Xbox Exec Memuji Devs Kerana Melancarkan Permainan Di Tengah Budaya ‘Pembatalan’

Foto: Christian Petersen (Imej Getty)

Ketua Pegawai Eksekutif Microsoft Gaming Phil Spencer menyandingkan kegembiraan permainan dengan arus rasa putus asa di dunia selepas menerima Anugerah Andrew Yoon Legend di Anugerah Permainan New York Tahunan ke-12 pada malam Selasa. Dia juga memuji pencipta yang masih mengeluarkan “penglihatan mereka” ke dunia dalam “budaya kritikan dan pembatalan semasa,” baris yang dimuatkan pada masa perdebatan sedang memuncak tentang etika memboikot permainan tertentu seperti Legasi Hogwarts.

“Sebagai pembina dunia, tanggungjawab terbesar kami adalah untuk memberi inspirasi dan menjemput kegembiraan,” Spencer berkata. Eksekutif veteran yang menerajui banyak pemerolehan permainan Microsoft daripada Minecraft kepada Bethesda, bercakap tentang maksud permainan baginya semasa membesar, dan tentang kesukaran yang semakin meningkat untuk memanfaatkannya semula dalam dunia moden. “Rasanya hari ini mencari kegembiraan adalah satu tindakan menentang,” katanya.

Spencer meneruskan:

Kami, kami semua di sini hari ini, semua pasukan kami di seluruh dunia, kami semua adalah sebahagian daripada mencipta kesan gema kegembiraan ini. Pencipta kami yang berani dan sengaja mengeluarkan visi mereka kepada dunia, terutamanya dalam budaya kritikan dan pembatalan semasa; pemain kami yang berani dan sengaja meluangkan masa untuk permainan kami menjemput, berehat, dan meremajakan hidup mereka; dan pemimpin perniagaan. Kami diminta untuk berani melindungi dan memupuk kegembiraan kolektif ini.

Walaupun Ketua Pegawai Eksekutif Microsoft Gaming telah menjadi seorang peguam bela yang lantang untuk menjadikan Xbox lebih kekuatan yang pelbagai dan inklusif dalam dunia perjudian, garis tentang “budaya kritikan dan pembatalan semasa” kami boleh ditafsirkan sebagai wisel anjing “anti-bangun”, dan memberi perhatian yang luar biasa pada masa apabila semakin banyak pembangun dan pemain mengharapkan syarikat permainan akan dipertanggungjawabkan untuk mereka pandangan politik dan kelemahan etika.

Baru bulan lepas, Microsoft berada dalam mod promosi untuk Justin Roiland dan penembak komedi Squanch Games Tinggi pada Kehidupan. Syarikat itu pun ditemuramah Roiland dan kemudiannya memuji permainan itu sebagai Pas Permainan terbesar pelancaran tahun ini. Minggu lalu, bagaimanapun, ia telah mendedahkan bahawa Rick dan Morty co-creator hadapi dua pertuduhan penderaan domestik jenayah mulai 2020, dan Squanch Games telah menyelesaikan tuntutan undang-undang gangguan seksual setahun sebelum 2019.

The “culture of cancellation” could just as easily apply to the debate sedang berlangsung antara beberapa pemain dan pencipta kandungan sama ada mereka boleh menyokong hak transgender dan masih membeli Legasi Hogwarts. Walaupun JK Rowling, yang kini melancarkan perang salib terhadap wanita trans, tanpa penglibatan dalam permainan, penulis masih mengutip royalti dari lesen dan mustahil untuk dipisahkan dari yang lebih besar Harry Potter jenama.

Salah seorang pelakon suara permainan, Sebastian Croft, baru-baru ini meminta maaf kepada sesiapa yang terluka dengan pengumuman penglibatannya dalam permainan itu. Pembangun permainan di Avalanche Software juga telah berusaha untuk menjauhkan diri mereka daripada Rowling, dan memasukkan a pilihan transgender dalam pencipta watak. Studio juga berpisah dengan satu pembangun mengenai video YouTubenya yang mengandungi sokongan untuk GamerGate dan pandangan kontroversi lain.

Tidak jelas sama ada Spencer bermaksud untuk mengambil isu dengan orang yang mendakwa pencipta permainan bersalah oleh persatuan dalam beberapa keadaan, untuk membayangkan bahawa pencipta permainan kadangkala tertakluk kepada kritikan yang tidak adil dan niat jahat, atau jika dia merujuk betapa mudahnya pembangun menjadi sasaran gangguan oleh -dipanggil peminat dan pemain.

Microsoft juga bukan satu-satunya syarikat yang mendapat keuntungan secara tidak langsung daripada kerja Rowling Legasi Hogwarts. Permainan ini akan tersedia di PlayStation, Nintendo Switch, dan PC juga. Microsoft tidak segera menjawab permintaan untuk komen.We wish to say thanks to the author of this short article for this remarkable web content

Xbox Exec Memuji Devs Kerana Melancarkan Permainan Di Tengah Budaya ‘Pembatalan’


Find here our social media profiles as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/