Ulasan: Fall Guys – Pertunjukan Permainan Paling Kecoh Di Dunia Mendarat Di Suis, Kini F2P

Ulasan Fall Guys - Petikan Skrin 1 daripada 3
Ditangkap pada Nintendo Switch (Pegang Tangan/Dibuka)

Lelaki Jatuh merupakan kejutan yang melanda pada tahun 2020. Pembangun indie Mediatonic ketika itu mengambil genre battle royale yang dibintangi oleh watak jeli kacang kecil yang lucu itu menggemparkan dunia semasa kemuncak wabak COVID. Selepas menunggu hampir dua tahun dan bertepatan dengan pelancaran percuma untuk bermainnya, Fall Guys telah akhirnya mendarat di kawasan Nintendo dengan penukaran yang kukuh, walaupun cacat.

Bagi anda yang tidak mengenali, Fall Guys ialah pertunjukan permainan battle royale 60 biji. Daripada tambang battle royale yang biasa meletupkan musuh anda ke dalam pulpa berdarah — atau menghantar sampah masuk Tetris 99 — Fall Guys ialah platformer di mana anda bersaing dalam beberapa pusingan permainan mini yang berbeza untuk merebut mahkota pada penghujung persembahan. Fikirkan ia sebagai permainan video yang setara dengan Istana Takeshi (yang mana beberapa pusingan dalam Fall Guys diambil secara langsung), pertunjukan yang mungkin diketahui oleh mana-mana rakyat Amerika melalui versi tanpa Craig Charles yang sangat rendah, MXC.

Pencarian jodoh Fall Guys dibahagikan kepada pertunjukan; anda mempunyai ‘Pertunjukan Utama’ di mana anda dan 59 kacang lain bersaing secara solo untuk memenangi mahkota yang sukar difahami, yang juga dalam giliran. Anda juga mempunyai pilihan untuk bersaing sebagai sebahagian daripada skuad dua atau empat orang untuk memenangi serpihan (di mana 60 daripadanya membentuk mahkota penuh). Terdapat juga pilihan jenis pertunjukan berputar yang terdiri daripada semudah skuad dengan tiga pemain kepada persembahan khusus seperti Jump Around, yang memberi anda dua pusingan lurus ‘Jump Club’ (diikuti dengan varian akhir ‘Jump Showdown’).

Ulasan Fall Guys - Petikan Skrin 2 daripada 3
Ditangkap pada Nintendo Switch (Berlabuh)

Pusingan permainan jatuh ke dalam kategori yang berbeza. Menjadi majoriti adalah perlumbaan, di mana anda mesti menggerakkan kacang anda melalui kursus berbahaya dengan hanya peratusan teratas pemain yang layak ke pusingan seterusnya. Kemudian terdapat Survival, di mana — seperti namanya — anda mesti bertahan selama mungkin, sama ada sehingga pemasa habis atau beberapa pemain terpilih dihapuskan. Hunt memfokuskan pada objektif seperti mempunyai ekor apabila pemasa kehabisan atau menghabiskan masa tertentu dalam zon tertentu, dan Logik, yang terdiri daripada beberapa permainan memori berasaskan buah-buahan. Menggenapkan kategori ini ialah Pasukan dan Pusingan Akhir, yang merupakan variasi kategori lain yang memfokuskan pada kerja berpasukan atau menjadi kedudukan kacang terakhir.

Jadi apa yang baharu dengan versi Suis? Selain daripada penambahan jelas mod pegang tangan dan dok, tidak banyak. Kesemua enam musim kandungan disertakan begitu sahaja serta musim ketujuh baharu yang dinamakan ‘Musim Pertama’, dengan setiap musim mempunyai tema khusus seperti Rimba, Masa Depan atau Zaman Pertengahan. Memandangkan keluaran Switch bertepatan dengan pelancaran percuma untuk bermain, ciri yang baharu kepada permainan seperti pas pertempuran premium disertakan.

Berjalan pada 720p/30fps dalam mod pegang tangan dan 1080p/30fps dalam mod dok, permainan Fall Guys kekal tidak terjejas oleh peralihan ke Switch. Walaupun kami tidak mengalami kejatuhan bingkai yang ketara semasa kami menggunakannya, menu dan skrin akhir pusingan nampaknya agak ketinggalan daripada biasa (walaupun ini boleh dikaitkan dengan isu pelayan, ia tidak hadir semasa kami menyemak versi permainan lain). Tangkapan besar, bagaimanapun, adalah bahawa setiap pemain lain dalam perlawanan itu nampaknya diberikan pada separuh kadar bingkai dalam kedua-dua mod pegang tangan dan dok. Walaupun ini tidak mempunyai kesan ke atas permainan, ia kelihatan sangat berombak dan menonjol seperti ibu jari yang sakit dalam penukaran lancar kepada Switch.

Ulasan Fall Guys - Petikan Skrin 3 daripada 3
Ditangkap pada Nintendo Switch (Berlabuh)

Keluaran Switch termasuk main silang dan kemajuan silang melalui penggunaan akaun Epic Games, bermakna semua kemajuan, emosi dan kostum anda (ya, malah watak Playstation) akan dibawa ke Switch. Jika anda memiliki salinan permainan itu sebelum ini di Playstation atau PC, anda juga diberikan pek warisan, yang termasuk pakaian eksklusif, papan nama dan akses percuma kepada pas pertempuran premium musim pertama. Walau bagaimanapun, perlu diberi perhatian bahawa tiada jaminan bahawa pemilik Switch akan dapat mengakses kandungan warisan seperti kostum silang Sonic dan Doom — melainkan sudah tentu mereka diputar ke kedai sekali lagi.

Walau bagaimanapun, disebabkan pengenalan pas pertempuran premium dan mata wang premium ‘Show-Bucks’ bersama-sama dengannya, Mediatonic telah membuat beberapa perubahan pada mata wang dalam permainan sebelumnya. Kudos — mata wang utama permainan — tidak lagi akan diberikan selepas setiap perlawanan dan kini hanya boleh diperoleh melalui cabaran, dan hanya dibelanjakan untuk item yang jarang berlaku. Selain itu, Crowns – yang sebelum ini diperoleh daripada memenangi rancangan dan boleh dibelanjakan untuk pakaian istimewa – tidak lagi boleh dibelanjakan, dengan satu-satunya penggunaannya kini ialah sistem pangkat mahkota. Semua baki mahkota akaun anda akan ditukar dengan Kudos. Bagi veteran permainan ini agak mengecewakan memandangkan Crowns pernah merasakan ganjaran besar yang membolehkan anda mendapatkan kostum terbaik.

Kesimpulan

Keseronokan huru-hara jenama Fall Guys masih hebat sepanjang tahun ini, dan keluaran Switch percuma untuk bermain tidak berbeza, dengan mengandaikan anda boleh mengabaikan kadar bingkai berombak lawan anda. Walaupun terdapat beberapa elemen yang mengecewakan dikaitkan dengan perkembangan silang, perkara tersebut akhirnya tidak menjadi masalah jika ini kali pertama anda memasuki Blunderdome. Beberapa detik jeda dan kadar bingkai mengetepikan, versi Suis menawarkan cara yang mantap untuk bermain jika anda sedang mencari beberapa pertarungan 60-kacang yang sukar dan halangan untuk masuk tidak pernah lebih rendah.

We would like to give thanks to the author of this article for this awesome web content

Ulasan: Fall Guys – Pertunjukan Permainan Paling Kecoh Di Dunia Mendarat Di Suis, Kini F2P


You can find our social media profiles as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/