WoW: Pemain Lich King mencapai tahap 80 hanya 9 jam selepas pelancaran pelayan “Klasik”.

Naowh menerangkan bagaimana dia mencapai tahap 80 in Wrath of the Lich King Classic dalam beberapa jam sahaja.

Apabila ia datang kepada Dunia Warcraft‘s pelayan “Klasik” yang telah lama dituntut, pemain difahamkan mahukan pengalaman yang sama dengan pengalaman MMO yang mereka ingat sejak beberapa tahun lalu. Sekurang-kurangnya seorang pemain telah mengambil konsep itu ke tahap yang melampau minggu ini, menggunakan eksploitasi bertahun-tahun untuk mencapai had tahap 80 pada Blizzard’s Wrath of the Lich King Classic (aka Wrath Classic) pelayan hanya beberapa jam selepas ia dilancarkan.

Penstrim Naowh dan rakan senegaranya di Persatuan Gema mengumumkan pencapaian larian laju tahap 80 mereka di Twitter awal pagi Selasa. Sebagai Naowh menerangkan dalam video yang disertakan, meratakan pantas mengambil kesempatan daripada bos Icecrown yang diserang yang terus melahirkan kumpulan zombi mayat hidup. Seorang pemain boleh “menandai” zombi tersebut dengan satu serangan, kemudian mendapat pengalaman penuh untuk mengalahkan semua zombi apabila gerombolan seterusnya muncul.

Naowh berkata dia mengamalkan kaedah ini dalam versi runcit langsung Dunia Warcraft sebelum pelancaran Wrath Classic pelayan Isnin. “Ia masih sama sehingga hari ini dalam runcit,” kata Naowh. “Saya terkejut tiada siapa yang perasan perkara ini.”

Naowh menggabungkan eksploitasi ini dengan satu lagi yang menggunakan empat watak tahap satu yang mati dalam kumpulannya. Memandangkan pemain peringkat rendah ini tidak boleh menerima pengalaman daripada kumpulan perusuh peringkat tinggi, semua pengalaman kumpulan daripada pertarungan pergi ke Naowh. Bersama-sama, eksploitasi ini membolehkan Naowh memperoleh mata pengalaman pada kadar yang menakjubkan iaitu 1.8 juta XP sejam, membolehkannya melakukan larian yang biasanya melelahkan dari tahap 71 hingga 80 dalam masa kurang dari sembilan jam.

Semakin banyak perkara berubah…

Tolakan yang didorong oleh eksploitasi Naowh ke tahap 80 mengingatkan kaedah serupa yang digunakan apabila Kemurkaan Raja Lich keluar pada tahun 2008. Ketika itu, pemain popular bernama Athene telah diharamkan daripada permainan selepas mencapai tahap 79 semasa sesi permainan maraton selepas pelancaran selama 13 jam.

Strategi Athene tidak betul-betul sama dengan Naowh tetapi digunakan pepijat penandaan gerombolan yang serupa yang membolehkan pemain mendapat mata pengalaman “solo” penuh untuk perusuh yang sebenarnya dimusnahkan oleh keseluruhan kumpulan berkuasa tinggi. Athene lantang mendakwa bahawa kaedah penandaan gerombolan yang mereka gunakan bukanlah pepijat, mengatakan penggunaannya “adalah disahkan oleh Blizzard GM Aegeoth sebagai sah dalam permainan.”

Besarkan / Pada tahun 2008, Athene mendakwa mereka mendapat pra-kelulusan untuk eksploitasi penandaan gerombolan serupa sebelum diharamkan.

Beberapa jam selepas pengharaman Athene, seorang pemain bernama Nymh menjadi pemain pertama yang disahkan sepenuhnya mencapai tahap 80pencapaian kami menulis tentang Ars Technica pada masa itu. Itu membawa kepada meluas masyarakat perbincangan sama ada larangan Athene adalah wajar dan sama ada penyalahgunaan penandaan gerombolan benar-benar dikira sebagai penyalahgunaan eksploitasi.

Blizzard, bagi pihaknya, nampaknya ada baru-baru ini melaksanakan “pembetulan celah hentian” untuk menghalang pengetegan gerombolan gaya Athene masuk Wrath Classic. Mungkin menyedari sedikit sejarah ini, Naowh mengakui kemungkinan bahawa Blizzard mungkin membatalkan rekodnya sendiri dan menetapkan semula wataknya kerana menggunakan eksploitasi lain ke tahap kuasa.

“Orang ramai melakukan semua jenis penandaan gerombolan yang gila… dan sial, dan mereka membenarkannya,” kata Naowh. “Jika mereka mahu menunjukkan contoh dan menarik balik saya kerana saya melakukan sesuatu yang licik, saya tidak akan marah mengenainya… Ia benar-benar melampaui batas. Jika Blizzard rasa ia terlalu berlebihan, saya akan terima. … Terpulang kepada mereka.”

Buat masa ini, walaupun, Naowh boleh berseronok dengan mempunyai tahap pertama 80 watak pada Wrath Classic pelayan pada masa apabila banyak pemain lain masih sabar menunggu dalam barisan untuk log masuk. Dan jika penetapan semula pencapaian itu berlaku, Naowh berkata dia hanya akan melihatnya sebagai pencapaian lain. “Bayangkan jika kita mendapat yang pertama di dunia [level] 80 rollback juga,” katanya. “Maka kita akan mendapat dua yang pertama di dunia dalam satu hari!”We would like to say thanks to the writer of this article for this remarkable material

WoW: Pemain Lich King mencapai tahap 80 hanya 9 jam selepas pelancaran pelayan “Klasik”.


Take a look at our social media accounts and also other related pageshttps://paw6.info/related-pages/