkan ia aktif dan berfungsi. Saya tidak mengalami sebarang tekanan yang tidak disengajakan selama beberapa hari saya menggunakan AirPods Pro (Generasi Kedua), walaupun semasa menekan lama pada batang untuk menghidupkan/mematikan Pembatalan Bunyi Aktif atau menekan dua kali untuk melompat antara lagu.

Kawalan kelantangan sentuhan pada peranti adalah ciri AirPods Pro kegemaran saya setakat ini. Kemudahan dan kemudahan penggunaan menukar tahap volum terus pada AirPods Pro (Generasi Kedua) tanpa perlu mengeluarkan iPhone saya, benar-benar tidak boleh diremehkan.

O’Rourke menambah bahawa ciri Audio Spatial Peribadi iOS 16 tidak begitu ketara:

Secara teorinya, saya suka idea audio ditala secara khusus kepada bentuk telinga anda, tetapi dalam praktiknya, ia tidak memberi banyak perbezaan. Perlu diingat juga bahawa walaupun saya sangat menyukai Audio Spatial apabila menonton filem atau rancangan TV pada platform seperti Apple TV+, saya dapati ia dipukul atau dilepaskan dengan muzik, terutamanya apabila lagu pada asalnya tidak dirakam dengan teknologi dalam fikiran dan telah dimaster semula .

BERwayarParker Hall berkata pembesar suara terbina dalam kes pengecasan baharu itu “berbunyi agak kuat” untuk membantu penjejakan lokasi Cari Saya, tetapi dia berharap kes itu mempunyai port USB-C untuk pengecasan berwayar dan bukannya penyambung Lightning biasa:

Perlu mencari kes itu melalui aplikasi Cari Saya Apple? Kini anda boleh, dan ia berbunyi agak kuat. Ia juga membuat sedikit jingle apabila ia mula mengecas. Bercakap tentang, anda boleh mengecas wayarles seperti biasa (kes itu menyokong MagSafe juga), tetapi memalukan untuk melihat Apple masih bergantung pada port Lightning dan bukannya USB-C.

Ulasan Video

We would like to give thanks to the author of this write-up for this outstanding web content

Ulasan AirPods Pro 2: Kualiti Bunyi, Pembatalan Bunyi dan Hayat Bateri Diuji


Find here our social media profiles , as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/