Ulasan: Sonic Origins ialah contoh tragis klasik yang baik yang dimusnahkan oleh ketamakan

Sonic Origins didatangkan dengan beberapa urutan animasi yang baru dan bagus. Tetapi adakah mereka menyengetkan skala untuk membuat kompilasi ini bernilai $40? (Spoiler: nah.)”/>
Besarkan / Asal Sonic datang dengan beberapa jujukan animasi yang baru dan bagus. Tetapi adakah mereka menyengetkan skala untuk membuat kompilasi ini bernilai $40? (Spoiler: nah.)

Sega

Berikut ialah versi pemain “teka berapa banyak gusi dalam balang”: Berapa kali Sega mengeluarkan semula yang pertama Sonic the Hedgehog permainan?

Jika kita tidak mengabaikan kereta enam dalam satu daripada Sega Genesis dan Mega Drive pada tahun 90-an, jawapannya hampir 30. Kiraan itu termasuk port versi rumah untuk arked awal 90-an, Sonic Jam kompilasi untuk Zuhal yang kebuluran Sonic, versi pada pelbagai platform mudah alih, berbilang kotak TV plug-and-play dan versi yang boleh dimainkan secara eksklusif dalam kereta Tesla. Kebanyakan keluaran ini disertakan dengan permainan Sonic 16-bit yang lain juga.

Setiap permainan mendapat penyertaannya sendiri dalam antara muka menu <em>Sonic Origins</em>.” src=”https://cdn.arstechnica.net/wp-content/uploads/2022/06/sonic-map-980×551.jpg” width=”980″ height=”551″/></a><figcaption class=
Besarkan / Setiap permainan mendapat kemasukan sendiri dalam Asal Sonic antara muka menu.

Sega

Jika anda telah terlepas mana-mana 30-plus cara lain untuk memainkan siri ini selama bertahun-tahun—atau mempunyai anak yang mahukan Sonic kandungan yang mungkin selepas melihat filem aksi langsung siri iniAsal Sonic dilancarkan lewat minggu ini pada PC dan semua keluarga konsol. Malangnya, saya menyemak kompilasi permainan Sonic 16-bit ini $40 (atau, jujur, sehingga $48) bukan kerana ia hebat tetapi kerana ia pelik.

… dan Knuckles

Mari kita mulakan dengan nisbah harga kepada kandungan kerana $40 mencadangkan sejumlah kandungan Sonic yang akan membuatkan peminat siri terpinga-pinga. Saya tidak fikir mereka akan melakukannya.

Isu terbesar ialah Asal Sonic termasuk hanya empat permainan: Sonic 1, CD Sonic, Sonic 2dan versi “lengkap” bagi Sonic 3 (bermaksud “dan Knuckles” sebagai gabungan terkunci dua kartrij). Kompilasi lain telah melampaui dan seterusnya dengan menambah permainan 16-bit bertema Sonic yang lain, bersama-sama dengan permainan 8-bit daripada Sistem Induk dan Gear Permainan, tetapi mereka tiada kali ini. Sega tidak menebus ketiadaan mereka dengan perkara seperti SonicPermainan 3D dari Dreamcast atau siri’ edutainment keanehan di Sega Pico.

<em>Sonic 2</em> dalam mod ulang tahun.  Perbezaan terbesar ialah baik pulih enjin yang menjadikan permainan dipaparkan dengan betul dalam nisbah 16:9.” src=”https://cdn.arstechnica.net/wp-content/uploads/2022/06/Sonic-Origins_20220619212323-980×551.jpg” width=”980″ height=”551″/></a><figcaption class=
Besarkan / Sonic 2 dalam mod ulang tahun. Perbezaan terbesar ialah baik pulih enjin yang menjadikan permainan dipaparkan dengan betul dalam nisbah 16:9.
Detik <em>Sonic 2</em> yang sama masuk "klasik" mod.  Sebaik sahaja anda mengalami permainan Sonic klasik dengan jarak tontonan yang lebih ke kiri dan kanan, sukar untuk kembali kepada apa-apa yang kurang.” src=”https://cdn.arstechnica.net/wp-content/uploads/2022/06/Sonic-Origins_20220619212242-980×551.jpg” width=”980″ height=”551″/></a><figcaption class=
Besarkan / Sama Sonic 2 seketika dalam mod “klasik”. Sebaik sahaja anda mengalami permainan Sonic klasik dengan jarak tontonan yang lebih ke kiri dan kanan, sukar untuk kembali kepada apa-apa yang kurang.

Sega

Asal Sonic‘ empat permainan yang disertakan diterbitkan semula dengan baik, sekurang-kurangnya. Ini sebahagian besarnya terima kasih kepada Headcannon, sebuah pasukan pembangunan yang mempunyai kepakaran dalam menyentuh kod permainan Sonic untuk mengekalkan rupa dan rasa permainan asal sambil menambah faedah moden. (Tidak menghairankan, mereka dibantu oleh Christian Whitehead, pemaju yang membantu Sega secara rasmi pelabuhan CD Sonic kepada iOS bertahun-tahun yang lalu.) Mod “ulang tahun” setiap permainan masuk Asal Sonic asli menyokong nisbah skrin 16:9, yang menjadikan penjelajahan berkelajuan tinggi siri ini lebih mudah untuk dijejaki secara visual. Mod ini juga termasuk faedah yang berjulat daripada jelas (kehidupan tanpa had) kepada halus (menambah manuver “drop dash” kepada permainan lama atau menyokong mod “Knuckles and Tails”).

Jika anda ingin bermain permainan seperti yang direka pada asalnya, anda boleh kembali kepada mod “klasik” dengan nisbah 4:3, sistem “nyawa” asal dan barangan era Genesis yang lain. (Mod ini mempunyai satu kaveat, yang saya akan dapatkan.)

Mod skrin lebar pasti mengubah sensasi sebarang kesan 3D dalam pelbagai pusingan bonus permainan Sonic.  Inilah <em>CD Sonic</em> kelihatan lebih trippy.” src=”https://cdn.arstechnica.net/wp-content/uploads/2022/06/ORIGINS_SCREENSHOT_9_addl-980×551.png” width=”980″ height=”551″/></a><figcaption class=
Besarkan / Mod skrin lebar pasti mengubah sensasi sebarang kesan 3D dalam pelbagai pusingan bonus permainan Sonic. Ini CD Sonic kelihatan lebih trippy.

Sistem bunyi pensintesis FM unik Genesis dicipta semula dengan setia untuk sebahagian besar, walaupun setakat ini saya telah melihat dua isu ganjil dalam tempoh prakeluaran: CD Sonic kadangkala akan melangkau beberapa kesan bunyi dan kesan bunyi tertentu mengalami keratan yang agresif Sonic 2peringkat bonus. Penentukuran warna keempat-empat permainan kelihatan hebat untuk siri yang sentiasa mengutamakan palet cerah dan ceria. Selain itu, lag input kompilasi ini adalah serendah yang saya ukur pada permainan PlayStation 5, yang merupakan berita baik, walaupun saya masih belum menguji koleksi pada mana-mana platform lain.

We would like to give thanks to the author of this post for this awesome content

Ulasan: Sonic Origins ialah contoh tragis klasik yang baik yang dimusnahkan oleh ketamakan


Visit our social media accounts along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/