WatchOS 8.5 Ada, Dengan Beberapa Ciri Baharu yang Bagus untuk Apple Watch Anda

Peningkatan WatchOS terbaru Apple termasuk perisian pengesanan irama jantung baharu.

Oliver Padilla/CNET

di samping Kemas kini iOS 15.4 Apple untuk iPhoneyang membawa emoji baharuciri anti-menghendap untuk AirTags dan suara Siri yang neutral jantina (ditambah a betulkan masalah kehabisan bateri dalam keluaran iOS 15.4.1 berikutnya), syarikat itu juga mengeluarkan kemas kini perisian untuk Apple Watchnya. Perisian, yang tidak diserlahkan semasa syarikat itu Acara “Peek Performance”. pada bulan Mac, tertumpu terutamanya pada Apple TV, Apple Fitness Pluspengesanan irama jantung dan kad vaksinasi COVID-19 digital.

Dipanggil WatchOS 8.5, perisian itu adalah kemas kini utama kelima yang telah diberikan oleh Apple secara percuma kepada pemilik Apple Watch sejak mengeluarkan WatchOS 8 pada musim luruh yang lalu.

Bilakah tarikh keluaran WatchOS 8.5?

WatchOS 8.5 telah dikeluarkan pada hari Isnin, 14 Mac, bersama iOS 15.4 dan iPadOS 15.4.

Bagaimanakah saya boleh memuat turun WatchOS 8.5?

Anda mesti memuat turun iOS 15.4 ke telefon anda sebelum anda boleh menaik taraf Apple Watch anda. Anda boleh memuat turun iOS 15.4 dengan pergi ke Tetapan > Umum > Kemas Kini Perisian > Muat turun dan Pasang. Setelah itu selesai, perisian akan memulakan semula telefon anda. Kemudian anda boleh pergi ke Tonton Apl > Umum > Kemas Kini Perisian. Kemas kini Apple Watch biasanya dijadualkan pada waktu malam, apabila orang ramai cenderung untuk menanggalkannya untuk mengecas.

Peningkatan pengesanan irama jantung

Salah satu ciri Apple Watch yang paling popular ialah keupayaan pemantauan kesihatan. Terdapat banyak cerita tentang Apple Watch mengenal pasti dan menyedarkan orang ramai tentang masalah jantung sebelum mereka merasakan gejala. Apple berkata dengan WatchOS 8.5, ia menambah baik perisian untuk mengesan fibrilasi atrium, yang jenis degupan jantung tidak teratur yang paling biasa, yang boleh menunjukkan risiko utama untuk strok. Perisian pengesanan baharu ini tersedia di AS, Chile, Hong Kong, Afrika Selatan dan, kata Apple, “banyak lagi kawasan di mana ciri itu tersedia.”

Lagi Apple TV

Satu lagi ciri popular Apple Watch ialah keupayaannya untuk berfungsi sebagai peranti kata laluan, membenarkan log masuk untuk apl seperti Microsoft’s Authenticator dan perisian log masuk perniagaan Okta. Kini, Apple berkata, pengguna WatchOS 8.5 akan dapat membenarkan pembelian episod TV dan filem melalui perkhidmatan Apple TV iTunes Storenya.

Apple Fitness Plus yang lebih baik

Apple juga menambah jumlahnya $10 sebulan Apple Fitness Plus perkhidmatan dengan ciri baharu untuk pengguna kurang upaya. Ia sudah pun menambahkan ciri kesihatan pada Apple Watch seperti pengesanan senaman kerusi roda. Kini Apple Fitness Plus akan mempunyai ulasan audio pilihan yang menerangkan pergerakan yang ditunjukkan secara visual dalam senaman.

Kad vaksinasi COVID-19 di Eropah

Satu alat yang membantu dunia perlahan-lahan menyesuaikan diri dengan kehidupan di pandemik adalah kad vaksin, yang membolehkan perniagaan mengenal pasti orang yang telah diberi vaksin COVID-19 apabila memasuki pertubuhan. Sepanjang tahun lalu, syarikat teknologi telah terlibat, menawarkan cara mudah untuk tambahkan rekod kesihatan COVID pada telefon kami. Apple Watch kini akan menyokong format baharu, yang dipanggil Sijil COVID Digital EUyang telah menjadi bahagian penting dalam perjalanan di Eropah.

We wish to thank the writer of this write-up for this amazing material

WatchOS 8.5 Ada, Dengan Beberapa Ciri Baharu yang Bagus untuk Apple Watch Anda


Visit our social media profiles along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/