Ulasan: MLB The Show 22 – Debut Suis Sony Bukan Sekadar Perasaan Menyakitkan, Syukurlah

Kini berusia lebih lima tahun, Switch terus menggembirakan dan — walaupun teknologi penuaan dalam tablet kecil itu — kami masih mempunyai pihak ketiga yang tidak sabar-sabar untuk menyokong sistem. Tidak jelas bagaimana bersemangat Sony sepatutnya menyokong Switch dengan raksasa besbol MLB The Show 22, apabila siri ini berpindah ke Xbox dan kini hibrid Nintendo datang atas arahan Major League Baseball. Namun begitu, inilah kami, dengan permainan Sony Interactive Entertainment di Nintendo Switch.

Keanehan mengetepikan ia, tanggapan pertama entri Switch ini meyakinkan; mengagumkan, sebenarnya. Dalam contoh sport-sim berprofil tinggi FIFA khususnya, pemain Nintendo terpaksa bertolak ansur dengan keluaran tahunan separuh masak tanpa ciri utama, mod dan kandungan lain. Itu tidak berlaku di sini, dengan pembangun Sony San Diego meneruskan kerja baiknya — sejak berpindah ke Xbox setahun lalu — pariti merentas semua versi dari segi kandungan. Ya, ini mungkin sebahagiannya untuk memastikan pengewangan terbaik yang mungkin daripada ‘Dinasti Berlian’ dalam talian, tetapi hasil akhirnya ialah pakej penuh pada Switch tanpa potongan kandungan sama sekali.

Dalam kes MLB The Show 22, jika anda peminat besbol itu bermakna a banyak pelbagai dan pilihan. Seperti yang dinyatakan sebelum tawaran pusat ialah Diamond Dynasty, mod pembinaan pasukan yang mana anda mengumpulkan senarai dengan memperoleh Pek dan Kad, yang merupakan cara besbol untuk mendekati model ‘Pasukan Tertinggi’. Setiap tahun membawa perasaan merayap tentang kemungkinan beralih sedikit ke arah beli-untuk-menang, tetapi ini kekal sebagai salah satu mod ‘tiada wang dibelanjakan’ yang paling boleh dilaksanakan dalam jenisnya dalam industri — jika anda gembira untuk mengabaikan sebilangan kecil pemain yang pasti akan membeli jalan mereka ke pasukan terbaik.

Tidak mengejutkan, anda bermula dengan senarai yang sederhana dan cuba meningkatkan cara anda untuk mempunyai barisan All Star. Ia juga boleh, jika anda suka, dimainkan sepenuhnya terhadap CPU tanpa keanehan perlawanan dalam talian. Seperti yang anda jangkakan terdapat ‘musim’ dengan ganjaran masa terhad, program, cabaran (dalam bentuk ‘Momen’ yang anda mainkan) dan pelbagai pilihan permainan. Peta ‘Conquest’ melibatkan percubaan untuk mengambil alih pangkalan pasukan lain dan mengembangkan empayar besbol, manakala ‘Mini Seasons’ ialah tambahan terbaik kepada mod dalam beberapa tahun: anda bermain dalam liga lapan untuk musim yang singkat dan cuba memenanginya semuanya, dan anda boleh menetapkan kesukaran yang sesuai dengan anda semasa anda menghadapi pasukan CPU ‘wakil’ skuad pemain lain.

Kami akan berada di sini terlalu lama menyenaraikan setiap mod dan kedutan dalam Diamond Dynasty, tetapi terdapat banyak tawaran dan kebanyakan aktiviti akan membawa kepada ganjaran yang ketara. Sesetengah menawarkan hadiah yang lebih baik (seperti pemain peringkat tinggi), tetapi jika ada kritikan yang perlu dibuat, struktur keseluruhan tahun ini adalah agak kurang murah, setakat ini, berbanding tahun lepas — pengewangan yang menjalar yang kami nyatakan. Ia masih merupakan mod yang sangat demokratik, dengan nilai pasaran ditentukan sepenuhnya oleh pemain, sebagai contoh, dan anda masih boleh memperoleh bilangan pemain dan ‘pek’ yang munasabah. Namun begitu, anda memperoleh sedikit mata wang ‘stub’ dan masalahnya sedikit lebih teruk. Ia masih lebih baik daripada kebanyakan sim sukan lain, tetapi kami berharap Sony San Diego melihat maklum balas di sekeliling komuniti dan menarik balik untuk entri seterusnya.

Mod utama seterusnya, dan yang paling kami nikmati di Switch, ialah Road to the Show. Ini berkait rapat dengan akaun anda kerana pemain anda juga boleh digunakan dalam Dinasti Diamond, tetapi pada dasarnya ia adalah mengenai perjalanan besbol. Anda mencipta pemain anda, memilih kedudukan dan gaya (anda boleh pergi dua hala seperti bintang sampul Shohei Ohtani juga) dan menyelam masuk. Peringkat awal telah didail kembali sedikit tahun ini, menghapuskan percubaan pembukaan dan dengan berkesan membiarkan pemain memutuskan sama ada untuk menyertai kelab kegemaran mereka atau menyerahkannya kepada takdir. Sama ada cara, anda memulakan kehidupan sebagai prospek ‘A’ dalam besbol double-A dan cuba untuk meneruskan perjalanan anda ke The Show.

Ia masih ketagihan, seperti biasa. Dikunci sebagai pemain anda, anda berdegar-degar melalui permainan dengan hanya pukulan, detik-detik memadang dan padang. Ia juga merupakan peralihan yang menyeronokkan daripada permainan biasa, kerana permainan ini sepenuhnya dari perspektif anda dan anda mengimbangi matlamat anda sendiri dengan matlamat pasukan. Pembentangan juga bagus, walaupun kami terpaksa mematikan ulasan (lebih lanjut mengenainya kemudian), dan terdapat gabungan jeda lama dan baharu di mana wartawan bercakap tentang prospek anda, jurulatih memberi anda petua atau anda melengkapkan permainan mini untuk latihan . Ini adalah mod yang dirasakan paling sesuai untuk bermain semasa dalam perjalanan, juga, berendam selama 15 minit untuk beberapa pukulan apabila ada peluang.

Mod utama yang lain ialah Francais, yang tidak berkembang dengan cara yang bermakna selama bertahun-tahun; itu tidak benar-benar berubah tahun ini. Anda boleh menjalankan operasi besbol kelab dari atas ke bawah, jadi ia masih menyeronokkan, tetapi ia juga memerlukan baik pulih dan logik yang lebih baik. Dagangan sepatutnya lebih realistik, tetapi kami masih berjaya menukar pemain dengan kontrak yang tidak akan disentuh oleh sesiapa pun dalam kehidupan sebenar untuk pulangan yang baik, seperti yang kami lakukan setiap tahun (kami menguruskan Chicago Cubs, jadi anda mungkin dapat meneka pemain itu). Jika anda baru menggunakan mod ini, aduan di atas mungkin tidak akan dikenakan kepada anda, dan ia masih merupakan pengalaman mendalam yang membolehkan anda memimpin pasukan anda dan menyesuaikan jumlah yang anda lakukan dan bermain. Dari perspektif itu, ia masih menyenangkan.

Terdapat lebih banyak lagi selain — pelbagai pameran dalam talian dan luar talian sekali sahaja, cabaran mingguan, latihan yang boleh disesuaikan, pelbagai pilihan input untuk memukul dan melempar. Ia kekal sebagai sim besbol yang sangat mengagumkan yang, dengan baik, meliputi semua pangkalan. Dan semuanya ada di Switch.

Anda sedang menunggu untuk tetapi, betul tak? Nah, ini dia. Suis bukanlah cara yang optimum untuk bermain permainan, tetapi kita harus mengatakan ia telah bertambah baik sejak ujian teknologi yang mengerikan sebelum pelancaran. Sejak PS4 Pro tiba, pemain telah membiasakan diri dengan percubaan pada 60fps, sebagai contoh, tetapi di sini kami mempunyai sasaran 30fps asas PS4 dan Xbox One. Itu cukup adil, tetapi untuk sukan yang tepat seperti besbol (terutamanya apabila memukul) ia tidak sesuai, dan rasa bermain tidak setanding dengan kartun tetapi sangat lancar. Besbol Super Mega pada Suis. Jika anda turut bermain permainan ini pada perkakasan yang lebih berkuasa, setiap peralihan kepada Suis memerlukan pelarasan.

Ia boleh dimainkan dengan sempurna, walaupun, peningkatan yang dialu-alukan daripada binaan pratonton. Bola lebih boleh dijejak sekarang, pertahanan sedikit lebih responsif, dan sudut kamera alternatif Road to the Show berfungsi. Secara visual, terdapat sedikit peningkatan juga, walaupun ia masih berpixel dan bergerigi, manakala segmen pembentangan bukan permainan melihat kadar bingkai runtuh menjadi remaja. Pembangun jelas berebut untuk mendapatkan kadar bingkai dalam permainan yang lebih konsisten walaupun, dan mereka kebanyakannya berjaya.

Dari segi cara terbaik untuk bermain, pada mod dok pelancaran memberikan pengalaman yang lebih lancar dan bersih, menunjukkan bahawa enjin penuaan yang memacu permainan ini agak berat GPU. Kelajuan jam mod pegang tangan yang dikurangkan menjejaskan pengalaman, dengan visual menurun dengan ketara dan membawa prestasi yang kurang konsisten. Permainan ini tidak begitu lancar, tetapi kami mendapati diri kami berpegang kepada set mod yang terhad semasa dalam perjalanan — Road to the Show dan ‘Moments’, terutamanya. Walau bagaimanapun, seperti yang telah kami katakan di atas, ia adalah boleh dimainkan.

Jika anda bermain pada berbilang platform, sementara itu, tajuk melakukan tugas yang sangat baik dengan simpan silang dan perkembangannya. Selepas sedikit gangguan, akaun kami telah dipautkan dengan versi Xbox Series X — Diamond Dynasty mengemas kini bahagian pelayan (ia dalam mod dalam talian, jadi sudah tentu), manakala dalam Road to the Show dan Francais anda boleh menyimpan secara tempatan, Muat naik ke Awan atau kedua-duanya. Setelah ia berfungsi dan berjalan (dan selepas kami menyelesaikan beberapa isu dengan pemain kami yang dicipta), ia agak lancar, dan itu pasti menarik.

Dalam erti kata itu, kami mendapati diri kami gembira melakukan segala-galanya di Switch. Apabila dalam talian, kami akan menangani cabaran CPU dalam Diamond Dynasty atau memainkan beberapa Road to the Show, malah di luar talian kami boleh menyimpan secara setempat dan memuat naik ke awan kemudian. Satu perkara yang kami tidak lakukan banyak, selain daripada ujian, adalah bermain dalam talian. Sebahagian besar pemain semasa mungkin menggunakan PS4 Pro / PS5 / Xbox Series X|S, dan perlawanan dalam talian menentang mereka adalah satu tugas yang pasti. Jika lawan anda mempunyai dua kali ganda kadar bingkai dan visual yang jelas, kemungkinannya akan panjang. Anda boleh mematikan pemadanan merentas platform, tetapi kesahihannya akhirnya bergantung pada saiz pangkalan pengguna Switch.

Mengenai bagaimana MLB The Show 22 bertindan kepada pendahulunya, satu isu untuk francais (dan banyak siri tahunan lain) ialah ia terasa begitu serupa setiap tahun, tweaknya benar-benar hanya lelaran kecil. Pitching adalah lebih sukar tahun ini, berkenaan dengan pemain meninggalkan lebih banyak di bahagian tengah jika anda membuat kesilapan kecil atau membiarkan mereka terlalu letih. Tahap CPU juga terasa lebih sukar, tetapi kini terdapat tetapan ‘mudah’ tambahan, sentuhan yang bagus untuk membolehkan sesiapa sahaja menikmati permainan. Di sebalik tweak kecil, perubahan besar adalah pada ulasan, dengan Jon “Boog” Sciambi dan Chris Singleton bersatu semula dari hari ESPN Radio mereka. Ulasannya bagus tetapi memerlukan lebih banyak baris; ia terlalu berulang dan akhirnya kami mematikannya, yang nampaknya kasihan memandangkan kedua-duanya telah melakukan kerja yang baik dengan bahan yang ada.

We would love to thank the author of this write-up for this awesome web content

Ulasan: MLB The Show 22 – Debut Suis Sony Bukan Sekadar Perasaan Menyakitkan, Syukurlah


We have our social media profiles here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/