Volvo akan menggunakan Enjin Unreal Epic untuk mencipta grafik “fotorealistik” dalam kereta elektriknya

Volvo akan menjadi pembuat kereta terbaharu untuk memanfaatkan kehebatan grafik Enjin Unreal Epic Games. Pengeluar kereta Sweden itu berkata ia akan bekerjasama dengan Fortnite pencipta untuk membawa “visualisasi fotorealistik” ke dalam kenderaan elektrik generasi seterusnya.

Inti dari perkongsian Volvo / Epic ialah “antara muka manusia-mesin” (HMI), yang, dalam konteks pemilikan kenderaan, merupakan satu lagi cara untuk menerangkan cara pemilik kereta berinteraksi dengan perisian kenderaan mereka. Volvo mengatakan bahawa Epic akan membantu membina platform di mana jurutera pembuat kereta boleh mereka bentuk perisian yang akan meningkatkan HMI sambil mengekalkan tahap keselamatan yang Volvo telah mempertaruhkan banyak reputasinya.

“Teknologi ini memberi kami keupayaan untuk mencipta visual responsif, berkualiti tinggi yang boleh kami mainkan dan melapisi maklumat, mencipta representasi realistik apabila diperlukan, semua jenis perkara itu,” kata Thomas Stovicek, ketua pengalaman pengguna di Volvo kereta. “Jadi, ini benar-benar tentang mencipta generasi HMI seterusnya untuk pelanggan kami.”

Imej: Volvo

Keselamatan akan menjadi aspek teras perkongsian baharu itu, kata Stovicek. Selama bertahun-tahun, syarikat membina reputasinya pada keselamatan dan reka bentuk yang unik, dan pengumuman hari ini bertujuan untuk menggariskan perkara itu. Sebaik-baiknya, Volvo mahu menggunakan Enjin Unreal untuk memaparkan perkara yang dilihat oleh penderia luaran kenderaan, seperti kamera, radar, dan tidak lama lagi, lidar, di luar kereta kepada pemandu tanpa “membebankan,” katanya, sambil menambah, “Ia boleh menjadi sukar. Untuk memproses.”

Bit maklumat lain, seperti navigasi dan hayat bateri serta persembahan maklumat itu, seperti grafik cahaya, warna dan gerakan, akan dipertingkatkan hasil kerjasama dengan Epic Gamers, kata Stovicek.

Enjin Unreal ialah alat utama Epic untuk mencipta grafik 3D yang realistik, pertama kali dipamerkan pada penembak orang pertama 1998 Tidak nyata. Sejak itu, ia telah digunakan dalam pelbagai genre permainan dan telah dilihat diterima pakai oleh industri lain, terutamanya industri filem dan televisyen.

Industri auto adalah sasaran yang sangat menarik untuk Epic Games, kebanyakannya kerana kereta lebih mudah untuk dipamerkan secara realistik berbanding manusia. (Yang juga bercakap tentang populariti dan percambahan permainan perlumbaan.) Terbaru, Epic berkata ia akan bekerjasama dengan GMC untuk membekalkan perisian HMI untuk trak pikap Hummer EV 2022.

1654078293 213 Volvo akan menggunakan Enjin Unreal Epic untuk mencipta grafik fotorealistik

Imej: Volvo

Tetapi Epic telah menjadi semakin berminat dalam industri automotif. Logiknya mudah: kereta moden direka terutamanya menggunakan perisian dan membawa sejumlah besar komputer atas kapal yang bergantung pada skrin sentuh dan antara muka digital untuk menggerakkan pusat infotainmen. Dan Unreal Engine ialah platform yang hebat untuk membina perisian, jadi mengapa tidak meletakkan perisian itu di dalam kereta?

“Ia menjadi sangat menarik dengan perkakasan baharu yang masuk ke dalam kereta, untuk menganggap kereta itu sebagai platform tambahan yang harus kita kenali,” kata Heiko Wenczel, ketua makmal Detroit Epic Games, sama ada “dari perspektif HMI, daripada titik pertunangan, daripada keupayaan permainan yang sebenarnya boleh membawa kepada pengalaman pengguna di dalam kereta.”

Volvo mahupun Epic tidak akan menyatakan kenderaan mana yang akan menjadi yang pertama menampilkan perisian yang disediakan oleh Unreal Engine atau jenis garis masa yang pelanggan harapkan untuk melihat ciri-ciri ini dilancarkan kepada armada Volvo yang lebih luas.

Volvo berkata ia merancang untuk menjual 600,000 EV menjelang pertengahan dekad dan akan membina kemudahan pembuatan bateri di Eropah menjelang 2026. Syarikat itu berkata ia sedang bekerjasama dengan rakan kongsi Sweden Northvolt pada generasi baharu bateri dengan ketumpatan tenaga yang lebih tinggi yang direka untuk bersepadu sebagai elemen struktur kenderaan. Bateri baharu, yang akan dikeluarkan selepas 2025, akan membolehkan jarak pemanduan yang lebih panjang antara pengecasan — sehingga 625 batu (1,006 kilometer) — dan masa pengecasan yang lebih pantas.

Volvo juga membawa pembangunan perisian dalaman sebagai satu cara untuk membantu mempercepatkan penggunaan kemas kini baharu kepada kumpulan syarikat atau membetulkan pepijat dalam sistem. Sistem pengendalian baharu, yang akan dipanggil VolvoCars.OS, akan memberi kuasa kepada kenderaan elektrik generasi seterusnya syarikat dan membolehkan pemanduan tanpa pengawasan di lebuh raya.

1654078293 286 Volvo akan menggunakan Enjin Unreal Epic untuk mencipta grafik fotorealistik

Imej: Volvo

OS baharu akan bertindak sebagai “sistem payung” untuk semua sistem asas yang beroperasi dalam kenderaan, termasuk Android Automotive OS, QNX Blackberry, Linux dan AUTOSAR. Syarikat itu berkata seni bina baharunya akan menampilkan komputer teras yang terdiri daripada dua sistem pada cip yang disediakan oleh Nvidia. Pada mulanya, satu akan menumpukan pada fungsi pemanduan teras dan satu lagi pada ciri separa autonomi dan fungsi yang lebih maju. Pada masa hadapan, Volvo berharap dapat mensintesis kedua-dua komputer itu menjadi satu sistem untuk pemprosesan yang lebih cekap.

Akhirnya, Volvo mahukan bantuan Epic Games dalam memodenkan kenderaan generasi akan datangnya, sambil turut mengakui bahawa kelebihan ciri adalah masalah sebenar. Penyajian yang lebih tajam, warna yang lebih kaya dan animasi 3D yang serba baharu, sudah tentu, akan disertakan. Tetapi apa-apa yang mengganggu perhatian pemandu tidak akan menjadi sebahagian daripada pakej.

“Tiada apa-apa di luar jadual untuk kami,” kata Stovicek. “Tetapi sudah tentu, apa yang penting bagi kami ialah kami memperkenalkannya pada masa yang sesuai sambil memastikan kami mempunyai pengalaman pemanduan yang selamat dan kami tidak mengganggu pemandu dengan cara yang salah.”

We would love to give thanks to the writer of this article for this amazing content

Volvo akan menggunakan Enjin Unreal Epic untuk mencipta grafik “fotorealistik” dalam kereta elektriknya


Take a look at our social media profiles and other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/