Xiaomi menunjukkan kepada kami apa yang kami hilang di AS dengan Poco F4 dan X4 GT

Xiaomi telah mengumumkan Poco F4 dan Poco X4 GT, menawarkan versi global peranti berorientasikan bajet yang dikeluarkan sebelum ini di China. Poco F4 bernilai €399 (kira-kira $418) kebanyakannya adalah penjenamaan semula Redmi K40S, dengan pemproses Snapdragon 870, skrin OLED dengan kadar penyegaran pantas, kamera utama yang stabil dan pengecasan berwayar pantas. Poco X4 GT yang memfokuskan prestasi akan berharga €379 (kira-kira $398) termasuk cipset MediaTek Dimensity 8100, LCD 144Hz 6.6 inci, dan bateri berkapasiti tinggi, juga dengan pengecasan berwayar pantas. Ringkasnya, mereka menawarkan spesifikasi yang memalukan rangkaian telefon jarak pertengahan kami — jika mereka sampai ke AS.

Pemproses 870 Poco F4 ialah dibawa dari Poco F3, dan ia adalah cipset perdana yang berkebolehan dengan sokongan 5G. Skrin OLED 6.67-inci Poco F4 menawarkan sehingga kadar penyegaran 120Hz dan resolusi 1080p. Kamera belakang utama 64 megapikselnya termasuk penstabilan optik — ciri yang tidak biasa dalam peranti bukan perdana — dan ia dilengkapi dengan makro 8 megapiksel ultralebar dan 2 megapiksel. Terdapat bateri 4,500mAh yang menyokong pengecasan pantas 67W dengan pengecas yang disertakan.

Kamera belakang utama Poco F4 yang stabil adalah ciri kelas bajet yang luar biasa.
Foto oleh Allison Johnson / The Verge

Saya telah menggunakan F4 dengan 6GB RAM — antara itu, pemproses Snapdragon, dan kadar penyegaran pantas itu, ia berkelakuan seperti telefon yang lebih mahal. Panel belakang plastik berkilat adalah hadiah, begitu juga dengan penderia cap jari yang dipasang di sisi (sangat memadai), tetapi ia mengendalikan tugas harian dengan sedikit masalah. Seperti X4, ia dihantar dengan kulit Miui 13 Xiaomi di atas Android 12.

Poco X4 GT lebih menjurus kepada permainan, bermula dengan 8GB RAM, dan ia memilih LCD 144Hz yang pantas — tidak sekontras dan kaya seperti OLED, tetapi kadar penyegarannya yang lebih pantas sedikit menjadikan animasi dan aksi yang lebih lancar. Ia adalah skrin 1080p 6.6 inci dengan kadar pensampelan sentuhan 270Hz. Terdapat bateri 5,080mAh yang lebih besar yang turut menyokong pengecasan pantas 67W melalui pengecas yang disertakan. X4 mempunyai susunan pengimejan belakang yang serupa yang diketuai oleh kamera 64 megapiksel, tetapi ia tidak mempunyai penstabilan optik.

1655998110 221 Xiaomi menunjukkan kepada kami apa yang kami hilang di AS

Poco X4 GT menjurus kepada permainan dan penstriman video.
Foto oleh Allison Johnson / The Verge

Kesan Genshin pramuat pada X4, dan ia berjalan dengan sangat lancar. Telefon menjadi sedikit hangat selepas beberapa minit permainan, tetapi tidak sepanas peranti lain yang kadangkala menjalankan permainan intensif grafik. Teknologi penyejukan Xiaomi berfungsi dengan baik di sini, mengekalkan sistem daripada menjadi terlalu panas.

Sementara itu, di AS, telefon julat pertengahan ialah kisah kompromi dan pertukaran. Anda boleh mempunyai, paling baik, dua atau tiga daripada yang berikut: skrin OLED, kadar penyegaran pantas, kamera utama yang stabil atau pengecasan pantas. Poco F4 berjaya membungkus semua perkara di atas ke dalam satu peranti.

1655998110 656 Xiaomi menunjukkan kepada kami apa yang kami hilang di AS

Poco F4 (atas) dan X4 GT (bawah) akan dijual di bahagian Eropah dan Asia.
Foto oleh Allison Johnson / The Verge

Telefon Poco baharu akan dijual di bahagian Asia, Eropah dan UK mulai 27 Jun. Poco F4 €399 termasuk 6GB RAM dan 128GB storan; varian dengan 8GB RAM dan 256GB storan akan berharga €449. Poco X4 GT dengan 8GB RAM dan 128GB berharga €379, dan versi dengan 8GB RAM dan storan 256GB berharga €429.

We want to say thanks to the writer of this post for this amazing material

Xiaomi menunjukkan kepada kami apa yang kami hilang di AS dengan Poco F4 dan X4 GT


Discover our social media profiles , as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/